НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн ETF вероятно ще бъде одобрен през следващата година

ДЕК. 13, 2018 13:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн ETF вероятно ще бъде одобрен през следващата година

Одобрението на Биткойн ETF (борсово търгуван фонд) e неизбежно на този етап, според много хора.


Напоследък имаше много прогнози от всевъзможни хора, като последните твърдения предполагат, че 2019-та е по-реалистична дата на одобрение.


Един от най-важните въпроси, свързани с Биткойн, е очакваното одобрение на ETF от Комисията за ценни книжа и борси в САЩ. Докато повечето участници вече виждат предстоящо одобрение на Биткойн ETF като неизбежно, всички имат известни опасения за датата на одобрението.

Просто казано, ETF е всеки фонд (взаимен, хедж, какъвто и да е), който се търгува на борса. ETF са предимно търговски SEC или CFTC регулирани активи и в момента на писане, повечето, ако не всички, крптовалути не са признати като такива. Така че фондът, който ги търгува, трябва да регистрира дяловете на своите акционери във фонда като ценни книжа, докато търгуваните активи остават нерегулирани.

Нерегламентираният характер на тези цифрови активи се считат за съществено влияние върху резервираното отношение на SEC към одобрението.


В исторически план, в SEC бяха подадени редица заявления за одобрение.


Популярни сред тези заявления са двете заявления на близнаците Уинкълвос, като и двете бяха отхвърлени съответно през март 2017 г. и юли 2018 г. Това не е възпрепятствало други заявления да се появяват, макар и с ревизирани и предполагаемо подобрени елементни.

В документа за американските капиталови инвестиции от 5-и август 2018 г. Майкъл Греъм CFA и Скот Су отбелязват, че пристигането на ETF за Биткойн остава приоритет за институционалните инвеститори, търсещи да инвестират в този възникващ клас активи, като изтъкват предложението на VanEck / SolidX като най-забележителното.

Въпреки че повечето ключови играчи в екосистемата не виждат ETF като абсолютно необходим фактор за развитието на Биткойн, повечето от тях са съгласни, че това би имало значителен краткосрочен ефект. Някои дори предсказаха, че ETF е катализаторът, който пазарът чака преди следващият бичи тренд.

В споменатия по-горе изследователски документ авторите са признали, че последните няколко седмици са довели до засилен интерес към потенциалното одобрение. Най-скорошното отхвърляне на SEC на второто предложение на близнаците Уинкълвос обаче се оказа, че смекчи очакванията. Според тях това прави одобрението на през 2018 г. твърде малко вероятно.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Колко още може да падне Биткойн (BTC)?

В ново интервю Олдън казва, че е по-малко вероятно Биткойн да има екстремни колебания в цените сега, когато пазарът зрее.“Бих бил малко изненадан да видя стойности под $20,000. Все пак не го изключвам...
ЯНУ. 28, 2022 15:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света