НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн хеш рейта достигна 62 Екзахаш/с

ДЕК. 13, 2018 12:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн хеш рейта достигна 62 Екзахаш/с

Хеш рейта на Биткойн е достигнал рекордно високи нива от 62 Exahash/с към 26-ти август 2018 г., където Екзахаш е еквивалентен на 1000 Петахаша, а Петахаш е равен на 1000 Терахаша.

Предишното рекордно ниво е 54 Екзахаш/с от 10-ти август. Това продължава дългосрочната тенденция на хеш рейта на Биткойн да нараства експоненциално. За да се изведе това в перспектива, до втората половина на 2013 г. хеш рейта бе по-малко от 100 Терахаш/с.


Може да изглежда малко изненадващо, че хеш рейта на Биткойн удря рекордни нива, въпреки че цената е близо до дъно за 2018 г.


В средата на август падна до 5,800 USD, след като достигна 20,000 USD през декември 2017 г. Биткойн в момента е около 7,100 щ.д. по време на писане на статията. Може би това увеличение на цената, съчетано с очакванията, че цената ще се увеличи още повече, позволи на миньорите да включат платформите, които са станали нерентабилни. Освен това, с нарастващата цена, миньорите имат по-силна мотивация да купуват и инсталират повече устройства.


Скокът в хеш рейта в изминалата седмица беше голям, от 45 Екзахаш/с и до 62 Екзахаш/с. Това може би е показва включването на огромна платформа за копаене.

Хеш рейта на Биткойн е една от най-добрите мерки за мрежовия ефект, където повече хеш рейт означава повече инвестиции в инфраструктурата на Биткойн в очакване на бъдещи повишения на цените.

Високият хеш рейт е достатъчен, за да предизвика спекулации и увеличение на цената на Биткойн. Това е донякъде обратна връзка, по-високата хеш процент означава по-висок мрежови ефект, което кара инвеститорите да купуват повече Биткойн, което води до по-добри условия за копачите и следователно още по-висок хеш рейт.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето какво следва за тези три криптовалути, според Майкъл Ван де Поуп

В нова пазарна актуализация Ван де Поуп казва, че Биткойн наскоро си възвърна ключова ценова област, което показва, че активът се подготвя за ново рали.“Вчера имахме красив повторен тест, така че цена...
СЕП. 19, 2021 00:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е единствената криптовалута на институционално ниво, според Майкъл Сейлър (видео)

В ново интервю за Bloomberg, Сейлър заяви, че Биткойн (BTC) е в собствена лига, тъй като разделя всички крипто активи в три различни категории."На пазара има три неща - има първокласен актив, актив от...
СЕП. 18, 2021 20:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света