НАЧАЛО Други

Биткойн бикът Робърт Кийосаки упрекна фиатните валути и възхвали крипто

АВГ. 13, 2018 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн бикът Робърт Кийосаки упрекна фиатните валути и възхвали крипто

Въпреки потъващата оценка на крипто пазарите, Биткойн продължава да намира застъпници от различни сектори на обществото.

 


Робърт Кийосаки, автор на най-продаваната книга за финансови консултации "Богат Татко, Беден Татко", изрази силна подкрепа за Биткойн в скорошен подкаст.


Освен това описа долара, подкрепен от САЩ, като "измама". Той твърди, че фиатните валути няма да надживеят крипто и скъпоценните метали.

В отговор на други настроения, като тези на Питър Шиф, г-н Кийосаки заяви, че смята, че икономиката на САЩ и основната финансова система, са се запътили към огромен колапс, който ще надскочи кризата от 2008 от гледна точка на финансови загуби и щети на инвеститорите.

За съжаление имахме голяма криза през 2000 г., те го нарекоха дотком балона, а през 2008 г. това беше кризата на високорисковите недвижими имоти. Следващата ще бъде най-големята от всички.

Освен това авторът е критикувал фиат и други форми на пари, контролирани от правителството и по-точно твърдейки, че има малка стойност, подкрепяща долара, освен тази, която правителството му приписва.

Както някои посочиха, правителствата са длъжни да приемат фиат за данъци, като по този начин му придават някаква стойност от реалния свят в сравнение с алтернатива като криптовалутите. Но г-н Кийосаки не вярва, че фиат не държи перманентно място в обществото, за разлика то крипто или скъпоценните метали, които никога не би могъл да замести.

Проблемът е, че той стана невидим, за да могат да отпечатат толкова, колкото искат. Ето защо спестителите ги затриха.

Г-н Кийосаки намира безопасност в благородните метали, като казва, че средностатистическият човек може да се защити от влиянието на Уолстрийт и безразсъдното поведение на банковия конгломерат, чрез злато и сребро.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света