НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн има "забележителна" структура, според Илън Мъск

ФЕВ. 20, 2019 14:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн има "забележителна" структура, според Илън Мъск

Технологичният предприемач и изпълнителният директор на Tesla, Илън Мъск заяви, че структурата на Биткойн (BTC) е „доста брилянтна“ и че дигиталната валута е „далеч по-добър начин за прехвърляне на стойност от парчета хартия“.


Мъск направи изказването си по време на интервю в подкаста на фирма за консултантски услуги ARK Invest на 19-ти февруари.

В отговор на въпрос, дали Биткойн се превръща в единствената родна криптовалута на Интернет, Мъск заяви, че „структурата му е доста блестяща“ и че той смята, че „един от недостатъците на крипто е, че от изчислителна гледна точка е доста енергйино интензивно. Така че трябва да има някакви ограничения върху създаването на крипто. В този момент се изисква прекалено много енергия за създаването на Биткойн".


Мъск подчерта:


Не би било добре използването на ресурсите на Tesla за да се включи в криптосферата. Ние просто се опитваме да ускорим напредъка на устойчивата енергия.


Мъск продължава да казва, че криптовалутата "заобикаля валутния контрол, хартиените пари изчезват, а криптовалутите са далеч по-добър начин за прехвърляне на стойност от парчета хартия и това е сигурно".

Миналия февруари, Мъск извести, че притежава само 0,25 BTC. Той отбеляза в същия туит, че освен 0,25 BTC, който приятел му дава „преди много години“, той „буквално не притежава никаква криптовалута“.

Досега, основните играчи в индустрията твърдяха, че Биткойн заема уникално място като пазене на стойност или „дигитално злато“. Майк Новограц, бивш партньор в Goldman Sachs и основател на крипто-търговската банка Galaxy Digital, заяви:

Биткойн ще бъде дигитално злато, място, където имате суверенни пари, не американски или китайски, а суверенни. Суверенитетът струва много, както и трябва.


Съосновател и главен изпълнителен директор на Twitter, Джак Дорси, който е известен с убеждението си, че Биткойн ще се превърне в „родната валута на интернет“ - каза по-рано този месец:

Не сега. Вярвам, че интернет ще има собствена валута и не знам дали ще е Биткойн. Мисля, че ще бъде, като се имат предвид всички тестове, през които е преминал и принципите зад него, и как е създаден. Това е нещо, което е родено в интернет, разработено е в интернет, тествано е в интернет – то е част от мрежата.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще има още един спад при Биткойн преди значителни печалби, твърди анализатор

Анализаторът, подвизаващ се под псевдонима 'Capo'. казва на своите 236,900 последователи в Twitter, че според него Биткойн (BTC) ще падне под $30,000, преди да се възстанови.BTC се търгува около $36,4...
ЯНУ. 27, 2022 00:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор разглежда най-лошия сценарий за Биткойн

Коуен казва на своите 700,000 абонати в YouTube, че потенциалният най-лош сценарий за Биткойн през следващите няколко месеца се основава на 200-седмичната плъзгаща се средна стойност на крипто актива,...
ЯНУ. 26, 2022 10:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света