НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн достигна нов връх срещу турската лира

АВГ. 4, 2020 21:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн достигна нов връх срещу турската лира

Известен Биткойн скептик призовава за валута подкрепена от злато, за да спаси Турция, когато националната им валута се срине.

В туит от понеделник професор на Стив Ханке заяви, че твърдите пари са единственият изход за Турция, която харчи милиарди долари за подсилване на лирата.


Ханке: Лирата на Турция е "пътник"


Към момента на писане тези усилия все още са напразни, тъй като още един ден на интензивна продажба изпрати лирата до рекордно ниско равнище спрямо различни валути, включително еврото и Биткойн (BTC).


Слабостта на щатския долар означава, че двойката лира - долар избягва свой собствен рекорд, въпреки че е спаднала до най-ниските си нива от май.


„Нетните чуждестранни активи на централната банка са потресаващите отрицателни 32 милиарда долара. Турция е изчерпала боеприпасите в безплодната си защита на безнадеждната лира. Само валутен борд може да спаси лирата."
Ситуацията в Турция напомня на ситуацията, която обхвана Русия през 2014 г., когато кризата в Украйна породи маршрута, при който централната банка непрекъснато продава валутни резерви, за да укрепва рублата.


„Те се намесват доста тежко. И въпросът е колко дълго могат да направят това“, заяви стратег oт холандската банка Rabobank пред Financial Times миналата седмица.


Анкара е предприела по-либертариански подход към регулацията на Биткойн, като в контраст забранява Paypal през 2016 г.


Феновете на Биткойн и златото се обединяват срещу интервенционизма


Ханке е известен с това, че предпочита други активи тип сигурно убежище пред BTC, които той определи през юни като "не валути".


Той се присъединява към хора като Питър Шиф в подкрепата си за златото, което в момента се намира на 2005 долара - рекорд що се отнася до щатския долар.


Интервенционистките стратегии от страна на правителствата и централните банки, когато става въпрос за валута, формират основен аргумент в полза на Биткойн като алтернатива. Както отбелязва Сайфедийн Амус в своята вече повсеместна книга 'The Bitcoin Standard', валутният ливъридж, който Турция сега използва, се появи само, защото правителствата премахнаха златната подкрепа на съответните си валути.


В своевременна публикация през тази седмица Амус изтъкна есе от Лудвиг фон Мизес от 1957 г. като основно оръжие срещу поклон пред онова, което той нарече "инфлационистка глупост" на фиат.


"Нищо не е по-важно от просветляването на общественото мнение за основните разлики между истинския либерализъм, който се застъпва за свободната пазарна икономика, и различните интервенционистки партии, които се застъпват за намеса на правителството", заключи Мизес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло АВГ. 5, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Какво се случва с Биткойн?

Обхватът, комбиниран със засилващите се опасения на различните медии за  оспорваните избори и редицата скандали, заформили се около изборите, може да намеква, че има промяна в сантимента, която би мог...
СЕП. 28, 2020 21:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн постави рекорд за най-дълъг период над $10,000

Биткойн затвори неделя на $10,973, поставяйки рекорд за най-много дневни затваряния над $10,000, според данни от Messari. Предишният рекорд от 62 поредни дни над $10,000 на флагманската криптовалута з...
СЕП. 28, 2020 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Всички валути ще бъдат фиксирани към Биткойн, според автор на бестселър

В интервю за Cambridge House International, авторът на "Price of Tomorrow" описа сценарий, при който криптовалута номер едно ще се превърне в монетарния крал."Така че правителството казва, 'Ще направи...
СЕП. 28, 2020 20:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

10 криптовалути, които са технологично по-добри от Биткойн и XRP

Агенцията за финансов рейтинг казва, че използва уникален модел, който измерва хиляди точки от данни, тъй като класира всеки крипто актив в категории като технология, приемане, инвестиционен риск и па...
СЕП. 28, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света