НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн остава популярно платежно средство в "тъмната мрежа"

ЯНУ. 24, 2019 22:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн остава популярно платежно средство в "тъмната мрежа"

Докато сривовете от 2018 година карат много хора да се обърнат и да избягват употребата на криптовалути, Биткойн все още остава популярно платежно средство за сърфистите на тъмната мрежа.


Терминът тъмна мрежа (darknet) се отнася до частите на интернет, които са умишлено скрити от обществения поглед, така че потребителите могат да извършват свободно всякакви действия и евентуално незаконни такива без външна намеса.

Според доклад на Ройтерс и Chainalysis, Биткойн се появява отново в скритата екосистема. След претърпяване намаляването на дейностите в тъмната мрежа през 2017 година поради масово огласените закривания на AlphaBay и Hansa, транзакциите отново се увеличават и трябва да се очаква да растат.

"Използването на Биткойн като форма на плащане се удвоява през 2018 година на сайтовете за търговия, където потребителите могат да купуват неща от наркотици до фалшиви документи за самоличност [...]"

Ръстът през 2018 убеждава Chainalysis, че цифрите ще продължат да нарастват през 2019 година.


"Обемът на Биткойн транзакциите пазарите в тъмната мрежа нарасна през 2018 до средно по $2 милиона дневно, което е почти двойно повече от активността, измерена в началото на годината," сочат Ройтерс.

Ким Грауър, старши икономист в Chainalysis, заяви пред Ройтерс, че  настоящата въртележка на криптовалутните пазари не вреди на продажбите на Биткойн в тъмната мрежа.

За някой, който иска да купи нещо на пазар oт darkweb-a, фактът, че цената на Биткойн се променя, не е от значение.

Chainalysis подкрепя това твърдение, като цитира цифрите от 2018 г., където сделките се увеличават, а цената на Биткойн продължава да спада.

И все пак други фактори могат да навредят на обема на сделките. Ройтерс обяснява, че „няколко фактора могат да нарушат нарастването на потоците на Биткойн на тези пазари през тази година. Те включват по-голямо затваряне на пазарите от правоприлагащите органи и движението на дейности от тези места до криптирани приложения за съобщения, за да се избегне откриването. "

Продажбите извършвани в тъмната мрежа, включващи Биткойн, показват, че дигиталните активи могат и имат стойност в реалния свят. Въпреки това, тези незаконни и вероятно неприятни поведения, заобикалящи BTC, едновременно привличат негативно внимание и убеждават външни лица, че криптовалутите дават възможност финансирането на престъпления.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да отоплява домове в Канада догодина

Със скорошно съобщение беше постигнато споразумение за това между канадската технологична компания MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).Общинската корпорация в момента отоплява 100 сгради, съ...
ОКТ. 22, 2021 15:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн се срина до $8,200 на Binance.US

Това е умопомрачителна загуба на стойност от 87%. Криптовалутата изтри тези загуби в рамките на една минута.Биткойн претърпя жестока корекция в четвъртък, но само на Binance.US. По-специално, борсата ...
ОКТ. 22, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е предпочитан пред златото - Пол Тюдор Джоунс

Хедж фонд мениджърът и милиардер Пол Тюдор Джоунс смята, че Биткойн печели надпреварата срещу златото, според интервю в сряда за CNBC.Водещият Андрю Рос Соркин напомни на американския инвеститор - чия...
ОКТ. 22, 2021 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света