НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Крипто пазарът е непредвидим, макар че цикълът е ясен

МАЙ. 29, 2019 12:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Крипто пазарът е непредвидим, макар че цикълът е ясен

Тъй като цената на Биткойн наближава 10,000 долара, пазарът все още показва признаци на съмнение поради скоростта и силата, с която криптовалутата се издигна от дълбините на мечия пазар.


Никой не очакваше крипто активите да набъбнат толкова силно, следвайки най-дългия мечия пазар до момента.

Ценовите цели, заложени от крипто инвеститорите във времето, когато дъното беше пуснато - около средата на декември - ясно показва колко непредвидим е криптопазарът. Никой изобщо не е предполагал, че Биткойн ще пробие $ 6,000 и скоро след това, ще тръгне към 10,000 долара.


Циклите на финансовите пазари се разиграват по един и същи начин, и въпреки че това е нововъзникващ актив като никой друг, BTC не е различен и е демонстрирал модели на формирането на върхове и влошаването на настроенията на инвеститорите.

Цената на Биткойн се повиши значително през 2017 г., формирайки върха по време на “балон”, който доведе до спад от 85% след прекъсването на параболичния напредък на криптовалутата. 

По това време, хайпът и еуфорията се превърнаха в тревожност, отрицание и паника, тъй като цената на Биткойн и другите криптовалути падна изключително бързо.

Тъй като пазарът достига дъно, гняв, депресия и страх са емоциите, които са в пик, което кара инвеститорите да не са склонни да купуват на цени, които иначе биха били разглеждани като идеални входни точки.

Това настроение, допълнено със страх, замъгли преценката на много хора, както става очевидно при разглеждане на обемите по онова време.По това време, някои крипто инвеститори започнаха да се насочват далеч под дъното на Биткойн от $ 3,150, търсейки цени в диапазона от $ 2,000, като някои дори очакваха $ 1,000 или по-ниско.

Вместо това криптовалутата вече е насочила към потенциален пробив на $ 10 000.

Повечето инвеститори не смятаха, че Биткойн ще надскочи 6,000 долара скоро, и със сигурност нямаше дискусии за $ 8,000 при това в толкова кратък интервал от време.

Масово крипто обществото предполагаше, че BTC няма да започне нов бичи пазар в продължение на поне още една година. Ралито шокира инвеститорите от всички страни, което предполага, че крипто пазарът просто излиза от фазата на недоверие.

Това, което идва след недоверието, е нова надежда, последвана от оптимизъм.

Както прекалено ниските ценови цели всъщност са сигнал за покупка, след като еуфорията достигне пик и инвеститорите започнат да говорят за BTC до милион долара, това може да е сигнал, че върхът е на хоризонта и е време да повторим целия цикъл отново.
https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

'Купувайте Биткойн - това е новото злато' - според мексикаски милиардер

Третият най-богат милиардер в Мексико, Рикардо Салинас Плиего, посъветва инвеститорите да купуват Биткойн (BTC), заявявайки, че това е новото злато. Той също така критикува Федералния резерв за създав...
НОЕ. 28, 2021 14:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е нагоре с 88% през 2021 година въпреки настоящия спад

Всъщност водещият дигитален актив отново се търгува на зелено, което от своя страна се отрази върху другите криптовалути, чиито цени започнаха да се покачват в резултат на възстановяването.Флагманскат...
НОЕ. 27, 2021 16:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн балансите на централизираните борси падат до историческо дъно

Нетният брой биткойни (BTC), съхранявани в портфейлите на централизираните крипто борси, е един от решаващите показатели за водещата криптовалута.Резервите на Биткойн (BTC) на борсите се насочват към ...
НОЕ. 27, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор купува още Биткойн

Това е на стойност около $5.4 милиона по днешни цени.Както винаги, “изпълнителният директор” на Ел Салвадор (както гласи неговата биография) небрежно обяви покупката в туит в петък. Въпреки спада...
НОЕ. 27, 2021 11:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света