НАЧАЛО Други

Портфейлът на Samourai няма да показва Bitcoin баланси във фиат еквивалент

СЕП. 30, 2018 09:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Портфейлът на Samourai няма да показва Bitcoin баланси във фиат еквивалент

В неочакван ход, екипът за разработка на Samourai Wallet, ориентиран към сигурност, реши да направи първата крачка към свят, в който крипто заменя традиционните пари,  премахвайки двойките с фиат.


Според блог публикация, екипът на Samourai Wallet не само се фокусира върху техническия аспект на своето приложение, но и прехвърли усилията си към по-културно ниво, като приветства "новите международни потребители и казва adieu на фиат валутите".

Ние вярваме, че е от съществено значение нашите настоящи и бъдещи потребители да разберат, че когато те извършват транзакции в рамките на мрежата Bitcoin, когато участват в икономиката на Bitcoin, те извършват сделки със токена, собственост на тази мрежа, BTC и нищо друго.


Въпреки че са наясно, че тази внезапна промяна може да прeдставлява неудобство за потребителите - дори да ги накара да загубят част от своя пазарен дял - разработчиците на Samourai Wallet твърдо вярват, че е правилното решение, за да се създадат необходимите условия за бъдещето, в което криптовалутите могат да станат независими от фиатните пари.

Екипът заяви, че необходимостта да се мисли за крипто по отношение на щатски долари (или друга фиатна валута) е културна "патерица".


Според разработчиците, когато те започнаха проекта през 2015 г., смятаха, че "потребителите не са готови" да спрат да мислите за фиат, когато извършват транзакции с криптовалути. Те обаче разбраха, че докато потребителите имат тази опция, няма да имат мотивация да се развият:

Сега сме близо до края на 2018 г. и осъзнаваме, че потребителите никога няма да бъдат готови. Мисленето във фиатни валути е познато, вероятно вие си взаимодействате с него през цялото време. Именно поради тази причина в контекста на портфейла Bitcoin е патерица. Взехме решение, от версия 0.98.87 да премахнем тази патерица. Всички преобразувания на фиатни валути са премахнати от портфейла на Samourai. 


Те решиха да изразят сумите в Сатошита (Satoshis). По този начин те се надяват да окуражат потребителите да използват съкращението "Sats" когато говорят или ислят за техните операции.

Samourai Wallet вече е на разположение на португалски, български, китайски, френски, немски, индонезийски, италиански, бразилски португалски, руски и турски. Екипът обаче позволи малка "патерица" на търговците:

Решихме да запазим фиатното преобразуване на валутата в приложението Sentinel Watch Only, тъй като независимите търговци, които често използват приложението, и други случаи на използване, изискват използването на функция за конвертиране на валута.tron g>


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв разкри детайли за дигиталния долар

Говорейки в основното си обръщение на 23-ти септември, Лорета Местер подчерта, че Федералният резерв проучва дигиталните валути на централната банка (CBDC) още преди пандемията, отбелязвайки, че негов...
СЕП. 24, 2020 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света