НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн китовете се подготвят за сериозна корекция с два огромни шорта

ФЕВ. 25, 2020 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн китовете се подготвят за сериозна корекция с два огромни шорта

Цената на Биткойн се възстанови до около $10,000 точно преди седмичното затваряне на 24-ти февруари, затваряйки на цена от $9,945 на BitMEX.

Почти веднага след това, два кита поставиха големи шорт позиции от $10 милиона, очаквайки пазара да претърпи спад.

 

Когато цената на Биткойн падна от $10,331 на $9,260 на 19-ти февруари само за часове, анализаторите приписаха на един единствен кит, който дъмпна големи количества Биткойн на $10,300, на основните платформи за маржин търговия.

 

Очакват ли някои китове сериозна корекция на Биткойн?

 

Както последователно се казва от Joe007, най-големият кит на Bitfinex, пазарът на биткойни е силно привлечен и се основава на дълга, тъй като инвеститорите често използват ливъридж в диапазона от 3x до 125x.

 

След близо 10-процентния спад на Биткойн за един ден, Joe007 отбеляза, че лонг и шорт скуизовете на пазара на криптовалути са интензивни.

 

Той каза:

 

„Какво, мислите ли, че има някакъв шанс за шорт скуиз, както през юли 2019 г.? Съжалявам, но ще ви разочаровам."

 

Поради традиционно прекомерния ливъридж на Биткойн пазара, той е особено склонен да прави резки движения нагоре и надолу в кратък период от време.

 

Китовете вероятно очакват цената на Биткойн да се понижи след отхвърляне на нивото от $10,000 при приключване на седмицата.

 

Въпреки че настроенията около пазара на криптовалути остават оптимистични, с наближаването на халвинг събитието, където блок наградата ще се намали наполовина, съществува негативен сценарии сред търговците, които очакват BTC да спадне преди халвинга.

 

Негативната теория за въздействието на халвинга върху цената

 

След като Биткойн халвингът се състои в края на април, цената на изкопаване на BTC се повишава до над $13,000.

 

Най-просто казано, цената на Биткойн трябва да бъде над $13,000, за да може миньорите да са на печалба, когато копаят Биткойн.

 

Ако цената на BTC остане под $10,000, миньорите ще трябва да поддържат операциите си на загуба, особено ако трябва да продават генерирания BTC, за да покрият разходите.

 

От гледна точка на миньорите, идеален сценарий би бил да продадат част от своите биткойни преди халвинга, докато цената е висока и да се финансират 12 месеца от операциите след халвинга.

 

Това позволява на миньорите да запазят по-голямата част от BTC, която генерират чрез добив, като същевременно покриват разходите.

 

Миньорите, които плащат предварително разходи, не са нова концепция; Брайън Кели, главен изпълнителен директор на BKCM и водещ на Fast Money по CNBC, по-рано заяви, че някои миньори са продали достатъчно биткойни в средата на 2019 г., за да не се налага да продават BTC за цяла година.

 

Случайно, месец след изявлението на Кели, пазарът на биткойни се срина от около $13,000 до едва $6,410.

 

Халвингът е едно от най-важните събития по отношение на Биткойн и неговата цена, тъй като пряко влияе върху предлагането на доминиращата криптовалута.

 

Въпреки че оказва положително влияние върху цената на BTC в дългосрочен план, краткосрочният ефект остава да бъде видян. 

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло ФЕВ. 26, 2020 От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Хеш-рейтът на Биткойн скочи с над 30%

Хеш-рейтът на BTC се качи от 91,290,582 TH/s на 4-ти април до  1212,029,181 TH/s на 6-ти април. Исторически, има силна корелация (0.77) между движенията на този показател и цената на най-голямата...
АПР. 6, 2020 21:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн до $70,000 след халвинга?

Най-важното е, че водещата криптовалута се очакваше да скочи, след като възнаграждението за добив в блокчейна бъде намалено наполовина през май. Новите данни сочат, че тези прогнози все още са в ход.Д...
АПР. 6, 2020 20:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн отново проби $7,000 - оттук накъде?

Гигантът на крипто търговията Binance разпространи новината за това в Twitter заедно с някои други трейдъри.Както бе съобщено през уикенда, в събота анализаторите очакваха Биткойн скоро да се покач...
АПР. 6, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн няма да падне под $ 6,000 отново - твърди анализатор

Той подчерта, че се съмнява, че BTC ще спадне под $ 6,000 отново.  Положението, породено от COVID-19, създаде невероятна волатилност на финансовите пазари. Както винаги, крипто пазарът демон...
АПР. 6, 2020 16:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света