НАЧАЛО Други

Биткойн бикът Робърт Кийосаки упрекна фиатните валути и възхвали крипто

АВГ. 13, 2018 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн бикът Робърт Кийосаки упрекна фиатните валути и възхвали крипто

Въпреки потъващата оценка на крипто пазарите, Биткойн продължава да намира застъпници от различни сектори на обществото.

 


Робърт Кийосаки, автор на най-продаваната книга за финансови консултации "Богат Татко, Беден Татко", изрази силна подкрепа за Биткойн в скорошен подкаст.


Освен това описа долара, подкрепен от САЩ, като "измама". Той твърди, че фиатните валути няма да надживеят крипто и скъпоценните метали.

В отговор на други настроения, като тези на Питър Шиф, г-н Кийосаки заяви, че смята, че икономиката на САЩ и основната финансова система, са се запътили към огромен колапс, който ще надскочи кризата от 2008 от гледна точка на финансови загуби и щети на инвеститорите.

За съжаление имахме голяма криза през 2000 г., те го нарекоха дотком балона, а през 2008 г. това беше кризата на високорисковите недвижими имоти. Следващата ще бъде най-големята от всички.

Освен това авторът е критикувал фиат и други форми на пари, контролирани от правителството и по-точно твърдейки, че има малка стойност, подкрепяща долара, освен тази, която правителството му приписва.

Както някои посочиха, правителствата са длъжни да приемат фиат за данъци, като по този начин му придават някаква стойност от реалния свят в сравнение с алтернатива като криптовалутите. Но г-н Кийосаки не вярва, че фиат не държи перманентно място в обществото, за разлика то крипто или скъпоценните метали, които никога не би могъл да замести.

Проблемът е, че той стана невидим, за да могат да отпечатат толкова, колкото искат. Ето защо спестителите ги затриха.

Г-н Кийосаки намира безопасност в благородните метали, като казва, че средностатистическият човек може да се защити от влиянието на Уолстрийт и безразсъдното поведение на банковия конгломерат, чрез злато и сребро.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш ръководител в LVMH се присъединява към Ledger

LVMH е създадена през 1987 г. от сливането на къщата на висшата мода Louis Vuitton и Moët Hennessy, която пък се формира от сливането на производителя на шампанско Moët & Chandon и производителя н...
НОЕ. 30, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Производителят на копачки Canaan отчита $12 милиона в загуби за Q3

Компанията публикува неодитиран финансов отчет на 30-ти ноември. Canaan реализира $24 милиона нетни приходи през третото тримесечие на тази година, което представлява спад от 75,7% в сравнение със $10...
ДЕК. 1, 2020 09:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Извънредно: Ripple продават част от дяла си в MoneyGram

Ripple са настроени да продават част от участието си в MoneyGramСпоред доклад на The Block, публикуван на 28-ми ноември, Ripple е готов да продаде една трета от дела си в MoneyGram. Трябва да се отбел...
НОЕ. 30, 2020 16:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света