НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн ще спечели - Робърт Кийосаки

МАЙ. 12, 2022 13:17 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн ще спечели - Робърт Кийосаки

Откакто започна годината силно след впечатляващия си рекорд през ноември 2021 г., цената на Биткойн се колебае.

BTC сега се насочва надолу, като най-голямата криптовалута на пазара вече е надолу с повече от 50% след срива тази седмица.


Цената на Биткойн падна под $30,000 вчера, търгувайки се на $29,700 през втората част на вчерашния ден, достигайки най-ниското си ниво от юли 2021 г. Криптовалутата отскочи до $32,500, опитвайки се да се възстанови, но впоследствие отново падна и в момента се търгува около $27,700.


Търговците сега са в паника, тъй като мнозина вярват, че проблемите на Биткойн могат да се влошат, ако цената не наруши ключово ниво на съпротива през следващите дни. 


Последният спад на цената на Биткойн е свързан с масивна разпродажба поради няколко фактора, включително страхове, произтичащи от действията на Министерството на финансите на САЩ и Федералния резерв.


Много видни фигури в крипто средите изразиха мнението си за това по кой път се насочва цената на Биткойн. Докато други виждат този скорошен неочакван спад на цената като знак, че дигиталният актив може да претърпи по-сериозен срив, повечето имат доверие в устойчивостта на монетата и нейната способност да оцелее настоящите обстоятелства.


Американският бизнесмен Робърт Кийосаки е част от втората група, тъй като вярва, че Биткойн ще спечели. Милионерът, автор на известната книга, “Богат татко, беден татко”, влезе в Twitter, за да изрази пренебрежението си към правителството на САЩ, като същевременно подкрепи Биткойн.


“Защо БИТКОЙН ще спечели? А: БИТКОЙН ще спечели, защото Америка е водена от 3-та ГЛУПАЦИ. Глупак №1 президент Байдън. Глупак #2 Министър на финансите Йелън. Глупак #3 Председател на Фед Пауъл. Вярвам на БИТКОЙН, а не на тримата глупаци.”


На 9-ти март президентът Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, нареждаща правителството да разследва рисковете и ползите от криптовалутите. Заповедта е дългоочаквана инструкция, която разтревожи крипто индустрията, не на последно място поради нарастващите регулаторни опасения по света относно крипто пространството.


Не пропускай: CryptoDnes представя първата си панелна дискусия!

Въпреки това, много играчи на пазара вярват, че скорошните действия на Байдън няма да направят много, но ще натоварят цената на Биткойн и други алткойни, тъй като Джанет Йелън, министърът на финансите на САЩ, която беше назначена от Байдън, говорейки през април относно криптовалутите и регулацията, призова за по-твърда позиция по отношения на криптовалутите.


Потребителите трябва да бъдат защитени от измами, независимо дали активите се съхраняват в баланс или в разпределен леджър. Прането на пари и друга незаконна дейност трябва да се считат за незаконни и няма значение дали използвате чекове, преводи или криптовалута”, каза тя.


Пауъл се застъпи за регулирането на стабилните монети през юли и разкри плановете на Фед за потенциална цифрова валута на централната банка (CBDC), докато свидетелства пред Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите на САЩ.


Въпреки това Пауъл наскоро разкри, че Федералният резерв е повишил лихвата с половин процентен пункт, докато се надпреварва да свие портфейла си от активи от $9 трилиона, което е най-голямото увеличение от 22 години.


Туитът на Кийосаки обаче описва мерките на американското правителство и вярва, че президентът Байдън е накарал Йелън и Пауъл да играят дългата игра. Кийосаки, заявявайки, че Биткойн ще спечели, предполага, че вижда бъдеще, в което BTC се е издигнал над геополитическата несигурност и процъфтява.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

$1.2 милиарда в Биткойн бяха ликвидирани по време на спада миналата седмица

От неделя, 8-ми май – когато стабилната монета TerraUSD започна да губи своята фиксация към щатския долар и крипто пазарите започнаха да се сриват – към събота, 14-ти май, търговците на Биткойн дерива...
МАЙ. 17, 2022 09:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale пуска първия европейски ETF

Очаква се новите борсово търгувани продукти да бъдат листнати на Лондонската фондова борса (LSE), Borsa Italiana и Deutsche Borse Xetra.Още през февруари Grayscale обяви своя ETP в Съединените щати, п...
МАЙ. 16, 2022 19:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да направи значителен скок след скорошния спад

Анализаторът Джъстин Бенет каза на своите последователи в Twitter, че Биткойн вероятно е отпечатал временно дъно, след като е успял да си върне ключово ниво на подкрепа.“Има голям шанс крипто да дости...
МАЙ. 16, 2022 12:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

44 държави ще се срещнат в Салвадор, за да обсъдят Биткойн

В последващи туитове президентът обяви, че Централната банка на Сао Томе и Принсипи, Централната банка на Парагвай, Националната банка на Ангола, Банката на Гана, Банката на Намибия, Банката на Уганда...
МАЙ. 16, 2022 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света