НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн не успя да пробие $7,800 - сега накъде?

ДЕК. 1, 2019 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн не успя да пробие $7,800 - сега накъде?

Докато Биткойн се движеше малко над $6,500 по-рано тази седмица, той отскочи до зоната на съпротива на $7,800, но не успя да я пробие при първия опит.

Дневната времева рамка все още показва низходящ тренд канал от края на юни 2019 г. 

Този низходящ тренд канал все още е активен, тъй като по-рано тази седмица цената отскочи от линията на подкрепа и нивото на Фибоначи от 0,618-0,65.

 

Зелената зона около $6,500-$6,800 все още може да се разглежда като значително ниво на подкрепа, докато червената / жълтата зона нагоре показва значителна съпротива. Зоната на съпротива е около $8,000 и $8,200, която също е около тренд линията на низходящия канал. 

В този момент общата пазарна капитализация на криптовалутие се представя по начин подобен на BTC / USD. Пазарната капитализация държеше зелената зона като подкрепа - която е от решаващо значение, но не можа да преодолее първата съпротива.

 

Графиката на пазарната капитализация често предоставя по-безпрепятствен изглед от Биткойн по отношение на движението на цените и в този случай също ни дава някои ясни сигнали. 

В тази връзка, цената отстъпи до по-ранната съпротива през април тази година.

 

Това ниво е било тествано, за да бъде потвърдена подкрепа, след като направи отскок от $175 до $207 милиарда. Първата съпротива бе на $207 милиарда, обаче не беше пробита, което предполага, че е потенциално предстои повторно тестване на лилавата зона.

 

Ако тя успее да се задържи, общата пазарна капитализация ще се движи в обширен модел на падащ клин, който вероятно ще избухне през януари 2020 г. 

Цената на BTC видя скок от $1,300 през седмицата, в която беше $6,5K. Цената обаче не успя да пробие следващата съпротива на $7,800. Но защо това е ключово ниво на съпротива?

 

От лявата страна на графиката се вижда, че цената нарасна няколко пъти при това ниво на подкрепа, преди да се срине. Такова ниво е референтна точка за търговците, които търсят възможности за продажба (или отваряне на къси позиции) и по този начин цената се обърна и потвърди нивото на $7,800 като съпротива.

 

Преди да се проведе този тест, цената за пръв път превърна съпротивата на $7,350-7,400 в подкрепа. В тази връзка, цената сега е заседнала в диапазон, където тези нива вече определят границите.