НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ето защо Биткойн се превръща в убежище за инвеститорите

АВГ. 20, 2019 17:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето защо Биткойн се превръща в убежище за инвеститорите

Неотдавнашната девалвация на валутата в Китай изглежда е в съответствие с подобни политики, провеждани по целия свят.

Какво означава това за Биткойн?


Нека да разгледаме защо цената на Биткойн се увеличава и защо инвеститорите все повече обмислят да прехвърлят голяма част от активите си във флагманската криптовалута - неутрална и безгранична мрежа за съхранение и прехвърляне на стойност - заедно с традиционните активи за убежище.


Докато САЩ и други страни се опитват да засилят икономическия растеж чрез намаляване на лихвения процент, инвеститорите започват да се насочват към златото, парите в брой, държавни облигации и Биткойн като хеджиране, според икономистът Раул Пал.


В Twitter, бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs изгради теза за това защо светът все по- бързо се приближава до валутна криза. Пал също вярва, че BTC ще процъфти по време на предстоящата криза. 


Той предупреждава, че:


Ние сме на най-важния етап на валутните пазари през цялата ми 30-годишна кариера. Доларът изглежда е изложен на риск от неконтролирано покачване.


Пал изтъква, че претегления доларов индекс на Fed Broad Trade буквално е на прага на пробив над масивен модел на чаша с дръжка на 130.Междувременно ADXY (Азиатски доларов индекс) е на път да падне под ключова тренд линия. 


Пал казва, че спадът от 20% или повече при всички основни азиатски валути доведе индекса до това, което той нарича “скала на смъртта”.Валутният индекс на развиващите се пазари на JP Morgan също е на ръба на спад до ново дъно.Поне седем други фиатни валути също спадат, отбелязва Пал, заключавайки, че укрепващият долар катализира огромна глобална дефлационна вълна. Това може да доведе до финансова криза. Хубавото е, че това може да има и положително влияние върху цената на Биткойн.


Пал каза следното като заключение:


За съжаление, ние сме на един от НАЙ-ГОЛЕМИТЕ повратни моменти на пазарите в историята. Може да не сте съгласни с моята оценка. Няма значение. Но просто НЕ МОЖЕТЕ да игнорирате риска.
Облигации. Долара. Биткойн и злато.
Благодаря за вниманието.Каква тенденция има при корелацията на Биткойн с традиционните пазари?


Инвеститорите стават все по-притеснени, след като централните банки демонстрираха, че икономическите облекчения ще продължат. 


Около началото на август месец Федералният резерв на САЩ обяви, че ще намали лихвените проценти, като седмица по-късно Китай обезцени своята валута.


Например следната графика USD / CNY бе отразена от много медии.