НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Биткойн и Етериум се стабилизират - какво да очакваме?

МАР. 23, 2020 16:15 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн и Етериум се стабилизират - какво да очакваме?

Двете най-големи криптовалути отскочиха от важни нива на подкрепа. Какво да очакваме?

Биткойн

 

Биткойн е създаден с идеята да бъде самостоятелен.

 

Той няма нужда от банки, правителства, интернационални валути или други системи, които са жизненоважни за фиатните валути. Благодарение на сателит и mesh мрежата, Биткойн може да преживее дори срив на интернет мрежата в световен мащаб. 

 

Но, можем ли да наречем BTC запас от стойност след скорошните спадове?

 

Много хора твърдят, че Биткойн не може а бъде наречен запас от стойност поради волатилността си. За да разберем защо подобни твърдения не са особено достоверни, нека разгледаме ценовото движение на златото по време на кризата от 2008 г.

 

На пръв поглед, златото не изглежда като особено безопасно убежище. Активът загуби 24% от стойността си за по-малко от два месеца, като за същия период от време S&P 500 се търгуваше доста плоско. Това повдига следните въпроси: 

 

1 - Смислено ли е да анализираме корелации за такива кратки периоди от време?

2 - Дали това рязко движение означава, че златото не е безопасно убежище? 

 

Можем да се запитаме абсолютно същите въпроси за Биткойн

 

Цената демонстрира сила, устойчивост и липса на корелация с активи, които в момента имат твърде неясно бъдеще.

 

Биткойн успя да задържи ценовото ниво от $ 5,000, което е с около 55% над цената от декември 2018 г. Имайте предвид, че сегашната криза е безпрецедентна.

 

S&P 500 спадна с 20% от върха си само за три седмици, което е силна индикация за предстоящ мечи пазар. Важно е да се отбележи, че подобно движение не е било наблюдавано от срива на фондовата борса от 1929г.

 

Когато инвеститорите осъзнаят, че всички класове активи са силно засегнати от сегашното положение, е твърде вероятно да видим наплив при Биткойн поради липсата му на корелация с традиционните пазари. 

 

Графиката на корелацията на BTC със S&P 500 представя зависимостта между двата актива като стойност, варираща между +1 (висока корелация) и -1 (ниска корелация). Тази стойност се движи около 0, което означава, че почти със сигурност няма корелация между цените на S&P 500 и Биткойн.

 

Още от създаването си, Биткойн чака следващата финансова криза. Скорошният срив на цената не е индикация за липса на доверие или за неспособността на криптовалутата да бъде използвана като разменна единица или запас от стойност. 

 

Биткойн има редица предимства, които предполагат, че подобни кризисни ситуации ще са в полза на възходящ сценарий за криптовалутата. Докато децентрализираният му характер и механизмите, справящи се с инфлацията, са изключително ценни и полезни, най-силните аргументи в полза на ценово рали са други. Последствията от зараждащата се криза за финансовите институции и способността на правителствата по света да предпазят фиатната система ще са най-големите фактори, тласкащи още хора към Биткойн.

 

Етериум

 

Към момента на писане на статията, изглежда продавачите вече не оказват толкова голям натиск върху цената на Етериум. Като цяло, нещата не са добри при най-големия алткойн.

 

След като не успя да пробие над $ 135, Етериум продължи спада си, като купувачите се бориха да задържат цената над $ 120. За момента, ETH се търгува в обхват между $ 110 и $ 135. При спад под $ 120 вероятно цената ще достигне дъното на този обхват, а не е изключено да падне под $ 100.

 

Отскокът, който Етериум направи от $ 120 е обещаващ, особено като вземем предвид и отскока на Биткойн от $ 5,800. 

 

Засега най-силната подкрепа на ETH е на $ 120. След това има подкрепа на $ 110, $ 105 и $ 100.

 

В посока нагоре, съпротива може да се очаква на $ 150, $ 165 и $ 180. 

 

Важно е да се следи индексът на относителна сила (RSI), тъй като той може да ни даде представа кога продавачите се завръщат. За момента, той е в полза на купувачите (37.06).

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (2)
Ивайло МАР. 23, 2020 От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933 Nikol МАР. 28, 2020 Всеки регистриран преминал KYC верификация на акаунта получава 30 000 CNG равни на 300$ на токена.За всеки регистриран потребител през вашият реферален линк получавате още 300$ в CNG токени.https://coinsbit.io/referral/4d5bfc3c-68c2-4a0d-a097-8f3b446af154
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ripple са изпратили 74 милиона XRP до неизвестен портфейл

Whale Alert проследи хода в реално време, което се случи в две отделни транзакции за по 500 милиона XRP.Ripple държи повече от половината от общото предлагане на XRP. През декември 2017 г. компанията...
АПР. 16, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и Етериум са двете най-лоши инвестиции за 2020 година след петрола

Това ли е силата на „запаса от стойност“, за който чуваме от години? Само и единствено петролът се представя по-зле в последно време.От началото на глобалната пандемия от коронавирус, световните пазар...
АПР. 1, 2020 14:30 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP може да претърпи сериозен възход до края на годината

Кризата, предизвикана от коронавирусът, тласна цената на криптовалутите до много месечни дъна. Криптовалутата на Ripple се справя особено слабо, като в момента се търгува в обхват около $ 0.17.&n...
АПР. 1, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

82% от инвеститорите в Етериум са купили над настоящата пазарна цена

Показателите сочат, че скоро ситуацията може да се влоши.Според данни на фирмата за блокчейн анализи IntoTheBlock, 30,21 милиона Етериум адреса, което се равнява на близо 83% от общия им брой, са н...
МАР. 31, 2020 18:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света