НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн не е готов да бъде валута, според Майк Новограц

ОКТ. 25, 2020 14:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн не е готов да бъде валута, според Майк Новограц

Поне през следващите пет години милиардерът инвеститор Майк Новограц не вярва, че Биткойн (BTC) ще бъде използван като транзакционна валута.

 

Вместо това той вярва, че BTC ще продължи да се използва като дигитално злато.


През 2020 г. сценарият, че Биткойн се превръща в актив тип сигурно убежище, се засили. Той се отдели от американските акции и златото, като непрекъснато се покачваше спрямо щатския долар.


Но дори и BTC да не се използва като валута в средносрочен план, това не е минус за актива. Всъщност, други милиардери инвеститори, като близнаците Уинкълвос, предвиждат, че пазарната капитализация на BTC ще надхвърли 1 трилион долара в дългосрочен план като запас от стойност.


Защо Биткойн като дигитално злато е толкова привлекателен за институциите?Тази година беше годината на институциите. Обемът на платформите, пригодени за институционални инвеститори, като LMAX Digital, Bakkt, CME Bitcoin Futures и Grayscale значително се е увеличил.


Интересът към Биткойн от институционалните инвеститори вероятно идва от характеристиките на BTC, които го правят привлекателен при покачваща се инфлация.


Пол Тюдор Джоунс, милиардерът инвеститор от Уолстрийт, определи Биткойн като най-добрия актив при инфлация. BTC е добър хедж срещу инфлацията, тъй като има изобилие от потенциал за печалби, като същевременно действа като хедж спрямо долара.


На финансовия пазар инвеститорите често възприемат хеджиращите активи като безопасна игра за защита на своите средства. Ако хеджът има потенциал да расте експоненциално през следващите години, той става значително по-привлекателен.


Биткойн може да не стане широко използвана валута в средносрочен план. Но възприемането на BTC като запас от стойност е достатъчно силно, за да се постигне мейнстрийм приемане.


Новограц, главният изпълнителен директор на Galaxy Investment Partners, каза:

Не мисля, че Биткойн ще се използва като транзакционна валута в някакъв момент в следващите пет години. Биткойн се използва като запас от стойност. И така Биткойн като злато, като дигитално злато, просто ще продължи да върви нагоре . Все повече хора ще го искат като част от портфолиото си.


Сравнението между BTC и златото също е убедително поради разликата в оценката между златото и доминантната криптовалута.


Тайлър Уинкълвос, изпълнителният директор на основната американска борса за криптовалути Gemini, написа популярното есе, озаглавено "The Case for $500K Bitcoin“.