НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн копаенето - заплаха за човечеството?

АВГ. 9, 2018 19:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн копаенето - заплаха за човечеството?

Увеличаващите се количества електроенергия консумирани от Биткойн добива, заплашват да саботират усилията за смекчаване на емисиите на парникови газове, твърди академик.

Според д-р Джон Тръби, директор на Центъра за Право и Развитие в Катарския университет, Биткойн е разработен без никакви съображения относно въздействието му върху околната среда и като такъв "заплашва съществуването ни".

Тръби по този начин призова за решения, насочени към предотвратяване на възникването на подобни блокчейн технологии.


Според Тръби е необходимо бъдещите модели на основната им технология да приемат екологично съобразни проекти.

"Проблемът само ще се влоши. Колкото по-висока е стойността на Биткойн, толкова по-голям е стимулът да се копае, а новите цифрови валути ще бъдат разработени със сходни карбонизирани модели ... "пише Тръби.

Въпреки това, тъй като основната технология може да предложи значителни предимства, тя трябва да остане, така че бъдещите модели трябва да бъдат разработени без да се разчита на потреблението на енергия, което е толкова непропорционално на техните икономически или социални ползи.


Сред предложенията, насочени към насърчаване на преминаването към технологиите с по-малки изисквания за електроенергия, които Тръби изтъкна в документа, озаглавен "Декарбонизиране на Биткойн: право и избор на политики за намаляване на енергопотреблението на блокчейн технологиите и цифровите валути", се включва и намеса на правителството.

Тръби например, призовава за въвеждане на правила, които възпрепятстват разработчиците да създават блокчейн, който надвишава определено ниво на въглеродни емисии на гигахеш.

Освен използването на регулации за стимулиране на разработването на по-малко енергоемки блокчейнове, Тръби също предлага използването на алтернативни фискални инструменти, включително фондове за академични изследвания, държавни субсидии или създаване на удобно за бизнеса безопасно пространство за разработчиците на зелени блокчейнове.

Освен това, академикът се застъпва за въвеждането на политики, насочени към ограничаване на видовете устройства, използвани в минното дело.


Това би могло да включва данъци за по-малко ефективни миньори.

"Целта на всяка намеса, насочена към машината, би била непряко повлияваща на поведението на разработчиците, мотивирайки ги да променят модела на съществуващи и особено бъдещи системи към по-малко замърсяващ и по-устойчив модел за проверка на транзакции", твърди Тръби. "Това също може да мотивира производителите на такива устройства да произвеждат нискоенергийни версии."

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето защо можем да очакваме внезапен срив на Биткойн

Изпълнителният директор на ADVFN - водещият уебсайт за акции в Европа, каза пред Kitco News, че повечето активи, които са показали положителна корелация по време на бичия пазар през 2020 г., обикновен...
СЕП. 30, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може лесно да надмине $11,000 - дали мечките готвят капан?

Към момента на писане на статията криптовалутата се търгува около $10,726.  “В демонстрация на сила, Биткойн се задържа над $10,000 63 дни вече”, каза Дейвид Лифшитз, главен инвестиционен ди...
СЕП. 29, 2020 20:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн превъзхожда златото

В ново интервю с водещия на подкаста 'The Breakdown', Натаниел Уитмор, Пал казва, че Биткойн сега е топ резервен актив въпреки високите нива на волатилност.Що се отнася до активите, които са запас от ...
СЕП. 29, 2020 15:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

EY пуснаха нов инструмент за анализ на Биткойн транзакции

Новите решения Explorer и Visualizer стартират като част от продуктовия пакет EY Blockchain Analyzer. Според съобщение от 27-ми септември, бета версията вече е достъпна безплатно за физически лица.EY ...
СЕП. 29, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света