НАЧАЛО Други

Портфейлът на Samourai няма да показва Bitcoin баланси във фиат еквивалент

СЕП. 30, 2018 09:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Портфейлът на Samourai няма да показва Bitcoin баланси във фиат еквивалент
 

В неочакван ход, екипът за разработка на Samourai Wallet, ориентиран към сигурност, реши да направи първата крачка към свят, в който крипто заменя традиционните пари,  премахвайки двойките с фиат.


Според блог публикация, екипът на Samourai Wallet не само се фокусира върху техническия аспект на своето приложение, но и прехвърли усилията си към по-културно ниво, като приветства "новите международни потребители и казва adieu на фиат валутите".

Ние вярваме, че е от съществено значение нашите настоящи и бъдещи потребители да разберат, че когато те извършват транзакции в рамките на мрежата Bitcoin, когато участват в икономиката на Bitcoin, те извършват сделки със токена, собственост на тази мрежа, BTC и нищо друго.


Въпреки че са наясно, че тази внезапна промяна може да прeдставлява неудобство за потребителите - дори да ги накара да загубят част от своя пазарен дял - разработчиците на Samourai Wallet твърдо вярват, че е правилното решение, за да се създадат необходимите условия за бъдещето, в което криптовалутите могат да станат независими от фиатните пари.

Екипът заяви, че необходимостта да се мисли за крипто по отношение на щатски долари (или друга фиатна валута) е културна "патерица".


Според разработчиците, когато те започнаха проекта през 2015 г., смятаха, че "потребителите не са готови" да спрат да мислите за фиат, когато извършват транзакции с криптовалути. Те обаче разбраха, че докато потребителите имат тази опция, няма да имат мотивация да се развият:

Сега сме близо до края на 2018 г. и осъзнаваме, че потребителите никога няма да бъдат готови. Мисленето във фиатни валути е познато, вероятно вие си взаимодействате с него през цялото време. Именно поради тази причина в контекста на портфейла Bitcoin е патерица. Взехме решение, от версия 0.98.87 да премахнем тази патерица. Всички преобразувания на фиатни валути са премахнати от портфейла на Samourai. 


Те решиха да изразят сумите в Сатошита (Satoshis). По този начин те се надяват да окуражат потребителите да използват съкращението "Sats" когато говорят или ислят за техните операции.

Samourai Wallet вече е на разположение на португалски, български, китайски, френски, немски, индонезийски, италиански, бразилски португалски, руски и турски. Екипът обаче позволи малка "патерица" на търговците:

Решихме да запазим фиатното преобразуване на валутата в приложението Sentinel Watch Only, тъй като независимите търговци, които често използват приложението, и други случаи на използване, изискват използването на функция за конвертиране на валута.tron g>


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джанет Йелън е потвърдена като Секретар на хазната на САЩ

Йелън, която преди това беше начело на Федералния резерв от 2014 до 2018 г., се определи като “не фен” на Биткойн през октомври 2018 г. Тя също го определя като “силно спекулативен актив”. Съвсем наск...
ЯНУ. 26, 2021 15:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

RippleNet бележи рекорден обем на транзакции през 2020 година

Това представлява петкратен ръст в сравнение с предходната година.Решението за ликвидност при поискване (ODL), задвижвано от XRP, отговаря за $2,4 милиарда от общия обем.RippleNet се впуска в B2B и ел...
ЯНУ. 26, 2021 13:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Австралия са изпрали $387 милиона за латиноамериканските наркокартели

Australian Financial Review казва, че мрежата за пране на пари обхваща няколко континента, включително Южна Америка, откъдето идват тежките наркотици, Северна Америка, където се продават и Югоизточна ...
ЯНУ. 26, 2021 17:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

WEF обсъжда криптоТази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Да...
ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света