НАЧАЛО Прессъобщения

Биткойн форковете Bitcoin SV и Bitcoin Cash скочиха рязко. Bitcoin Minetrix ги последва

октомври 18, 2023 17:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн форковете Bitcoin SV и Bitcoin Cash скочиха рязко. Bitcoin Minetrix ги последва

Bitcoin SV се превърна в един от най-успешните токени в последната седмица, като успя да отбележи над 20% скок на седмична база.

Вчера вече споменахме как един друг форк – Bitcoin Cash, успя да прогресира рязко, като скочи с 5% на седмична основа.

Но това просто няма как да се равнява на потенциала на Bitcoin SV в момента. Друг Биткойн форк – Bitcoin Minetrix, също избухва.

Защо Биткойн форковете са успешна алтернатива на Биткойн?

Биткойн форковете са се превърнали в успешна алтернатива на оригиналния Биткойн поради няколко ключови причини.

  1. Форковете на Биткойн предлагат голям потенциал за растеж. Макар и да споделят основната концепция на Биткойн, те често включват иновации и подобрения, които адресират недостатъците на оригиналния Биткойн или отговарят на конкретни нужди на пазара.
  2. Тези алтернативи привличат фенове на оригиналния Биткойн, които обаче искат да видят нови и различни подходи. Това създава лоялна общност, която подкрепя и развива валутата.
  3. Решението за създаване на форк често е дързък ход от страна на разработчиците, които искат да предложат допълнителни функции или да реализират своята визия за криптовалута.

Bitcoin SV и Bitcoin Cash са два отлични примера за успешни форкове, които са се издигнали и са придобили значителна популярност сред крипто общността.

Bitcoin Minetrix, от друга страна, може да се окаже скритият коз на инвеститорите. С уникалната си Stake-To-Mine концепция и връзката си с облачното добиване на Биткойни, този форк може да предложи нещо наистина ново и различно в крипто света.

Какво е Stake-To-Mine и как може да генерирате пасивен доход от криптовалути чрез Bitcoin Minetrix?

Stake-To-Mine (STM) е уникална концепция сред криптовалутите, която комбинира принципите на стейкинг (staking) и добив на криптовалути (mining). Вместо да изисква инвеститорите да купуват и поддържат скъпоструващо майнинг оборудване, те могат да „залагат“ или „стейкват“ своите монети и така да участват в добивния процес.

Bitcoin Minetrix използва тази концепция, като предоставя възможност на потребителите да генерират пасивен доход от своите инвестиции в криптовалута. Ето как работи:

  1. Залагане на монети: Инвеститорите купуват монети Bitcoin Minetrix и ги “стейкват” в специализираната платформа. Това означава, че монетите не се използват или прехвърлят, а се задържат за определен период.
  2. Участие в добивния процес: Веднъж заложени, тези монети участват в добивния процес. Стейкнатите токени се “изгарят”, като инвеститорите получват добивни кредити. Тези добивни кредити ще “наемат” изчислителни ресурси от крипто копачките.
  3. Получаване на награди: В зависимост от количеството заложени монети, инвеститорите имат определен брой кредити, които се използват за клауд майнинг на Биткойни. 
  4. Пасивен доход: Инвеститорите може да продължат да стейкват своите $BTCMTX токени и да получават награди, създавайки стабилен и непрекъснат пасивен доход.

Това прави Bitcoin Minetrix идеален за тези, които искат да се възползват от предимствата на крипто добива, без да се налага да влагат в добивно оборудване или да имат технически познания. Допълнителното предимство е, че наградите се базират на цената на оригиналния Биткойн, което свързва инвестицията с една от най-установените криптовалути на пазара.

Какъв е потенциалът пред Bitcoin Minetrix?

Bitcoin Minetrix представлява безспорно интересен случай. Потенциалът на тази монета, както и на всяка друга криптовалута, зависи от редица фактори, включително адаптивността на пазара, технологичната иновация, екипът зад проекта, и текущите икономически обстоятелства.

Някои крипто анализатори вярват, че токенът има всичко необходимо за потенциално 5Х увеличение на цената му до края на годината. Разбира се, такива прогнози трябва да се приемат с определена доза предпазливост, тъй като крипто пазарът е изключително волатилен и подложен на внезапни промени.

Фактът, че проектът вече е събрал над $1.7 милиона, е обещаващ знак. Това показва, че инвеститорите виждат стойност в Bitcoin Minetrix и вярват в бъдещето му. 


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет. Материалът е написан и прeдоставен от съответната компания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

История на цената на Bitcoin, прогнози за цената на Chainlink и Meme Moguls

През последните две години пионерската криптовалута Биткойн претърпя значителна корекция, както и останалата част от крипто пазар, включително Chainlink.

декември 3, 2023 20:20 3 мин. четене

Създателят на крипто милионери Meme Moguls е на път да достигне Solana и XRP – ето защо

С развитието на пазара на криптовалути иновативни платформи като Meme Moguls понякога успяват да убедят ивеститорите в своя потенциал.

декември 3, 2023 17:00 4 мин. четене

SEC ще одобри всички спот ETF-и за Bitcoin през януари 2024 г. според анализатор на Bloomberg; токени, на които да обърнем внимание – Bitcoin и XRP

Джеймс Сейфарт, анализатор на Bloomberg заяви, че Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) може да одобри всички заявления за ETF наведнъж през януари 2024 г. Понастоящем анализаторите наблюдават Bitcoin, XRP и нова монета, наречена Meme Moguls.

декември 3, 2023 13:00 3 мин. четене

Прозрения за крипто пазара: Анализаторите предвиждат обещаващи перспективи за VC Spectra спрямо Polkadot и Litecoin

Тъй като крипто пазарът продължава да завладява инвеститорите по целия свят, два утвърдени гиганта, Polkadot и Litecoin, се оказват в интригуващ танц с изгряваща звезда, VC Spectra.

декември 3, 2023 8:30 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.