НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн може да надмине Visa при следващия халвинг

ФЕВ. 20, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн може да надмине Visa при следващия халвинг

Биткойн (BTC) вече обработва 1% от световния БВП и тази цифра расте значително на всеки халвинг цикъл.

Според статистиката, Уили Ву, който анализира данни от ресурса за мониторинг Coin Metrics, инвестиционният поток на Биткойн е $727 милиарда годишно.

BTC обработва $ 727 милиарда годишно


Броят е почти 10% от обема на транзакциите на процесора за плащания Visa, който обработва транзакции на стойност $8,8 трилиона.

„Инвестиционният поток на Биткойн (известен още като годишна скорост на инвестиране) в момента нараства при порядък 10 пъти на всеки 4 години“, обобщи Ву.

Според статистиката, Биткойн трябва да „настигне“ Visa в някакъв момент след следващия си халвинг цикъл, който започва през май. Както бе съобщено, по-малките фиатни оператори като PayPal вече пропадат - през 2018 г. PayPal обработи общо $578 милиарда.


(Коригиран обем на Биткойн транзакциите за 1 година)


Ву призна, че данните за Биткойн са само оценка и могат да включват движение между студени портфейли, държани от борси, което не би представлявало истински транзакции. Циркулиращите плащания между портфейлите, както и 'отскачащите' транзакции, бяха изключени.

Малките портфейли удрят рекордни резултати


Впечатляващата статистика идва като нов връх в броя на нискобалансовите Биткойн портфейли, и предполага, че все повече частни инвеститори експериментират с криптовалутата.

Според Glassnode, сега има повече портфейли от всякога с баланс по-голям или равен както на 0,01 BTC ($101), така и на 0,1 BTC ($1,080).


(Ръст на Биткойн портфейлите, 2009-2020.)


Независимо от това, както частните, така и институционалните инвеститори предпочитат удобство пред сигурността, когато става въпрос за съхранение на криптовалути. Неотдавнашно проучване разкри, че повече от 9 на 10 институционални инвеститори, например, използват надеждни трети страни, като борси, за да съхраняват монетите си.

Усилие на индустрията, наречено „Доказателство за ключове“, цели да повиши осведомеността за важността на собствеността върху частните ключове в портфейла, но успехът му засега е труден за оценка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто потребителите теглят $220 милиона в Биткойн след халвинга
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (2)
Ивайло ФЕВ. 21, 2020 От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933 Ивайло ФЕВ. 21, 2020 От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн биковете се борят да задържат $ 9,000

Може да предстои голяма корекция за цената на най-голямата криптовалута, според Twitter публикация, споделена от Джош Олшевич.  Той вярва, че Биткойн може да се срине до $ 7,100, което е най-нискот...
ЮЛИ. 10, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

По-добре е да имате повече злато от Биткойн, според Майк Новограц (видео)

„Мисълта ми е, че Биткойн го превъзхожда, но бих казал на хората да имат много по-малко биткойни от злато само заради волатилността."Все още е раноПричината Биткойн да продължи да изпреварва златот...
ЮЛИ. 9, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да доведе до невероятни печалби, според легендарен инвеститор

В интервю за FutureProof ръководителят на инвестиционната компания, която управлява активи за 3 милиарда долара, описва началото на своето пътуване като вярващ в BTC.„Включих се в Биткойн около 201...
ЮЛИ. 8, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дан Морхед: Алткойните ще се представят по-добре от Биткойн (видео)

Говорейки по време на събитието ‘Unitize virtual’ (което може да изгледате по-долу), Морхед каза, че в краткосрочен план, неговата фирма ще заложи на алткойните. “В наше мнение, тези алткойни, и ...
ЮЛИ. 8, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света