НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн ще достигне $1 милион до по-малко от 10 години - Digital Assets Data

ЮЛИ. 28, 2021 19:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн ще достигне $1 милион до по-малко от 10 години - Digital Assets Data

Във вторник (27-ми юли) Майк Алфред, съосновател и главен изпълнителен директор на дъщерното дружество на NYDIG Digital Assets Data, даде своята дългосрочна прогноза за цената на Биткойн.

На 11-ти януари NYDIG обяви, че е придобил Digital Assets Data, който е съоснован през 2018 г. от братята Майк и Райън Алфред, предоставящ мощна платформа за данни и проучвания за предоставяне на информация от институционален клас и информация за дигиталните активи на широка клиентска база от професионални мениджъри на активи, хедж фондове, семейни офиси и институционални инвеститори.


Вчера главният изпълнителен директор на Digital Assets Data написа, че вярва, че цената на Биткойн ще достигне $1 милион през следващите 10 години:


Въпреки че някои може да смятат прогнозата за цената на Алфред за малко нереална, струва си да си припомним, че още през декември 2020 г. Скот Минерд, главен инвестиционен директор на Guggenheim Partners и председател на Guggenheim Investments, твърдеше, че Биткойн трябва да струва около $400,000.


Guggenheim Investments се фокусира върху "нуждите от възвръщаемост и риск на застрахователните компании, корпоративните и публичните пенсионни фондове, държавните фондове, фондациите, мениджърите на богатство и инвеститорите с висока нетна стойност".


ПРОЧЕТИ ОЩЕКитай може да забрани притежанието на Биткойн


На 16-ти декември 2020 г., след като цената на Биткойн най-накрая проби нивото от $20,000 на всички крипто борси, постаяйки нов исторически връх, Минерд говори в интервю по Bloomberg TV.


Интервюто започна, като Скарлет Фу от Bloomberg TV зададе въпрос на директора на Guggenheim за фонда му за макро възможности и решението на неговите мениджъри да инвестират "до 10% от нетната стойност на активите в Биткойн тръста на Grayscale".


По-специално, той беше попитан дали Guggenheim са започнали да купуват Биткойн и доколко това решение е "обвързано с изключителната политика на Федералния резерв (Фед)".


Минерд отговори:


За да отговоря на втория въпрос, Скарлет, очевидно Биткойн и интересът ни към Биткойн е обвързан с политиката на Фед и неистовото печатене на пари, [на което ставаме свидетели]. По отношение на нашия взаимен фонд, знаете ли, ние все още не сме ефективни със SEC. Така че, ние все още чакаме.


Разбира се, взехме решението да започнем да разпределяме към Биткойн, когато BTC беше на $10,000. Малко по-предизвикателно е с текущата цена, близка до $20,000. [...] Нашата фундаментална работа показва, че Биткойн трябва да струва около $400,000. Така че дори да имахме възможността да го направим днес, ще наблюдаваме пазара и ще видим как протича търговията.


След това той обясни как фирмата му е достигнала до оценката от $400,000:


Базира се на недостига и относителната оценка, като неща като златото като процент от БВП. Така че, знаете ли, Биткойн всъщност има много атрибути на златото и в същото време има необичайна стойност по отношение на транзакциите.
След това, на 2-ри февруари, когато Биткойн се търгуваше около $40,000, Минерд сподели по време на интервю за Джулия Чатърли от CNN, че проучванията на Guggenheim предполагат, че цената на Биткойн в крайна сметка може да достигне до $600,000.


С нарастващата инфлация по света, естествено много инвеститори на дребно са привлечени към Биткойн поради привлекателността му като хедж срещу нея.


Една от онези страни, в които популярността на флагманската криптовалута бързо нараства, е Турция, където "годишната инфлация достигна двугодишен връх от 17.53% през юни", се казва в доклад на Reuters, публикуван на 5-ти юли. В него също така се споменава, че инфлацията "е задържана от обезценяването на турската лира, изчерпаното парично доверие и избликът на търсене, докато икономиката излиза от пандемията от коронавируса“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Пазарен стратег споделя алармираща прогноза за Биткойн (BTC)

В разговор с Kitco News Солоуей предположи, че ако активът пробие нивото от $40,000, той ще отвори вратата за по-нататъшна корекция до едва $18,000. Той обаче твърди, че Биткойн ще се върне след тази ...
СЕП. 21, 2021 21:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Достигна ли дъно Биткойн (BTC)?

Индексът на страх и алчност се счита за индикатор за настроението на крипто търговците към Биткойн. Индикаторът в момента сигнализира “Страх” сред участниците на пазара, според данни от alternative.me...
СЕП. 21, 2021 16:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Миньорите са натрупали стотици милиони долари в Биткойн от февруари

В своя доклад от 20-ти септември, компанията заяви, че салдата на BTC на миньорите се увеличават, като портфейлите, свързани с миньори, са складирали 14,000 BTC на стойност около $600 милиона през пос...
СЕП. 21, 2021 13:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Неактивен от 9 години Биткойн адрес с близо $30 милиона се 'пробуди'

Данните, споделени от услугата за проследяване на големи крипто транзакции Whale Alert, показват, че крипто портфейл с Биткойн (BTC), закупен или добит преди 8 години и 8 месеца се е "събудил" след дъ...
СЕП. 21, 2021 08:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света