НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн ETF вероятно ще бъде одобрен през следващата година

ДЕК. 13, 2018 13:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн ETF вероятно ще бъде одобрен през следващата година

Одобрението на Биткойн ETF (борсово търгуван фонд) e неизбежно на този етап, според много хора.


Напоследък имаше много прогнози от всевъзможни хора, като последните твърдения предполагат, че 2019-та е по-реалистична дата на одобрение.


Един от най-важните въпроси, свързани с Биткойн, е очакваното одобрение на ETF от Комисията за ценни книжа и борси в САЩ. Докато повечето участници вече виждат предстоящо одобрение на Биткойн ETF като неизбежно, всички имат известни опасения за датата на одобрението.

Просто казано, ETF е всеки фонд (взаимен, хедж, какъвто и да е), който се търгува на борса. ETF са предимно търговски SEC или CFTC регулирани активи и в момента на писане, повечето, ако не всички, крптовалути не са признати като такива. Така че фондът, който ги търгува, трябва да регистрира дяловете на своите акционери във фонда като ценни книжа, докато търгуваните активи остават нерегулирани.

Нерегламентираният характер на тези цифрови активи се считат за съществено влияние върху резервираното отношение на SEC към одобрението.


В исторически план, в SEC бяха подадени редица заявления за одобрение.


Популярни сред тези заявления са двете заявления на близнаците Уинкълвос, като и двете бяха отхвърлени съответно през март 2017 г. и юли 2018 г. Това не е възпрепятствало други заявления да се появяват, макар и с ревизирани и предполагаемо подобрени елементни.

В документа за американските капиталови инвестиции от 5-и август 2018 г. Майкъл Греъм CFA и Скот Су отбелязват, че пристигането на ETF за Биткойн остава приоритет за институционалните инвеститори, търсещи да инвестират в този възникващ клас активи, като изтъкват предложението на VanEck / SolidX като най-забележителното.

Въпреки че повечето ключови играчи в екосистемата не виждат ETF като абсолютно необходим фактор за развитието на Биткойн, повечето от тях са съгласни, че това би имало значителен краткосрочен ефект. Някои дори предсказаха, че ETF е катализаторът, който пазарът чака преди следващият бичи тренд.

В споменатия по-горе изследователски документ авторите са признали, че последните няколко седмици са довели до засилен интерес към потенциалното одобрение. Най-скорошното отхвърляне на SEC на второто предложение на близнаците Уинкълвос обаче се оказа, че смекчи очакванията. Според тях това прави одобрението на през 2018 г. твърде малко вероятно.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето какво следва за тези три криптовалути, според Майкъл Ван де Поуп

В нова пазарна актуализация Ван де Поуп казва, че Биткойн наскоро си възвърна ключова ценова област, което показва, че активът се подготвя за ново рали.“Вчера имахме красив повторен тест, така че цена...
СЕП. 19, 2021 00:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е единствената криптовалута на институционално ниво, според Майкъл Сейлър (видео)

В ново интервю за Bloomberg, Сейлър заяви, че Биткойн (BTC) е в собствена лига, тъй като разделя всички крипто активи в три различни категории."На пазара има три неща - има първокласен актив, актив от...
СЕП. 18, 2021 20:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света