НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Биткойн Кеш общността е на път да бъде разделена отново

ФЕВ. 18, 2020 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн Кеш общността е на път да бъде разделена отново

Противоречията продължават в общността на Биткойн Кеш, тъй като предложението за прилагане на 'насилствен' данък за миньорите е потвърдено и ще бъде добавено към следващата актуализация на Bitcoin ABC.

Това решение не се приема добре от значителна част от общността.

Завръщането на конфликта сред общността на Биткойн Кеш


Bitcoin ABC, възел (нод) за Биткойн Кеш, използван от над 50% от BCH мрежата, обяви подкрепата си за предложението на BTC.TOP за въвеждане за копаенето на криптовалути, което бе обявено по-рано тази година.

Добрата новина за дисидентите е, че данъкът е намален от 12,5% от блок награда на 5%. Причината за несъгласието на първо място обаче беше идеологията, стояща зад данък върху миньорите.Подкрепата на Bitcoin ABC за предложението нарежда възела като един от основните бенефициенти на данъка. Конкурентния клиент за нодове Bitcoin Unlimited остро се противопостави на данъка например, тъй като е малко вероятно да се възползват от него по какъвто и да било начин.

Последните публикации в блога на Дзиен Джуер (BTC.TOP) посочват Bitcoin ABC, BCHD и Electron Cash като някои от получателите на данъка. Все още не е ясно дали данъкът ще бъде насочен ексклузивно към тези субекти или дали миньорът, който изкопае блока, получава избора на получател на дарението си.

Така или иначе много потребители са недоволни от този данък. Наличието на данък, подкрепян от секта от миньори и разработчици, създава прецедент, че тези групи могат да изпълняват каквито планове си пожелаят.

Критично е, че това, което миньорите смятат за най-добро за Биткойн Кеш, може да не е непременно това, което по-широката общественост смята за правилния път.

Добавяйки безпокойство към неволите, потребител на Reddit посочи, че последната актуализация на Bitcoin ABC включва клауза за деактивиране на кода, която се появява на всеки шест месеца, когато мрежата претърпи хард форк. Това означава, че дори и тези, които работят с ABC нодове искат да пропуснат хард форка и да продължат да изпълняват по-ранна версия на клиента, той автоматично ще се актуализира до новия код, който включва данъка на миньора.

Имайки предвид, че BCHD, друг клиент за нодове, също е получател, те най-вероятно са в подкрепа на предложението. Единственият начин за ентусиастите на BCH да спрат това е ABC нодовете да преминат към Bitcoin Unlimited.Биткойн Кеш евангелистът, Роджър Вер, също се включи в дискусията, като публично критикува данъка на миньора, за да се избегне разделяне на веригата.

Ако миньорите бяха наистина загрижени за финансирането в развитието на инфраструктурата и поддържането на структура на свободния пазар, те щяха да дарят извън веригата, а не да принуждават всеки миньор да даде част от възнаграждението си.

Друга идея се застъпва за големите миньори да запазят частта си от наградите и да наемат разработчици и да подобрят екосистемата на Биткойн Кеш по този начин.

Bitcoin ABC вече се е ангажирал с данъка, така че ако те не се отметнат или миньорите не оттеглят подкрепа, е малко вероятно да бъде осуетен този план. След като общността се раздели отново, трети спорен форк на Биткойн Кеш изглежда напълно вероятен сценарии.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (2)
Ивайло ФЕВ. 18, 2020 От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933 Ицо ФЕВ. 18, 2020 https://freebitco.in/?r=36891943
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Tether издадоха 120 милиона нови USDT монети

В коментарите, общността се подиграва с лекотата, с която Tether може да произвежда повече от стабилната си монета сега, когато регулаторите дори не си правят труда да проверяват повече дали Tether им...
АВГ. 9, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и стабилните монети ще заменят златото и банките

Дотук, флагманската криптовалута се е доказала като добър конкурент на златото. Много хора твърдят, че Биткойн след време ще замени златото като най-предпочитания запас от стойност.  В скорошна twitte...
АВГ. 9, 2020 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум измества Биткойн като топ криптовалутата, според Weiss Ratings

Рейтинговата агенция актуализира цялостната си крипто класация, която взема предвид приемането, технологията, пазарния импулс и инвестиционния риск. Weiss поставя Етериум (ETH) на първо място, следван...
АВГ. 7, 2020 18:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето DeFi токени се държат от най-големите китове

Токените за повечето децентрализирани проекти не са равномерно разпространени, според анализ на съоснователя на DeFi Italy и главата на Digital Assets Investments на CryptoLab - Симоне Конти. Той събр...
АВГ. 7, 2020 14:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света