НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Скокът на Биткойн е подкрепен от нарастващия брой транзакции

ЮНИ. 6, 2019 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Скокът на Биткойн е подкрепен от нарастващия брой транзакции

Експериментална мярка, използвана за измерване на количеството и качеството на активността в мрежата на Биткойн, достигна 28-седмичен максимум миналата събота.


Това сигнализира, че последното рали на цената на криптовалутата може да бъде предизвикано до по-голяма степен от фундаментални фактори.

Коефициентът на транзакциите към активните адреси (TAAR), първоначално предложен от сътрудника на CoinDesk и основателя на Pugilist Ventures Крис Брукинс, разделя 24-часовия обем на транзакциите на Биткойн (USD) по броя на активните им адреси, за да се определи колко харчи всеки активен адрес средно на ден.

Ако TAAR е висок, то това означава, че всеки потребител (активен адрес) извършва транзакции във високи условни стойности. С други думи, съотношението на обемът на транзакциите на мрежата (“количеството”) към активните адреси (“качеството”) е високо.


Когато количеството и качеството на мрежата на BTC са високи, тогава може да се очаква положителна реакция на пазара и обратното, когато съотношението е ниско.


От април 2013 г., най-старата входна точка за данни, свързани с флагманската криптовалута, се наблюдава положителен тренд в цената на Биткойн, когато е съпроводена от TAAR тенденция в същата посока.

Както е показано по-горе, Биткойн е успял да избяга от своя мечи пазар през 2015 г., след като мрежовата му активност набира скорост, което се вижда от TAAR.

Това в известен смисъл добави фундаментално валидиране на ценовия растеж на BTC по онова време.

Интересното е, че TAAR отново ясно се покачва заедно с цената по подобен начин, наблюдаван в края на предишния мечи пазар, което предполага, че последният ръст на цената на Биткойн може да бъде устойчив, докато мрежовата активност продължава да нараства.

Трябва да се очакват корекции в цената, но според този модел биковете трябва да внимават само ако TAAR отчете значителни загуби.

Сега, размерът на извадката е малък, обхващащ само шест години, така че комбинирането на този метричен анализ с други показатели ще бъде ползотворно.

TAAR показва увеличение на активността в мрежата на най-голямата криптовалута, което не е била достигано от няколко месеца.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето какво може да следва за Биткойн, Етериум и Solana

Псевдонимният крипто анализатор Pentoshi пише на своите 475,500 последователи в Twitter, че макар да е с мечи възгледи за BTC, той очаква активът да отскочи, преди да продължи своята корекция.“BTC. [П...
ЯНУ. 19, 2022 17:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този фонд 'продава' Биткойн с отстъпка - ето защо

Но поради представянето на фонда и пазарната история на Биткойн (BTC), отстъпката на GBTC достигна 26%.73 цента на доларКакто предложи известен Биткойн критик и член-основател на EuroPac Gold Fund, ка...
ЯНУ. 19, 2022 20:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финтех компания ще предлага 30-годишни крипто ипотеки

В момента само клиенти, които искат да използват Биткойн (BTC) като обезпечение, отговарят на условията за 30-годишен ипотечен заем на Milo. Както американски, така и международни клиенти ще могат да ...
ЯНУ. 19, 2022 14:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои криптовалути отбелязаха най-големи печалби през 2021 г.?

2022 година започна с обща пазарна капитализация от $2.2 трилиона. И все пак разговорите за инфлационен натиск и покачване на лихвите удариха силно, което предизвика разпродажба, която избута капитали...
ЯНУ. 19, 2022 12:29 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света