НАЧАЛО Биткойн

Биткойн неизбежно ще стигне $ 25,000

15.11.2019 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн неизбежно ще стигне $ 25,000

Том Лий от “Fundstrat” вярва, че цената на Биткойн ще се изстреля, следвайки логиката на технологичните титани в Силиконовата долина.

По време на интервю за шоуто на CNBC “Street Signs Asia” от 15-ти ноември, Лий твърди, че криптовалутите “са активи с мрежова стойност” – и споделя тази характеристика с най-успешните технологични акции.


Лий – известен Биткойн бик, съосновател и стратег от “Fundstrat Global Advisors” – направи своя аргумент, когато беше попитан за логиката зад прогнозата на Fundstrat от 25,000 долара до 2022 г. за Биткойн.


Отбелязвайки, че целта бе определена през 2017 г. като част от пет-годишна прогноза за актива, той каза, че все още смята, че е “доста лесно да се постигне” това ниво.


“Криптовалутите са активи с мрежова стойност, което означава, че колкото повече хора притежават актива, толкова по-голяма е стойността. Всъщност това е логаритмична функция – така че ако удвоите потребителите, които я държат, получавате четворна стойност.

За да отидете на 25,000 долара, вие по същество се нуждаете от малко по-малко от 4 пъти повишение, което означава, че трябва да се удвои броя на хората, които притежават Биткойн.”


Том Лий твърди, че Fundstrat изчислява, че приблизително половин милион души притежават и използват BTC, така че ще трябва да ударим милион потребители, за да има цена от 25,000 долара.


Отбелязвайки, че това по същество е полезна функция, стратегът направи аналогия с представянето на акциите на FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix и Google) след публичният им листинг. 


Той коментира:


70% от тяхната възвръщаемост [след публичен листинг] се обяснява с нарастването на глобалния интернет през този период от време. С други думи, това е LOG функция на растежа на интернет, и това ще стане и при криптовалутите.


По отношение на други фактори, Лий спомена, че той е с голямо биче настроение по отношение на Биткойн в дългосрочен план, казвайки, че смята, че сега “все още са най-ранните дни за цифровите активи” и че с течение на времето те ще станат силно институционални.

През октомври Лий каза, че след като направи голям ход в началото на 2019 г., сега Биткойн трябва да консолидира печалбите си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Новите Биткойн китове държат почти 10% от предлагането

Докладите сочат, че значителен брой наскоро създадени Биткойн китове вече притежават значително количество BTC, възлизащо на около 9% от общото предлагане на монети.

18.04.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн халвингът може да е добра новина за майнинг сектора – ето защо

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн е на път да катализира преход към по-екологично устойчива екосистема за добив на BTC, тъй като миньорите се стремят да смекчат очакваното намаляване на рентабилността, като използват по-екологични източници на енергия.

17.04.2024 22:00 2 мин. четене

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.