НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн е като интернет през 1995 година

СЕП. 22, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн е като интернет през 1995 година

Процентът на световното население, използващо Биткойн, е еквивалентен на нивото на използване на интернет през 1995 г.

 

Данните показват, че докато целият пазар на криптовалути е в зараждаща се фаза, това е относително висок растеж.


Дан Хелд, анализатор на Биткойн, отговарящ за развитието на криптовалутната борса Kraken, каза:


Процентът от света, използващ Интернет през 1995 г. = 0,5%. Процентът от света, използващ Интернет през 2020 г. = 60%. Процентът от света, използващ Биткойн през 2020 г. = 0,5%. Каква според вас ще бъде цената, когато 60% от населението използва Биткойн?


Според данните от Blockchain.com броят на уникалните адреси в блокчейн мрежата на Биткойн се движи около 687,000.В сравнение с нивата, наблюдавани през 2018 г., веднага след като Биткойн се срина от рекордно високите си показатели, потребителската активност на Биткойн значително се увеличава.


Какъв е дългосрочният потенциал на Биткойн?


Биткойн се превръща в добре познат запас от стойност и потенциален хедж срещу инфлацията.


Много инвестиционни посредници, публични компании и известни милиардери инвеститори държат BTC като сигурен актив. Най-забележителното е, че MicroStrategy закупи BTC на стойност 425 милиона долара като основен финансов актив на фирмата.


И все пак пазарната капитализация на Биткойн остава около 200 милиарда долара. За разлика от това, оценката на златото, най-доминиращият актив тип сигурно убежище, остава над 9 трилиона долара.


Вероятността за дългосрочен успех на BTC като запас от стойност се увеличава с неговата жизнеспособност.


През юни 2020 г. стратезите на JPMorgan, водени от Николаос Панигирцоглу, заявиха, че силното възстановяване на Биткойн от краха му през март показва, че той остава силен.


От март до август, в рамките на пет месеца, цената на Биткойн се възстанови от $3,596 до над $12,500.


С течение на времето блокчейн мрежата Биткойн ще стане по-устойчива и възприемането на BTC като запас от стойност ще се засили.


Близнаците Уинкълвос казват, че BTC ще "канибализира" златото


Като се има предвид, че BTC е в ранен етап на растеж, подобно на интернет през 90-те, близнаците Уинкълвос вярват, че BTC в крайна сметка ще се конкурира със златото.


Тайлър Уинкълвос, милиардерът и Биткойн инвеститор, който управлява американската борса Gemini, обясни:


Въпреки това ние вярваме, че Биткойн ще продължи да канибализира златото и че тази история ще [ескалира драстично] през следващото десетилетие. Скоростта на технологично приемане нараства експоненциално. Софтуерът изяжда света, а златото е в менюто.


В близко бъдеще е изключително важно инфраструктурата, поддържаща Биткойн, да се подобри. Необходими са повече ликвидност, платформи за търговия, услуги за попечителство и инвестиционни инструменти, за да се намали бариерата за влизане, особено за институционални инвеститори.


В по-дългосрочен план по-силната инфраструктура би спомогнала да издигне BTC от нововъзникващ актив до утвърден сигурен актив сред инвеститорите на дребно и институционалните инвеститори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло СЕП. 22, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да падне с над $1,500 скоро

Около $13,000 криптовалутата я чака разпродажба, според Марк Принчипато от консултантската фирма Green Bridge Investing, базирана в Ню Йорк. Той се позова на потенциално меча свещ, показваща отхв...
ОКТ. 26, 2020 20:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тоун Вайс очаква 300% скок при Биткойн в следващите шест месеца (видео)

В ново видео Вайс обяснява защо смята, че бичият пазар, който е изтласкал Биткойн над съпротива от $12,000, все още не е приключил."Точно това предвещавам в бъдещето. Все още имаме този триъгълник тук...
ОКТ. 26, 2020 14:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Microsoft и Apple ще купят Биткойн в рамките на 5 години, според Раул Пал

Говорейки в неотдавнашен видеоклип на Real Vision Finance, бившият мениджър на хедж фондове към Goldman Sachs сравнява Биткойн и криптовалути със спасителен сал за сриващата се икономика. Той сравни н...
ОКТ. 26, 2020 15:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето какво може да разпали следващото рали на Биткойн

Теория за шок на предлагането след халвинга предполага, че следващия голям бичи цикъл ще започне скоро. Биткойн не е бил с по-бичи перспективи от 16 месеца и само няколко стотин долара го делят от вър...
ОКТ. 25, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света