НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

27.09.2022 14:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

Рекорден обем шортове на Биткойн

В последния седмичен доклад за потоците от фондове за цифрови активи CoinShares установи, че институционалните инвестиции в шорт продукти на Биткойн са поставили рекорд през миналата седмица.

AuM [активите под управление] на шорт инвестиционни продукти в Биткойн нарасна до $172 милиона, което е най-високата рекордна стойност, което предизвика известно прибиране на печалби с първия отлив от 7 седмици насам на обща стойност $5.1 милиона.

Като цяло, според CoinShares, миналата седмица в крипто инвестиционните продукти са постъпили $8.3 милиона, което показва, че понастоящем институциите нямат особен апетит към пазарите.

Докато на пазарите в САЩ се наблюдаваха изходящи потоци в размер от почти $10 милиона, на европейските пазари се наблюдаваха входящи потоци в размер от $15 милиона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове


Потоци при други криптовалути

Докато при BTC имаше малки входящи потоци от $100,000, инвестиционните продукти на Етериум (ETH) привлякоха $7 милиона в институционални инвестиции през миналата седмица.

Инвеститорите [се насочиха към] Етериум, който отбеляза входящи потоци на обща стойност $7 милиона през миналата седмица – първите положителни настроения след успешното Сливане и след 4-седмична серия от изходящи потоци. 

Неотдавнашното стартиране на инвестиционен продукт за шорт позиции в Етериум отбеляза незначителни входящи потоци на обща стойност $1.1 милиона.

Инвестиционните продукти на XRP привлякоха $500,000, продуктите на Cosmos (ATOM) – $400,000, а продуктите с няколко актива набраха $1.8 милиона през миналата седмица.

coinshares

Основателят и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital Management, Марк Юско смята, че криптовалутите вече са преживели най-лошото от мечия пазар, когато Биткойн (BTC) се свлече близо до $17,000 този месец.

В YouTube интервю, Юско каза, че цената на дигиталните активи може все още да се понижи на фона на разпродажбите след рекламираното преминаване към PoS на Етериум (ETH).

Юско допълни, че ако ФЕД се отклони от сегашната си позиция по отношение на лихвените проценти, този ход може да бъде бичи за криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Как крипто инвеститор превърна $2,000 в $1.74 милиона с криптовалутата, подкрепена от Андрю Тейт

Съобщава се, че лице, описано като „вътрешен човек“, е превърнало инвестиция от $2,000 в над $1.7 милиона за кратък период от време.

15.06.2024 19:30 1 мин. четене

Представянето на алткойните не оправдава очакванията, но това скоро може да се промени

Главният крипто анализатор на Real Vision Джейми Коутс информира, че макар Етериум (ETH) да е показал добро представяне в началото на този месец, той все още изостава от Биткойн (BTC).

15.06.2024 17:37 2 мин. четене

Доналд Тръмп вдига мерника на Джо Байдън и каза, че бъдещето на Биткойн ще бъде създадено в САЩ

След като беше един от политиците, който често споделяше антикриптовалутните си настроения, но показа известна подкрепа, Доналд Тръмп влезе в заглавията на вестниците с последните си изявления.

15.06.2024 12:02 1 мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Стана ясна датата за одобрение на спот Етериум ETF според анализатор на Bloomberg

След известно време на чакане, датата за окончателното одобрение на заявленията за спот Етериум ETF предполагаемо стана ясна.

15.06.2024 0:37 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.