НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн кит премести средствата си след 270,000% скок на цената

ЮНИ. 6, 2021 16:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн кит премести средствата си след 270,000% скок на цената

Криптовалутен кит, който не е местил своите BTC от определен портфейл от 2013 г. насам, наскоро е прехвърлил средствата, според инструмента за наблюдение на крипто транзакции Whale Alert.

Портфейлът на въпросният Биткойн кит за първи път получил 900 BTC през 2012 г. от доста активен адрес по това време, който може би принадлежи на борса за криптовалути. Средствата на кита са останали бездействащи в този портфейл почти девет години, като досега са получавали само малки количества BTC от други портфейли.


Сега средствата се преместиха и бяха разпределени между стотици портфейли, вероятно в опит да се запази анонимността. Не е ясно дали средствата са били изпратени на борсите за криптовалути, за да бъдат продадени на пазара.


По времето, когато портфейлът на кита получава средствата, Биткойн се търгуваше на около $13,5 - което означава, че 900-те BTC в портфейла му са били на стойност над $12,000. За по-малко от десетилетие средствата са направили ръст от 272,400% до $33.18 милиона, като се има предвид настоящата цена на Биткойн от $36,870.


ПРОЧЕТИ ОЩЕРос Улбрихт отправя извинение към Биткойн общността в интервю


Както бе съобщено, портфейлът за Биткойн кита изглежда не е свързан с крипто борса или бизнес. Портфейлът привидно просто принадлежи на някой от ранните инвеститори в BTC, който едва сега започна да премества средствата си.


Малките суми BTC, които получавал от други портфейли досега, изглежда да са от трупане на сатошита, а по-скоро злонамерени участници в мрежата на Биткойн, таргетиращи портфейла с т.нар. 'dust атаки'.


Dust атаките бяха създадени, за да деанонимизират потребителите на Биткойн блокчейна. Нападателите изпращат малки количества BTC - често наричани прах (от англ. Dust) - на големи адреси. След това нападателите проследяват средствата, които са изпратили на множество адреси, и ги анализират, за да открият кои адреси принадлежат към един и същ портфейл.


Крайната им цел е да свържат портфейла и адресите към обект, към който след това могат да се насочат, за да получат своите Биткойни. Един от най-добрите начини за отблъскване на dust атаки е просто да не се местят получените дребни суми, тъй като анализът на движенията на тези фондове няма да бъде възможен, ако те не се движат.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (4)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Крипто китовете прехвърлят $374 милиона в Tether (USDT)

BTC се търгува на $38,280 към момента на публикуване, но в един момент скочи до максимум от $42,628 през уикенда, според CoinGecko.В неделя неизвестен портфейл изтегли USDT на стойност над $153.14 мил...
АВГ. 3, 2021 20:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Wells Fargo ще предлага Биткойн на клиентите си

Това прави Wells Fargo поредната традиционно консервативна финансова институция, която се впуска в пространството.През май беше съобщено, че отделът за инвестиционни проучвания на Wells Fargo Wealth a...
АВГ. 3, 2021 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Square с $55 милиона печалба от Биткойн през Q2

Square ще придобие австралийската платежна компания Afterpay за $29 милиарда. Това означава, че 16 милиона клиенти ще могат да купуват Биткойн чрез приложението Cash.Стартъпът за дигитални плащания Sq...
АВГ. 3, 2021 13:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и Етериум виждат значителен отлив на капитал

Инвестиционните продукти, които проследяват стойността на Cardano и XRP, отчитат незначителен приток от $1,1 милиона и $0,5 милиона, според данни, предоставени от CoinShares.Продуктите с множество акт...
АВГ. 3, 2021 11:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света