НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн може да отоплява домове в Канада догодина

ОКТ. 22, 2021 15:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн може да отоплява домове в Канада догодина

Северен Ванкувър може да се превърне в първия град в Северна Америка, който да отоплява домовете на хората, използвайки нетрадиционен метод: използване на топлината, излъчвана от цяла стая с устройства, добиващи Биткойн.

Със скорошно съобщение беше постигнато споразумение за това между канадската технологична компания MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).


Общинската корпорация в момента отоплява 100 сгради, съдържащи 7,000 апартамента, използвайки смесица от алтернативи за чиста енергия, включително котли на природен газ и слънчеви панели. Следващата година към този списък могат да бъдат добавени компютри, които работят денонощно за създаване на криптовалута.


Всеки от сървърите на MintGreen може да развие 0.47 мегавата на час, което е достатъчно, за да затопли 32,500 квадратни метра пространство за ден, каза Колин Съливан, главен изпълнителен директор на MintGreen.


"Нашите сървъри за добив на Биткойн са разположени в съд, напълнен с непроводима охлаждаща течност. Помпата премества охлаждащата течност през сървърите, които от своя страна се свързват с механично устройство, наречено топлообменник, което предава топлина директно на централната енергийна система на LEC."


Този процес би спестил 20,000 тона въглеродни емисии от навлизане в атмосферата през очаквания 12-годишен срок "в сравнение с котлите на природен газ", които според Съливан отделят значително количество парникови газове.


Смята се, че всеки дигитален котел възстановява повече от 96 процента от електричеството, използвано за добив на Биткойн (BTC) под формата на топлинна енергия, добави Съливан.


Ако е сключен договор, Северен Ванкувър ще предостави общинско пространство за стотици Биткойн сървъри на MintGreen в първото мащабно внедряване на технологията на компанията, каза Карстен Венг, главен изпълнителен директор на Lonsdale Energy.


"Ние не инвестираме в Биткойн. Ние просто купуваме топлината", каза Венг, който не искаше да разкрие разходите, свързани със сделката.


Подобни инициативи са предприети в различни места в Европа. Ако бъде подписан договор в Северен Ванкувър, градът ще бъде първият на континента, който ще използва операции с криптовалута за отопление.


Въпреки че идеята е нова, друг експерт твърди, че нейната механика може да се окаже трудна.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Биткойн е предпочитан пред златото - Пол Тюдор Джоунс


Джошуа Бринкерхоф, който преподава инженерство в UBC, заяви, че може да има "технически предизвикателства" при използването на Биткойн за осигуряване на топлина за домовете поради 365-дневното натоварване, излъчвано от сървърите.


"Системите за съхранение на топлинна енергия имат своя собствена неефективност", заяви инженерът.


През 2019 г. градският съвет на Северен Ванкувър прие предложение за увеличаване на целите си за намаляване на парниковите газове до нулева стойност до 2050 г. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

'Купувайте Биткойн - това е новото злато' - според мексикаски милиардер

Третият най-богат милиардер в Мексико, Рикардо Салинас Плиего, посъветва инвеститорите да купуват Биткойн (BTC), заявявайки, че това е новото злато. Той също така критикува Федералния резерв за създав...
НОЕ. 28, 2021 14:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е нагоре с 88% през 2021 година въпреки настоящия спад

Всъщност водещият дигитален актив отново се търгува на зелено, което от своя страна се отрази върху другите криптовалути, чиито цени започнаха да се покачват в резултат на възстановяването.Флагманскат...
НОЕ. 27, 2021 16:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн балансите на централизираните борси падат до историческо дъно

Нетният брой биткойни (BTC), съхранявани в портфейлите на централизираните крипто борси, е един от решаващите показатели за водещата криптовалута.Резервите на Биткойн (BTC) на борсите се насочват към ...
НОЕ. 27, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор купува още Биткойн

Това е на стойност около $5.4 милиона по днешни цени.Както винаги, “изпълнителният директор” на Ел Салвадор (както гласи неговата биография) небрежно обяви покупката в туит в петък. Въпреки спада...
НОЕ. 27, 2021 11:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света