НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн е нараснал с 838 милиона процента - какво следва?

ОКТ. 13, 2019 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн е нараснал с 838 милиона процента - какво следва?

Никой друг актив в историята не е постигнал същия напредък като Биткойн по отношение на ръстта на стойността.

Неговият дигитален механизъм за оскъдност очевидно работи и премина теста на пазара, тъй като цените продължават да се увеличават, макар и с голяма волатилност.


Ръст от близо 800 милиона процента


На 12-ти октомври преди точно десет години над 5,000 Биткойна бяха продадени за малко над пет долара при първата пазарна сделка за дигиталния актив. Сделката бе записана в блокчейна и бележи крайъгълен камък за BTC, който в този момент се превърна в икономическа стока.

"Учителят по Биткойн икономика" Сайфедийн Амус отбеляза забележителната стъпка в ранния етап на Биткойн и посочи, че оттогава стойността му е нараснала значително.

"Преди десет години 5,050 BTC бяха продадени за $5,02 при първата пазарна сделка за Биткойни. Днес те биха стрували $42,171,792.50. Това е ръст от 838,078,685%.“


Той добави, че моделът има сериозен успех, тъй като е успял да запази наличните количества по-ниски от изискванията.

Каквото и да мислите за Биткойн, той е впечатляващ предвид реалностите на пазрното търсене и предлагане и механизмите, които ги модулират. На този ден преди десет години, търсенето за Биткойн надхвърли наличното предлагане. Някак си, десет години и 17 милиона монети по-късно, това все още е така!

Дори с корекцията от 40% тази година, цената на BTC все още е нагоре с около 120% от 1-ви януари, а всички останали показатели са във възход. Хора като защитникът на златото Питър Шиф може да обясняват колко е безполезен, но скъпоценният му метал дори не може да се конкурира с отчетените печалби.

Разглеждането на графика на недостига и предлагането за следващите десетилетия разкрива, че този модел е готов да продължи.
Логаритмичните графики, които наблюдавахме във всичките крипто медии, предполагат, че това движение ще продължи и цените ще бъдат значително по-високи през следващото десетилетие. Тази Twitter публикация от 2014 г. показва как цените на BTC до голяма степен се придържат към прогнозата на графиката през последните пет години, въпреки че прогнозата за 2021 г. от $100,000 долара изглежда малко фантастична в момента.