НАЧАЛО Биткойн

Биткойн халвингът може да е добра новина за майнинг сектора – ето защо

17.04.2024 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн халвингът може да е добра новина за майнинг сектора – ето защо

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн е на път да катализира преход към по-екологично устойчива екосистема за добив на BTC, тъй като миньорите се стремят да смекчат очакваното намаляване на рентабилността, като използват по-екологични източници на енергия.

Тъй като възнагражденията за блоковете на BTC миньорите ще намалеят наполовина – от 6.25 BTC на 3.125 BTC, в съчетание с постоянното нарастване на хаш рейта на флагманската криптовалута, рентабилността на добива вероятно ще претърпи спад. В отговор на това се очаква майнинг предприятията да се стремят към по-голяма капиталова ефективност чрез внедряване на устойчиви енергийни решения, както подчертава Матео Греко, анализатор във Fineqia International.

Стремежът към устойчивост при добива на Биткойн набира скорост, като от януари 2024 г. насам над 54.5% от потреблението на енергия в мрежата ще се осигурява от възобновяеми източници, сочат констатациите от Bitcoin ESG Forecast, чийто автор е Даниел Батен от CH4 Capital.

Освен това присъщите на механизма за добив на Биткойн стимули насърчават подобряването на ефективността, допринасяйки за целите на устойчивостта на мрежата. Пример за този напредък са все по-широкото използване на възобновяема енергия и продължаващите изследвания на устойчиви практики за добив.

Въпреки неотдавнашните репресии на Китай срещу добива на Биткойн, на който се дължат приблизително 15% от глобалния хаш рейт, в континентален Китай се наблюдава значимо преминаване към по-екологични източници на енергия, като например водноелектрическа енергия. Този преход от добив, базиран на въглища, доведе до намаляване на интензивността на емисиите и съответства на екологичните цели на правителството.

Освен това значителен брой индивидуални миньори в Китай доброволно работят на загуба, водени от желанието си да заобиколят финансовите ограничения и да конвертират юани в по-стабилни валути като щатски долари, което подчертава сложната динамика, действаща в пейзажа на добива на BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите крипто инвеститори са увеличили значително своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от пускането на спот ETF през януари.

21.05.2024 10:00 1 мин. четене

Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като осмият най-голям актив по пазарна капитализация, след като загуби позицията си през март.

21.05.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.