НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Биткойн и Етериум се стабилизират - какво да очакваме?

МАР. 23, 2020 16:15 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн и Етериум се стабилизират - какво да очакваме?

Двете най-големи криптовалути отскочиха от важни нива на подкрепа. Какво да очакваме?

Биткойн

 

Биткойн е създаден с идеята да бъде самостоятелен.

 

Той няма нужда от банки, правителства, интернационални валути или други системи, които са жизненоважни за фиатните валути. Благодарение на сателит и mesh мрежата, Биткойн може да преживее дори срив на интернет мрежата в световен мащаб. 

 

Но, можем ли да наречем BTC запас от стойност след скорошните спадове?

 

Много хора твърдят, че Биткойн не може а бъде наречен запас от стойност поради волатилността си. За да разберем защо подобни твърдения не са особено достоверни, нека разгледаме ценовото движение на златото по време на кризата от 2008 г.

 

На пръв поглед, златото не изглежда като особено безопасно убежище. Активът загуби 24% от стойността си за по-малко от два месеца, като за същия период от време S&P 500 се търгуваше доста плоско. Това повдига следните въпроси: 

 

1 - Смислено ли е да анализираме корелации за такива кратки периоди от време?

2 - Дали това рязко движение означава, че златото не е безопасно убежище? 

 

Можем да се запитаме абсолютно същите въпроси за Биткойн

 

Цената демонстрира сила, устойчивост и липса на корелация с активи, които в момента имат твърде неясно бъдеще.

 

Биткойн успя да задържи ценовото ниво от $ 5,000, което е с около 55% над цената от декември 2018 г. Имайте предвид, че сегашната криза е безпрецедентна.

 

S&P 500 спадна с 20% от върха си само за три седмици, което е силна индикация за предстоящ мечи пазар. Важно е да се отбележи, че подобно движение не е било наблюдавано от срива на фондовата борса от 1929г.

 

Когато инвеститорите осъзнаят, че всички класове активи са силно засегнати от сегашното положение, е твърде вероятно да видим наплив при Биткойн поради липсата му на корелация с традиционните пазари. 

 

Графиката на корелацията на BTC със S&P 500 представя зависимостта между двата актива като стойност, варираща между +1 (висока корелация) и -1 (ниска корелация). Тази стойност се движи около 0, което означава, че почти със сигурност няма корелация между цените на S&P 500 и Биткойн.

 

Още от създаването си, Биткойн чака следващата финансова криза. Скорошният срив на цената не е индикация за липса на доверие или за неспособността на криптовалутата да бъде използвана като разменна единица или запас от стойност. 

 

Биткойн има редица предимства, които предполагат, че подобни кризисни ситуации ще са в полза на възходящ сценарий за криптовалутата. Докато децентрализираният му характер и механизмите, справящи се с инфлацията, са изключително ценни и полезни, най-силните аргументи в полза на ценово рали са други. Последствията от зараждащата се криза за финансовите институции и способността на правителствата по света да предпазят фиатната система ще са най-големите фактори, тласкащи още хора към Биткойн.

 

Етериум

 

Към момента на писане на статията, изглежда продавачите вече не оказват толкова голям натиск върху цената на Етериум. Като цяло, нещата не са добри при най-големия алткойн.

 

След като не успя да пробие над $ 135, Етериум продължи спада си, като купувачите се бориха да задържат цената над $ 120. За момента, ETH се търгува в обхват между $ 110 и $ 135. При спад под $ 120 вероятно цената ще достигне дъното на този обхват, а не е изключено да падне под $ 100.

 

Отскокът, който Етериум направи от $ 120 е обещаващ, особено като вземем предвид и отскока на Биткойн от $ 5,800. 

 

Засега най-силната подкрепа на ETH е на $ 120. След това има подкрепа на $ 110, $ 105 и $ 100.

 

В посока нагоре, съпротива може да се очаква на $ 150, $ 165 и $ 180. 

 

Важно е да се следи индексът на относителна сила (RSI), тъй като той може да ни даде представа кога продавачите се завръщат. За момента, той е в полза на купувачите (37.06).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (2)
Ивайло МАР. 23, 2020 От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ръст на Етериум адресите с положителен баланс

Всъщност, не всички адреси, използвани за транзакции, записани на блокчейн, имат положителен баланс, защото някои се използват и след това се изпразват.Според графика, публикувана в Twitter, през първ...
МАЙ. 29, 2020 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Още един рекорд за Tether

Според Etherscan, 208.107 транзакции на стойност $ 1.2 милиарда са били изпратени в рамките на 24 часа. Почти $ 5 милиона Tether са били издадени от януари, което отразява ниските нива на дола...
МАЙ. 27, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance добавиха XRP опции

Вчера Binance разпространи новината, че XRP и ETH договорите вече са добавени към Binance Options.Сега потребителите на Binance могат да се възползват от тези нови инструменти за търговия с XRP и E...
МАЙ. 26, 2020 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Турска стабилна монета бе добавена на BTSE

Съоснователят и главен изпълнителен директор на BTSE Джонатан Леонг заяви, че този ход „дава възможност на турските потребители да осигуряват по-ниски такси чрез парични преводи, както и моментен сетъ...
МАЙ. 26, 2020 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света