НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Крипто пазарът е непредвидим, макар че цикълът е ясен

МАЙ. 29, 2019 12:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто пазарът е непредвидим, макар че цикълът е ясен

Тъй като цената на Биткойн наближава 10,000 долара, пазарът все още показва признаци на съмнение поради скоростта и силата, с която криптовалутата се издигна от дълбините на мечия пазар.


Никой не очакваше крипто активите да набъбнат толкова силно, следвайки най-дългия мечия пазар до момента.

Ценовите цели, заложени от крипто инвеститорите във времето, когато дъното беше пуснато - около средата на декември - ясно показва колко непредвидим е криптопазарът. Никой изобщо не е предполагал, че Биткойн ще пробие $ 6,000 и скоро след това, ще тръгне към 10,000 долара.


Циклите на финансовите пазари се разиграват по един и същи начин, и въпреки че това е нововъзникващ актив като никой друг, BTC не е различен и е демонстрирал модели на формирането на върхове и влошаването на настроенията на инвеститорите.

Цената на Биткойн се повиши значително през 2017 г., формирайки върха по време на “балон”, който доведе до спад от 85% след прекъсването на параболичния напредък на криптовалутата. 

По това време, хайпът и еуфорията се превърнаха в тревожност, отрицание и паника, тъй като цената на Биткойн и другите криптовалути падна изключително бързо.

Тъй като пазарът достига дъно, гняв, депресия и страх са емоциите, които са в пик, което кара инвеститорите да не са склонни да купуват на цени, които иначе биха били разглеждани като идеални входни точки.

Това настроение, допълнено със страх, замъгли преценката на много хора, както става очевидно при разглеждане на обемите по онова време.По това време, някои крипто инвеститори започнаха да се насочват далеч под дъното на Биткойн от $ 3,150, търсейки цени в диапазона от $ 2,000, като някои дори очакваха $ 1,000 или по-ниско.

Вместо това криптовалутата вече е насочила към потенциален пробив на $ 10 000.

Повечето инвеститори не смятаха, че Биткойн ще надскочи 6,000 долара скоро, и със сигурност нямаше дискусии за $ 8,000 при това в толкова кратък интервал от време.

Масово крипто обществото предполагаше, че BTC няма да започне нов бичи пазар в продължение на поне още една година. Ралито шокира инвеститорите от всички страни, което предполага, че крипто пазарът просто излиза от фазата на недоверие.

Това, което идва след недоверието, е нова надежда, последвана от оптимизъм.

Както прекалено ниските ценови цели всъщност са сигнал за покупка, след като еуфорията достигне пик и инвеститорите започнат да говорят за BTC до милион долара, това може да е сигнал, че върхът е на хоризонта и е време да повторим целия цикъл отново.
https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Време е да сме предпазливи с Биткойн - Джон Болинджър

Джон Болинджър, създателят на индикатора Болинджър лентите предупреди инвеститорите за текущото ценово действие на флагманската криптовалута. Болинджър вярва, че е време да сме предпазливи или да...
ЮНИ. 3, 2020 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Силна разпродажба изпрати Биткойн под $ 10,000

BTC успя да стигне $ 9,475, като към момента на писане на статията се движи около $ 9,500. Други криптовалути също падат, като Етериум спадна до $ 233 и XRP до $ 0.20.   Биткойн проби $ 10,000...
ЮНИ. 3, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Енергийните стойности на Биткойн могат да тласнат цената нагоре

По-специално, неговата енергийна стойност (ЕV) може да е сигнал за по-голям ход за BTC.Моделът 'Биткойн енергийна стойност' беше хипотезиран от анализатора и мениджър на активи Чарлз Едуардс, който ...
ЮНИ. 3, 2020 10:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн проби $10,000 малко след речта на Тръмп

Ето няколко ключови момента от речта, която се състоя на шестия ден от бунтовете в САЩ, които избухнаха след убийството на Джордж Флойд от полицията на Минеаполис. “Всички американци бяха праведно отв...
ЮНИ. 2, 2020 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света