НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн ще присъства в портфолиото на всеки институционален инвеститор след време

АВГ. 21, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн ще присъства в портфолиото на всеки институционален инвеститор след време

Американският инвеститор и съосновател на Morgan Creek Digital Assets, Антъни Помплиано, казва, че Биткойн ще се окаже във всеки институционален инвеститор.

В интервю за CNBC на 20 август, Помплиано каза, че всяка седмица се изгражда все повече инфраструктура около Биткойн (BTC) и крипто пазарите.

„Това е повратен момент“


Помплиано изтъкна последните разработки, като например рекордната хешираща мощност на монетите през това лято, което показва непрекъснати подобрения в сигурността и поддръжката на мрежата.

Освен това, той направи равносметка за неотдавнашното одобрение на регулаторите на дългоочакваната платформа за физически уредени биткойн фючърси от оператора на нюйоркската фондова борса - Intercontinental Exchange. В светлината на всичко това, Помплиано твърди:

"Колкото повече инфраструктура е изградена около тази иновация, толкова по-голяма е вероятността тя да остане завинаги. [...] Това в крайна сметка ще бъде в портфолиото на всеки институционален инвеститор."


Възможни краткосрочни неуспехи за цената на биткойн


Помплиано наскоро прогнозира, че Биткойн ще удари 100 000 долара до края на 2021 година.

Когато водещият на CNBC, Джо Кърнън, предизвика бичите възгледи на инвеститора, Помплиано идентифицира няколко фактора, които в краткосрочен план могат временно да потиснат цената на актива.

Те включват прекомерно регулиране, което, както той признава, може първоначално да изплаши инвеститорите.

Второ - независимо от здравословните фундаменти на мрежата - броят на хората, които притежават биткойн, все още представлява много малък процент от глобалното население, като много от тях все още не разбират какво представлява или как работи.

Помплиано отбеляза още, че активът остава сравнително труден за закупуване и това предизвикателство трябва да бъде преодоляно, за да може монетата да изпълни истинския си потенциал.

Както беше съобщено по онова време, прогнозата на Помплиано за 100 000 долара се основаваше на неговото очакване за въздействието от халвинга на биткойн - когато възнагражденията за добив ще бъдат намалени наполовина през май 2020 г.

Той също така посочи нарастващата легитимизация на крипто пространството, притока на институционален капитал, рекордни обеми на търговия и климат на глобална нестабилност, който насърчава признаването на Биткойн като сигурен актив.

Помплиано също наскоро заяви, че не смята инвестирането на 50% от богатството си в биткойн за прекалено рисков ход.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Има ли връзка между халвинга на Биткойн и скорошния скок на цените на петрола?

Разбира се, това тревожно развитие едва ли ще окаже пряко влияние върху цените на криптовалутите.Някои от общността, обаче, започнаха да спекулират дали може да се очаква корелация между предлагане и ...
СЕП. 18, 2019 08:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Колко Биткойн ви е нужен, за да се наречете кит?

Биткойн кит прехвърли $1 милиард (94,504 BTC)Преди 10 дни Биткойн кит (или по-скоро майката на всички Биткойн китове) премести $1 милиард в BTC само в една транзакция.Съвсем разбираемо е, че движение ...
СЕП. 17, 2019 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и S&P 500 са на път към нови върхове

Лий казва, че флагманската криптовалута ще достигне нов връх, след като S&P 500 направи същото. Предполага се, че крипто пазарът е несвързан с традиционните пазари, особено поради децентрализ...
СЕП. 16, 2019 17:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ще достигне нови рекордни стойности преди следващия халвинг

Анализаторът, известен в индустрията като FilbFilb, цитира "stock-to-flow" съотношението на Биткойн като ключов показател за очертаването на пътя на BTC занапред.„Ако приемем, че няма системен шок нит...
СЕП. 16, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света