НАЧАЛО Биткойн

Биткойн може да направи корекция до $20,000

21.01.2021 22:31 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да направи корекция до $20,000

Старши изпълнителен директор във фирмата за финансови услуги Guggenheim Partners - която планира да търси инвестиционна експозиция към Биткойн - твърди, че BTC е готов да спадне до $20,000.

Скот Минерд, главен инвестиционен директор на Гугенхайм, вярва, че Биткойн няма да достигне нов рекорд за всички времена през 2021 г., според епизода на CNBC Closing Bell от 21-ви януари.

 

След като достигна ценовото ниво от $42,000 на 8-ми януари, Биткойн е малко вероятно да се изкачи по-високо до 2022 г., каза Минерд.

 

“Мисля, че засега вероятно сме поставили връх при Биткойн [засега]. И вероятно ще видим пълна корекция обратно към нивото от $20,000.”

 

Въпреки мечките краткосрочни прогнози на Биткойн на Минерд, CIO-то очевидно все още поддържа позиция, че един BTC ще струва $400,000. 

 

В края на 2020 г., когато Биткойн беше на път да пресече новия си ATH, ИТ директорът призова за дългосрочна ценова цел за Биткойн от $400,000. Впоследствие той стана мечи за BTC в краткосрочен план, твърдейки, че “параболичният възход на Биткойн е неустойчив в близък план” на 10-ти януари.

 

Някои от крипто общността са получили смесени сигнали от различните прогнози на Минерд. Един потребител на Twitter съпостави две отделни заглавия с коментарите на Минерд относно цената на Биткойн.

 

Guggenheim Partners се премести в крипто индустрията в края на 2020 г., след като компанията подаде заявление до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ за търсене на инвестиционна експозиция към Биткойн чрез продукта Bitcoin Trust на Grayscale.

 

Мечата прогноза за Биткойн на Минерд идва на фона на поредна корекция за актива, като BTC потъна под $34,000 на 20-ти януари. Натискът от страна на продавачите върху Биткойн идва предимно от Азия през първите две седмици на януари, докато пазарът на Съединените щати също започва да вижте слабост сред корекция на 19-ти януари.

 

По време на публикуването на статията, Биткойн се търгува на $32,444, като бележи спад от 17% за последните седем дни, но въпреки това активът е нагоре с около 40% за последните 30 дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

PayPal иска да въведе награди за копаене на Биткойн

На 22 април Blockchain Research Group на PayPal представи стратегия, целяща да стимулира крипто миньорите, които използват възобновяеми енергийни източници, като им предлага допълнителни Биткойн (BTC) възнаграждения.

24.04.2024 18:00 2 мин. четене

Биткойн – спасението за затруднените икономики?

През последното десетилетие Биткойн набира популярност, особено в региони, изправени пред икономическа или политическа нестабилност, където традиционните банкови системи могат да се разклатят.

24.04.2024 16:00 2 мин. четене

Бившият директор на Twitter разкри нова система за копаене на Биткойн

Компанията за разплащания Block, известна преди като Square, разкри намерението си да разработи система за добив на Биткойн (BTC) в отговор на предизвикателствата, пред които са изправени майнинг компаниите.

24.04.2024 12:40 1 мин. четене

Прогноза за цената на Биткойн от крипто милиардер

Брок Пиърс, ранен Биткойн ентусиаст, споделя своята гледна точка за това каква според него е „разумната“ ценова цел за BTC, тъй като водещата криптовалута навлиза в нова фаза.

24.04.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.