НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Задава ли се силна година за Биткойн? - прогноза и мнение

МАЙ. 5, 2019 17:20 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Задава ли се силна година за Биткойн? - прогноза и мнение

2019 година започна доста добре, като последните няколко седмици бяха особено обещаващи.


Цената на Биткойн скочи до връх за годината над $ 5,800. Венчес Казарес, главен изпълнителен директор на Xapo и член на борда на Payal, е поддръжник на BTC и наскоро заяви, че стойността на най-голямата криптовалута може да скочи x250 в близко бъдеще.

Изглежда, че биковете вече са започнали и този път няма да спрат толкова лесно. Алткойните също следват водещата криптовалута, като за годината, виждаме повече от топ монетите на зелено отколкото на червено. Крипто ентусиастите размишляват дали BTC ще достигне $ 25,000 или $ 50,000. Дори Тим Дрейпър, известен крипто ентусиаст и милиардер, заяви, че след 2 години валутата ще бъде навсякъде, а фиатните пари ще станат архаични. Той твърди, че до 2021 г. всеки ще си купува кафе с BTC.

Друго голямо име свързано с Биткойн е Илон Мъск, основателят на Tesla и SpaceX. Той публично нарече криптовалутата “блестяща” и дори каза, че е по-добра от хартиените пари, тъй като може да прехвърли стойност.


Дори NASDAQ, втората по големина фондова борса в света, също обеща да стартира BTC фючърси през първата половина на 2019 г. Bakkt ще стартира в рамките на втората половина на годината. Платформата вече е набрала $ 182,5 милиона и е подкрепена от 12 партньори, включително Pantera Capital, Boston Consulting Group, Galaxy Digital.

Собствениците на Galaxy Digital, братята Уинкълвос наскоро заявиха по време на Aske Me Anything (AMA) сесия, че Биткойн е най-вероятният победител в дългосрочен план.

Дори Bitfury обяви, че ще стартира центрове за копаене на Биткойн в Парагвай, който е част от проекта на Common Foundation, известен още като “Grey Goose”.Въпреки че Биткойн често претърпява колебания, ние вярваме, че ще скочи чувствително.


Има няколко причини, които доведоха до спад в цената на BTC. Криптовалутата се използва за незаконни цели и бе замесвана в толкова много злополуки като хакове и кражби.

Плюсовете превъзхождат минусите, поради което BTC все още е лидер на пазара, класирайки се на първо място. Биткойн може да достигне 23,500 долара, вероятно до края на 2019 г., тъй като годината има добри перспективи за BTC.

Криптовалутата е позиционирана да достигне $ 20,000 до средата на третата четвърт на 2019 г. Колкото повече се търгува, толкова по-добре. Нещо повече, както знаем, BTC токените са малко като бройка, т.е. може да бъдат само 21 милиона, от които 17 милиона са вече изкопани, което означава, че само 4 милиона могат бъдат добити, което допълнително увеличава стойността му.

Освен това, няколко страни като САЩ, Япония и Южна Корея проявяват изключителен интерес да интегрират Биткойн и други криптовалути в своите финансови системи чрез създаване на регулирани пазари, които биха могли да функционират свободно и сигурно.

Друг фактор е повишената икономическа активност на Биткойн блокчейна. В края на март, броят на потвърдените BTC транзакции на ден достигна нов връх за 2019 година от почти 400,000. Това е най-високата активност записана от януари 2018 година, когато цената беше около $ 10,000.


В същото време, транзакционните такси днес са приблизително пет пъти по-ниски (в сатоши за байт), отколкото са били в началото на 2018 година.


Междувременно, нов ресурс за проследяване на броя на изходите за транзакции на Биткойн на ден може да осигури по-точна картина на икономическата активност.


Изход, по същество съдържа инструкции за изпращане на BTC. Неговата стойност е броят на сатоши (1 BTC= 100,000,000 сатоши), който този изход ще струва.

Следователно разглеждането на броя на продукцията на ден може да служи като по-добър индикатор за общата икономическа активност, тъй като една потвърдена сделка може да съдържа много изходи от множество субекти.

С други думи, броят на общите резултати е по-показателен за действителната икономическа активност. Разглеждането само на броя на транзакциите пропуска важна част от картината.

Големите играчи, като например борсите, използват процес, наречен "партидиране". Този подход комбинира множество изходи в една партида или транзакция, за да се намалят общите такси за транзакции.

Разглеждането на резултатите на ден представлява още по-оптимистична картина на активността на мрежата. Понастоящем тя е 1,011,024 изхода на ден, една от най-високите стойности в историята на криптовалутата. Това също е около 2,8 изхода за потвърдена транзакция.

Докато Биткойн общността е добре запозната с волатилността, вероятно ще виждаме бичи движения за криптовалутата, от тук нататък.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще има още един спад при Биткойн преди значителни печалби, твърди анализатор

Анализаторът, подвизаващ се под псевдонима 'Capo'. казва на своите 236,900 последователи в Twitter, че според него Биткойн (BTC) ще падне под $30,000, преди да се възстанови.BTC се търгува около $36,4...
ЯНУ. 27, 2022 00:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор разглежда най-лошия сценарий за Биткойн

Коуен казва на своите 700,000 абонати в YouTube, че потенциалният най-лош сценарий за Биткойн през следващите няколко месеца се основава на 200-седмичната плъзгаща се средна стойност на крипто актива,...
ЯНУ. 26, 2022 10:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света