НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн се представя по-добре от Visa, Mastercard и PayPal

АПР. 5, 2019 18:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн се представя по-добре от Visa, Mastercard и PayPal

Платформата за анализ на криптовалутни данни DataLight публикува доклад, сравняващ Биткойн като метод на плащане с Visa, MasterCard и PayPal.


Изследването измерва традиционните финансови показатели като годишни промени в цените и промени в капитализацията.
Според анализа, традиционните платежни системи показват над 10% ръст. За сравнение, Биткойн отбеляза рязък спад.

Сравнение: Биткойн срещу Visa, MasterCard и PayPal
По време на бичия пазар в края на 2017 g, капитализацията на BTC се увеличи от $25 милиарда до $240 милиарда след движението на пазарната капитализация на Visa. До 2018 g, средната дневна волатилност на Биткойн беше три пъти по-висока от 6-процентната волатилност на конкурентите.

Проучването също дава представа за общия брой транзакции годишно на платформата. Visa повежда със 124 милиарда транзакции, докато PayPal изоставаше на последно място с 10 милиарда. Биткойн отбеляза второто най-високо ниво на транзакции на годишна база, с 81 милиарда, което е повече от 74-те милиарда на Mastercard.

Биткойн също задмина и PayPal в общия обем на транзакциите и плащанията с $3,4 трилиона долара срещу $57 милиарда. Visa запази лидерството с $11.2 трилиона, а Mastercard е на второ място с $5.9 трилиона.

Средната сума на Биткойн транзакциите от $ 400,000 обаче, беше най-високата сред четирите метода на плащане. Цифрата е 450 пъти по-голяма от тази на Visa, което предполага, че Биткойн мрежата може би е по-подходяща за по-големи плащания.

Когато прехвърляте суми под $100, е по-разумно да използвате Visa и MasterCard, но ако сумата се увеличи, Биткойн започва да изглежда по-добрия вариант. Неговата такса от $0,20 (към края на 2018 г.) е еднаква за всички транзакции, дори и тези на стойност милиони долари. В този случай, процентът на таксата е дори по-нисък, особено в сравнение с класическите платежни системи. Ето защо средният обем на сделките се различава толкова много: по-изгодно е да се прехвърлят големи суми с фиксиран лихвен процент, а не процент от прехвърлената сума.


Въпреки че броят на Биткойн сметките, който възлиза на 25 милиона, бледнее в сравнение с общо 3,3 милиарда сметки на Visa и 2 милиарда на Mastercard, като е по-малко дори и от PayPal - 267 милиона.

Изследователите подчертават допълнителни фактори, които правят правят Биткойн отделен конкурент на традиционните платформи за плащане, стартирани преди няколко десетилетия - Visa (1958), MasterCard (1966) и PayPal (1998).

Ключови показатели за Биткойн (пуснат през 2009 г.)  • Обем на транзакции, който е съпоставим с този на MasterCard

  • Ниска комисиона за P2P и големи суми

  • Голям брой нодове

  • Децентрализирана мрежа

  • Без цензура

  • Анонимност


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето какво може да следва за Биткойн, Етериум и Solana

Псевдонимният крипто анализатор Pentoshi пише на своите 475,500 последователи в Twitter, че макар да е с мечи възгледи за BTC, той очаква активът да отскочи, преди да продължи своята корекция.“BTC. [П...
ЯНУ. 19, 2022 17:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този фонд 'продава' Биткойн с отстъпка - ето защо

Но поради представянето на фонда и пазарната история на Биткойн (BTC), отстъпката на GBTC достигна 26%.73 цента на доларКакто предложи известен Биткойн критик и член-основател на EuroPac Gold Fund, ка...
ЯНУ. 19, 2022 20:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финтех компания ще предлага 30-годишни крипто ипотеки

В момента само клиенти, които искат да използват Биткойн (BTC) като обезпечение, отговарят на условията за 30-годишен ипотечен заем на Milo. Както американски, така и международни клиенти ще могат да ...
ЯНУ. 19, 2022 14:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои криптовалути отбелязаха най-големи печалби през 2021 г.?

2022 година започна с обща пазарна капитализация от $2.2 трилиона. И все пак разговорите за инфлационен натиск и покачване на лихвите удариха силно, което предизвика разпродажба, която избута капитали...
ЯНУ. 19, 2022 12:29 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света