НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн портфейлът на Ел Салвадор е 'на 95% поправен'

СЕП. 14, 2021 15:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн портфейлът на Ел Салвадор е 'на 95% поправен'

Само седмица след като Биткойн (BTC) стана законно платежно средство в Ел Салвадор, президентът Найб Букеле призна, че пускането на държавния портфейл за Биткойн е твърде голямо предизвикателство.

Chivo, официалният Биткойн (BTC) портфейл на Ел Салвадор, временно е деактивирал новите регистрации и е спрял изтеглянето на приложения за нови модели смартфони поради продължаващи проблеми с приложението, съобщи Букеле в Twitter късно в понеделник.


"И двете неща ще бъдат активирани, докато приложението няма грешки", отбеляза президентът и добави, че екипът на Chivo очаква да възобнови регистрациите и тегленията след още няколко дни.


"Техническите грешки на портфейла Chivo са отстранени на 95%. В следващите няколко дни той ще работи на 100%“, пише Букеле. Той отбеляза, че 200-те битомата в Ел Салвадор в момента "работят перфектно“, както и поддържаните от Chivo 50 банкомата в САЩ.


Букеле твърди, че лошия старт на портфейла Chivo се дължи на ранно пускане, като заяви:


Стартирането на всичко за три месеца беше твърде голямо предизвикателство и направихме грешки, но вече ги поправяме и стотици хиляди салвадорци вече могат да използват Chivo без проблеми.


Според президента, портфейлът Chivo е събрал общо половин милион потребители от пускането на приложението миналия вторник.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ел Салвадор ще освободи чуждестранните инвеститори от данък върху печалбите от Биткойн


Както бе съобщено по-рано, Ел Салвадор пусна официалния портфейл за Биткойн в сътрудничество с мексиканската крипто борса Bitso, която заяви, че това е "основният доставчик на крипто услуги" за Chivo. Впоследствие портфейлът се сблъска с големи проблеми в деня на стартирането, като излезе офлайн за поддръжка поради грешки в капацитета. 


Въпреки бързите усилия на Chivo да отстрани проблемите, много потребители очевидно продължават да изпитват проблеми с транзакциите или изтеглянията от Chivo, като някои потребители твърдят, че функционалността на приложението е "почти нулева".


Сантяго Алварадо, директор на Bitso за трансгранични плащания, отказа да коментира функционалността на портфейла Chivo, като заяви, че борсата "изобщо не е свързана с фронт енд разработката на портфейла Chivo".

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето какво следва за тези три криптовалути, според Майкъл Ван де Поуп

В нова пазарна актуализация Ван де Поуп казва, че Биткойн наскоро си възвърна ключова ценова област, което показва, че активът се подготвя за ново рали.“Вчера имахме красив повторен тест, така че цена...
СЕП. 19, 2021 00:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е единствената криптовалута на институционално ниво, според Майкъл Сейлър (видео)

В ново интервю за Bloomberg, Сейлър заяви, че Биткойн (BTC) е в собствена лига, тъй като разделя всички крипто активи в три различни категории."На пазара има три неща - има първокласен актив, актив от...
СЕП. 18, 2021 20:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света