НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Биткойн Кеш общността е на път да бъде разделена отново

ФЕВ. 18, 2020 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн Кеш общността е на път да бъде разделена отново

Противоречията продължават в общността на Биткойн Кеш, тъй като предложението за прилагане на 'насилствен' данък за миньорите е потвърдено и ще бъде добавено към следващата актуализация на Bitcoin ABC.

Това решение не се приема добре от значителна част от общността.

Завръщането на конфликта сред общността на Биткойн Кеш


Bitcoin ABC, възел (нод) за Биткойн Кеш, използван от над 50% от BCH мрежата, обяви подкрепата си за предложението на BTC.TOP за въвеждане за копаенето на криптовалути, което бе обявено по-рано тази година.

Добрата новина за дисидентите е, че данъкът е намален от 12,5% от блок награда на 5%. Причината за несъгласието на първо място обаче беше идеологията, стояща зад данък върху миньорите.Подкрепата на Bitcoin ABC за предложението нарежда възела като един от основните бенефициенти на данъка. Конкурентния клиент за нодове Bitcoin Unlimited остро се противопостави на данъка например, тъй като е малко вероятно да се възползват от него по какъвто и да било начин.

Последните публикации в блога на Дзиен Джуер (BTC.TOP) посочват Bitcoin ABC, BCHD и Electron Cash като някои от получателите на данъка. Все още не е ясно дали данъкът ще бъде насочен ексклузивно към тези субекти или дали миньорът, който изкопае блока, получава избора на получател на дарението си.

Така или иначе много потребители са недоволни от този данък. Наличието на данък, подкрепян от секта от миньори и разработчици, създава прецедент, че тези групи могат да изпълняват каквито планове си пожелаят.

Критично е, че това, което миньорите смятат за най-добро за Биткойн Кеш, може да не е непременно това, което по-широката общественост смята за правилния път.

Добавяйки безпокойство към неволите, потребител на Reddit посочи, че последната актуализация на Bitcoin ABC включва клауза за деактивиране на кода, която се появява на всеки шест месеца, когато мрежата претърпи хард форк. Това означава, че дори и тези, които работят с ABC нодове искат да пропуснат хард форка и да продължат да изпълняват по-ранна версия на клиента, той автоматично ще се актуализира до новия код, който включва данъка на миньора.

Имайки предвид, че BCHD, друг клиент за нодове, също е получател, те най-вероятно са в подкрепа на предложението. Единственият начин за ентусиастите на BCH да спрат това е ABC нодовете да преминат към Bitcoin Unlimited.Биткойн Кеш евангелистът, Роджър Вер, също се включи в дискусията, като публично критикува данъка на миньора, за да се избегне разделяне на веригата.

Ако миньорите бяха наистина загрижени за финансирането в развитието на инфраструктурата и поддържането на структура на свободния пазар, те щяха да дарят извън веригата, а не да принуждават всеки миньор да даде част от възнаграждението си.

Друга идея се застъпва за големите миньори да запазят частта си от наградите и да наемат разработчици и да подобрят екосистемата на Биткойн Кеш по този начин.

Bitcoin ABC вече се е ангажирал с данъка, така че ако те не се отметнат или миньорите не оттеглят подкрепа, е малко вероятно да бъде осуетен този план. След като общността се раздели отново, трети спорен форк на Биткойн Кеш изглежда напълно вероятен сценарии.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (2)
Ивайло ФЕВ. 18, 2020 От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933 Ицо ФЕВ. 18, 2020 https://freebitco.in/?r=36891943
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето кои криптовалути се представиха по-добре от Биткойн през първото тримесечие

Тези четири актива досега са успели да се справят катастрофалното финансово въздействие на пандемията от COVID-19 поради „идиосинкратични фактори“ като важни новини за проекта, стартиране на мрежи и ф...
АПР. 4, 2020 12:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple са изпратили 74 милиона XRP до неизвестен портфейл

Whale Alert проследи хода в реално време, което се случи в две отделни транзакции за по 500 милиона XRP.Ripple държи повече от половината от общото предлагане на XRP. През декември 2017 г. компанията...
АПР. 16, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и Етериум са двете най-лоши инвестиции за 2020 година след петрола

Това ли е силата на „запаса от стойност“, за който чуваме от години? Само и единствено петролът се представя по-зле в последно време.От началото на глобалната пандемия от коронавирус, световните пазар...
АПР. 1, 2020 14:30 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP може да претърпи сериозен възход до края на годината

Кризата, предизвикана от коронавирусът, тласна цената на криптовалутите до много месечни дъна. Криптовалутата на Ripple се справя особено слабо, като в момента се търгува в обхват около $ 0.17.&n...
АПР. 1, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света