НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн копаенето - заплаха за човечеството?

АВГ. 9, 2018 19:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн копаенето - заплаха за човечеството?

Увеличаващите се количества електроенергия консумирани от Биткойн добива, заплашват да саботират усилията за смекчаване на емисиите на парникови газове, твърди академик.

Според д-р Джон Тръби, директор на Центъра за Право и Развитие в Катарския университет, Биткойн е разработен без никакви съображения относно въздействието му върху околната среда и като такъв "заплашва съществуването ни".

Тръби по този начин призова за решения, насочени към предотвратяване на възникването на подобни блокчейн технологии.


Според Тръби е необходимо бъдещите модели на основната им технология да приемат екологично съобразни проекти.

"Проблемът само ще се влоши. Колкото по-висока е стойността на Биткойн, толкова по-голям е стимулът да се копае, а новите цифрови валути ще бъдат разработени със сходни карбонизирани модели ... "пише Тръби.

Въпреки това, тъй като основната технология може да предложи значителни предимства, тя трябва да остане, така че бъдещите модели трябва да бъдат разработени без да се разчита на потреблението на енергия, което е толкова непропорционално на техните икономически или социални ползи.


Сред предложенията, насочени към насърчаване на преминаването към технологиите с по-малки изисквания за електроенергия, които Тръби изтъкна в документа, озаглавен "Декарбонизиране на Биткойн: право и избор на политики за намаляване на енергопотреблението на блокчейн технологиите и цифровите валути", се включва и намеса на правителството.

Тръби например, призовава за въвеждане на правила, които възпрепятстват разработчиците да създават блокчейн, който надвишава определено ниво на въглеродни емисии на гигахеш.

Освен използването на регулации за стимулиране на разработването на по-малко енергоемки блокчейнове, Тръби също предлага използването на алтернативни фискални инструменти, включително фондове за академични изследвания, държавни субсидии или създаване на удобно за бизнеса безопасно пространство за разработчиците на зелени блокчейнове.

Освен това, академикът се застъпва за въвеждането на политики, насочени към ограничаване на видовете устройства, използвани в минното дело.


Това би могло да включва данъци за по-малко ефективни миньори.

"Целта на всяка намеса, насочена към машината, би била непряко повлияваща на поведението на разработчиците, мотивирайки ги да променят модела на съществуващи и особено бъдещи системи към по-малко замърсяващ и по-устойчив модел за проверка на транзакции", твърди Тръби. "Това също може да мотивира производителите на такива устройства да произвеждат нискоенергийни версии."

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

SEC одобри първия Биткойн ETF

Разбира се, по-голямата част от тези усилия (ако не всички) бяха безполезни - причинени от намаляващото търсене по време на кризи, противопоставяне от страна на държавните органи или общата несигурнос...
ОКТ. 16, 2021 12:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво предстои за Биткойн над $60,000?

Най-голямата дигитална валута по пазарна капитализация се изкачи над $60,000 по-рано днес на борсата Bitstamp, както отрази CryptoDnes.Криптовалутата се търгува на $61,600 към момента на писане, споре...
ОКТ. 15, 2021 20:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC вероятно ще одобри Биткойн ETF следващата седмица

Позовавайки се на “хора, запознати с въпроса”, Bloomberg съобщи, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ е готова да одобри първите борсово търгувани фондове за Биткойн в страната.Анонимните източн...
ОКТ. 15, 2021 13:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн заплатите за държавни служители са основен приоритет за Маями

Той също така посочи, че търси незабавно одобрение да постави Биткойн в баланса на Маями.Суарес каза пред Bloomberg News, че по отношение на плащането на държавни служители в Биткойн (BTC): „Искам да ...
ОКТ. 15, 2021 12:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света