НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн ще присъства в портфолиото на всеки институционален инвеститор след време

АВГ. 21, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн ще присъства в портфолиото на всеки институционален инвеститор след време

Американският инвеститор и съосновател на Morgan Creek Digital Assets, Антъни Помплиано, казва, че Биткойн ще се окаже във всеки институционален инвеститор.

В интервю за CNBC на 20 август, Помплиано каза, че всяка седмица се изгражда все повече инфраструктура около Биткойн (BTC) и крипто пазарите.

„Това е повратен момент“


Помплиано изтъкна последните разработки, като например рекордната хешираща мощност на монетите през това лято, което показва непрекъснати подобрения в сигурността и поддръжката на мрежата.

Освен това, той направи равносметка за неотдавнашното одобрение на регулаторите на дългоочакваната платформа за физически уредени биткойн фючърси от оператора на нюйоркската фондова борса - Intercontinental Exchange. В светлината на всичко това, Помплиано твърди:

"Колкото повече инфраструктура е изградена около тази иновация, толкова по-голяма е вероятността тя да остане завинаги. [...] Това в крайна сметка ще бъде в портфолиото на всеки институционален инвеститор."


Възможни краткосрочни неуспехи за цената на биткойн


Помплиано наскоро прогнозира, че Биткойн ще удари 100 000 долара до края на 2021 година.

Когато водещият на CNBC, Джо Кърнън, предизвика бичите възгледи на инвеститора, Помплиано идентифицира няколко фактора, които в краткосрочен план могат временно да потиснат цената на актива.

Те включват прекомерно регулиране, което, както той признава, може първоначално да изплаши инвеститорите.

Второ - независимо от здравословните фундаменти на мрежата - броят на хората, които притежават биткойн, все още представлява много малък процент от глобалното население, като много от тях все още не разбират какво представлява или как работи.

Помплиано отбеляза още, че активът остава сравнително труден за закупуване и това предизвикателство трябва да бъде преодоляно, за да може монетата да изпълни истинския си потенциал.

Както беше съобщено по онова време, прогнозата на Помплиано за 100 000 долара се основаваше на неговото очакване за въздействието от халвинга на биткойн - когато възнагражденията за добив ще бъдат намалени наполовина през май 2020 г.

Той също така посочи нарастващата легитимизация на крипто пространството, притока на институционален капитал, рекордни обеми на търговия и климат на глобална нестабилност, който насърчава признаването на Биткойн като сигурен актив.

Помплиано също наскоро заяви, че не смята инвестирането на 50% от богатството си в биткойн за прекалено рисков ход.



СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Колко са Биткойн милионерите?

Има над 13,000 BTC адреса, които са на стойност от поне $ 1 милион долара, според данни от Glassnode. При текущите цени, това означава, че най-малко 13,000 портфейла държат поне 107 BTC. Тъй като...
ЮЛИ. 11, 2020 16:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо предлагането на Биткойн е ограничено до 21 милиона?

В случая на Биткойн , горната граница беше определена от създателя му Сатоши Накамото на точно 21 милиона. За други криптовалути, тази граница може да варира значително - варираща от 18,9 милиона за...
ЮЛИ. 11, 2020 16:35 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Всички банки ще имат крипто търговски бюра, твърди Майк Новограц

Майк Новограц, главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, предвижда, че всяка голяма банка ще има крипто борса. Това стана по време на интервю с Barron’s. Той твърди, че Barclays, Goldman ...
ЮЛИ. 11, 2020 12:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн кит разпръсна $184 милиона измежду стотици портфейли

А таксата за транзакцията? Около 0,00421580 BTC, на стойност приблизително $40 към момента на писане на статията. Whale Alert беше първият, който забеляза движението.Първоначално китът премести сериоз...
ЮЛИ. 10, 2020 21:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света