НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ETF е възможен при цена от $150,000

20.11.2019 16:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ETF е възможен при цена от $150,000

Крипто пазарите са твърде малки, и Биткойн би трябвало да достигне цена от около $150 000, за да може да гарантира борсово търгуван фонд (ETF).

Това е мнението на съоснователят на Fundstrat Global Fund, Том Лий.

Според Лий, размерът на пазара е от ключово значение за одобрението на ETF от страна на SEC. Общата капитализация на пазара на криптовалути в момента се движи малко под $250 милиарда, според CoinMarketCap. Биткойн представлява над 65% от целия този пазар.

SEC вършат страхотна работа

Лий твърди, че Комисията върши прекрасно своята работа „установявайки защита за хората“, тъй като многократно отхвърля заявления за промяна на правила, които биха позволили ETF. „SEC трябва да отложи ETF, докато крипто пространството не стане по-голямо“, отбеляза Лий на конференцията Blockshow Singapore, миналата седмица.

Миналия месец, регулаторът отказа предложение за Биткойн ETF, с мотива, че не е успял да демонстрира как „ще предотврати измамни и манипулативни действия и практики“. Комисията също постави под въпрос плановете на предложението да създаде фонд, който да базира структурата си на ценообразуване на данни от само 5% от пазара, а именно борсите, за които се смята, че фасилитират реална търговия.

Споразумение за споделяне на надзор трябва да бъде сключено със „значителен пазар“, за да подпомогне откриването и възпирането на манипулиране на ETP, тъй като има вероятност лице, което се опитва да манипулира ETP, да участва и в търговска дейност на този ‘значителен пазар’ ”, споделя Комисията.

Тъй като самият Bitwise декларира 95% от отчетения обем за фалшив, SEC не може да одобри крипто ETF. Лий посочи, че борсово търгуваните продукти могат да срещнат търсене на стойност $13 милиарда през първата си година.

Настоящият отчетен обем на Биткойн е малко над $18 милиарда, според CoinMarketCap. Но 5% от това е по-малко от един милиард долара, което означава, че високопрофилен ETF може да затрупа пазара с производни продукти. Това би създало безпрецедентен стимул за Биткойн китовете да манипулират спот цените.

Биткойн трябва да достигне $150 000 преди да видим ETF

Лий изчисли, че цената на Биткойн ще трябва да бъде приблизително $150 000, преди да бъде одобрен Биткойн ETF. Това би представлявало 17-кратно увеличение от сегашната му цена (от около $8 500).

Макар да признава, че „търсенето на ETF е чудовищно“, неговите възгледи предполагат, че борсово търгуван фонд на Биткойн, може да се появи на пазара след години, освен ако цената на флагманската криптовалута не се изстреля нагоре.

Известният анализатор се смята за дългогодишен ‘Биткойн бик’, като негови изявления от миналата седмица резонираха с неговата вяра в Биткойн като дългосрочна инвестиция.

Той също така подчерта здравословната роля, която играе SEC. Чрез многократното отказване на ETF предложения, регулаторът всъщност помага на криптовалутите да станат мейнстрийм. Лий отбеляза, че „ако сте замесени в криптосферата, SEC може да изглежда като пречка… но ако SEC е нещо, на което хората имат доверие… това е начинът, по който можете да се включите в това крипто пространство.“

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF с прилив на $418 милиона – цената на BTC не реагира

Във вторник в борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн (BTC) в Съединените щати се виждат значителни притоци, които се възстановиха след слабите резултати от предходната седмица.

27.03.2024 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Шорт продавачите залагат $11 милиарда на спад на пазара

Трейдърите на шорт позиции продължават да залагат значителни суми пари за евентуален спад на акциите, свързани с криптовалути, задвижвани от неотдавнашния скок на цените на Биткойн.

27.03.2024 14:00 1 мин. четене

Как компания с $2 милиона печалба иска да купи Биткойн за $1.7 милиарда

В озадачаващо съобщение Nilam Resources разкри намерението си, заедно с базираната в Мавриций фирма Xyberdata, да придобие все още неучредено дружество със специална цел, наречено MindWave, за да получи достъп до 24,800 BTC.

27.03.2024 11:00 2 мин. четене

Появи се нов “убиец на Биткойн” според топ икономист

В забележителна промяна от традиционната си позиция известният Биткойн скептик Питър Шиф отклони вниманието си от дългогодишния си фаворит – златото, за да обърне внимание на появата на неочакван претендент във финансовия пейзаж.

27.03.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.