НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

септември 27, 2022 14:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

Рекорден обем шортове на Биткойн

В последния седмичен доклад за потоците от фондове за цифрови активи CoinShares установи, че институционалните инвестиции в шорт продукти на Биткойн са поставили рекорд през миналата седмица.

AuM [активите под управление] на шорт инвестиционни продукти в Биткойн нарасна до $172 милиона, което е най-високата рекордна стойност, което предизвика известно прибиране на печалби с първия отлив от 7 седмици насам на обща стойност $5.1 милиона.

Като цяло, според CoinShares, миналата седмица в крипто инвестиционните продукти са постъпили $8.3 милиона, което показва, че понастоящем институциите нямат особен апетит към пазарите.

Докато на пазарите в САЩ се наблюдаваха изходящи потоци в размер от почти $10 милиона, на европейските пазари се наблюдаваха входящи потоци в размер от $15 милиона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове


Потоци при други криптовалути

Докато при BTC имаше малки входящи потоци от $100,000, инвестиционните продукти на Етериум (ETH) привлякоха $7 милиона в институционални инвестиции през миналата седмица.

Инвеститорите [се насочиха към] Етериум, който отбеляза входящи потоци на обща стойност $7 милиона през миналата седмица – първите положителни настроения след успешното Сливане и след 4-седмична серия от изходящи потоци. 

Неотдавнашното стартиране на инвестиционен продукт за шорт позиции в Етериум отбеляза незначителни входящи потоци на обща стойност $1.1 милиона.

Инвестиционните продукти на XRP привлякоха $500,000, продуктите на Cosmos (ATOM) – $400,000, а продуктите с няколко актива набраха $1.8 милиона през миналата седмица.

coinshares

Основателят и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital Management, Марк Юско смята, че криптовалутите вече са преживели най-лошото от мечия пазар, когато Биткойн (BTC) се свлече близо до $17,000 този месец.

В YouTube интервю, Юско каза, че цената на дигиталните активи може все още да се понижи на фона на разпродажбите след рекламираното преминаване към PoS на Етериум (ETH).

Юско допълни, че ако ФЕД се отклони от сегашната си позиция по отношение на лихвените проценти, този ход може да бъде бичи за криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Какво казва ChatGPT за цената на Solana и Tradecurve за 2023 г.

Въпреки че Solana подобрява мрежата си, наскоро тя навлезе в мечи тренд. Междувременно TCRV има светло бъдеще пред себе си, продължавайки своя предпродажбен скок.

май 31, 2023 19:00 4 мин. четене

Какво представлява Aave и защо е толкова популярна сред инвестиралите в ICO на Avorak AI?

След кратък обзор на инвестиралите в ICO на Avorak се вижда, че интересът към Aave е голям, като се има предвид, че това е платформа за кредитиране.

май 31, 2023 18:59 3 мин. четене

ЕТО ЗАЩО Wall Street Memes ще изригне скоро, а yPredict има потенциал да постигне 10Х растеж през лятото

Крипто пазарите направо са полудели, като всички меме криптовалути се превръщат в моментални звезди, а токени като $PEPE връщат времената, в които дребни инвеститори се превръщаха в Биткойн милионери в рамките на дни.

май 31, 2023 18:50 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.