НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн копаенето - заплаха за човечеството?

АВГ. 9, 2018 19:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн копаенето - заплаха за човечеството?
 

Увеличаващите се количества електроенергия консумирани от Биткойн добива, заплашват да саботират усилията за смекчаване на емисиите на парникови газове, твърди академик.

Според д-р Джон Тръби, директор на Центъра за Право и Развитие в Катарския университет, Биткойн е разработен без никакви съображения относно въздействието му върху околната среда и като такъв "заплашва съществуването ни".

Тръби по този начин призова за решения, насочени към предотвратяване на възникването на подобни блокчейн технологии.


Според Тръби е необходимо бъдещите модели на основната им технология да приемат екологично съобразни проекти.

"Проблемът само ще се влоши. Колкото по-висока е стойността на Биткойн, толкова по-голям е стимулът да се копае, а новите цифрови валути ще бъдат разработени със сходни карбонизирани модели ... "пише Тръби.

Въпреки това, тъй като основната технология може да предложи значителни предимства, тя трябва да остане, така че бъдещите модели трябва да бъдат разработени без да се разчита на потреблението на енергия, което е толкова непропорционално на техните икономически или социални ползи.


Сред предложенията, насочени към насърчаване на преминаването към технологиите с по-малки изисквания за електроенергия, които Тръби изтъкна в документа, озаглавен "Декарбонизиране на Биткойн: право и избор на политики за намаляване на енергопотреблението на блокчейн технологиите и цифровите валути", се включва и намеса на правителството.

Тръби например, призовава за въвеждане на правила, които възпрепятстват разработчиците да създават блокчейн, който надвишава определено ниво на въглеродни емисии на гигахеш.

Освен използването на регулации за стимулиране на разработването на по-малко енергоемки блокчейнове, Тръби също предлага използването на алтернативни фискални инструменти, включително фондове за академични изследвания, държавни субсидии или създаване на удобно за бизнеса безопасно пространство за разработчиците на зелени блокчейнове.

Освен това, академикът се застъпва за въвеждането на политики, насочени към ограничаване на видовете устройства, използвани в минното дело.


Това би могло да включва данъци за по-малко ефективни миньори.

"Целта на всяка намеса, насочена към машината, би била непряко повлияваща на поведението на разработчиците, мотивирайки ги да променят модела на съществуващи и особено бъдещи системи към по-малко замърсяващ и по-устойчив модел за проверка на транзакции", твърди Тръби. "Това също може да мотивира производителите на такива устройства да произвеждат нискоенергийни версии."

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Вижте кой направи Биткойн транзакция за $4,5 милиарда

Движението, което за първи път беше открито от автоматизирания Биткойн тракер Block Bot, изпрати 103,510 BTC в една транзакция срещу такса от нищожните $21.Ходът, който се случи в събота, е един от на...
МАР. 1, 2021 23:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Citibank: Биткойн може да се превърне в предпочитана валута за международна търговия

"Биткойн е в повратна точка"Анализаторите от Citi смятат, че Биткойн изглежда е достигнал "повратна точка“. Флагманската криптовалута може или да се превърне в предпочитано средство за обмен за междун...
МАР. 1, 2021 19:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Без спирка: MicroStrategy купиха Биткойн за още $15 милиона

Компанията, чийто главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър е един от най-гласовитите привърженици на Биткойн, купи криптовалутата на средна цена от около $45,710 за всяка монета.MicroStrategy, най-г...
МАР. 1, 2021 16:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от Биткойн този март?

Цената на BTC отчете лек спад през уикенда, преди да отскочи отново над $47,000. Някои анализатори посочват, че повече миньори са започнали да продават, което е довело до последния спад. Макар че...
МАР. 1, 2021 15:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света