НАЧАЛО Други

Портфейлът на Samourai няма да показва Bitcoin баланси във фиат еквивалент

СЕП. 30, 2018 09:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Портфейлът на Samourai няма да показва Bitcoin баланси във фиат еквивалент

В неочакван ход, екипът за разработка на Samourai Wallet, ориентиран към сигурност, реши да направи първата крачка към свят, в който крипто заменя традиционните пари,  премахвайки двойките с фиат.


Според блог публикация, екипът на Samourai Wallet не само се фокусира върху техническия аспект на своето приложение, но и прехвърли усилията си към по-културно ниво, като приветства "новите международни потребители и казва adieu на фиат валутите".

Ние вярваме, че е от съществено значение нашите настоящи и бъдещи потребители да разберат, че когато те извършват транзакции в рамките на мрежата Bitcoin, когато участват в икономиката на Bitcoin, те извършват сделки със токена, собственост на тази мрежа, BTC и нищо друго.


Въпреки че са наясно, че тази внезапна промяна може да прeдставлява неудобство за потребителите - дори да ги накара да загубят част от своя пазарен дял - разработчиците на Samourai Wallet твърдо вярват, че е правилното решение, за да се създадат необходимите условия за бъдещето, в което криптовалутите могат да станат независими от фиатните пари.

Екипът заяви, че необходимостта да се мисли за крипто по отношение на щатски долари (или друга фиатна валута) е културна "патерица".


Според разработчиците, когато те започнаха проекта през 2015 г., смятаха, че "потребителите не са готови" да спрат да мислите за фиат, когато извършват транзакции с криптовалути. Те обаче разбраха, че докато потребителите имат тази опция, няма да имат мотивация да се развият:

Сега сме близо до края на 2018 г. и осъзнаваме, че потребителите никога няма да бъдат готови. Мисленето във фиатни валути е познато, вероятно вие си взаимодействате с него през цялото време. Именно поради тази причина в контекста на портфейла Bitcoin е патерица. Взехме решение, от версия 0.98.87 да премахнем тази патерица. Всички преобразувания на фиатни валути са премахнати от портфейла на Samourai. 


Те решиха да изразят сумите в Сатошита (Satoshis). По този начин те се надяват да окуражат потребителите да използват съкращението "Sats" когато говорят или ислят за техните операции.

Samourai Wallet вече е на разположение на португалски, български, китайски, френски, немски, индонезийски, италиански, бразилски португалски, руски и турски. Екипът обаче позволи малка "патерица" на търговците:

Решихме да запазим фиатното преобразуване на валутата в приложението Sentinel Watch Only, тъй като независимите търговци, които често използват приложението, и други случаи на използване, изискват използването на функция за конвертиране на валута.tron g>


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Илон Мъск струва 861 милиарда Dogecoin (DOGE)

Докато Илон Мъск се надява тези пари да са достатъчни, за да стигнем до Марс, някои от DOGE общността мечтаят меме криптовалутата да стане валутата на червената планета в бъдеще.Илон Мъск е на стойнос...
ОКТ. 16, 2021 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Steam забраняват блокчейн игрите и NFT

Steam, популярна услуга за дигитално разпространение на видеоигри, управлявана от Valve, се насочи към това да изчисти всички игри, които включват незаменими токени (NFT) или криптовалути, съобщава NM...
ОКТ. 16, 2021 21:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света