НАЧАЛО Други

Binance публикува Манифест за правата за крипто потребителите

НОЕ. 16, 2021 19:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Binance публикува Манифест за правата за крипто потребителите

Binance публикува списък с това, което според компанията трябва да бъдат основни права за потребителите на криптовалути.

Информацията идва в момент, в който компанията се опитва да промени имиджа си.


Законопроектът за правата на Binance включва призиви за поверителност и правото за използване на крипто инструменти. Някои разпоредби са насочени към борсите и как те обслужват своите клиенти.


Binance, най-голямата крипто компания в света, издаде във вторник това, което нарича "10 основни права за потребителите на крипто". 


Документът призовава за универсален достъп до финансови инструменти, строга защита на личните данни и други мерки.


Рекламирайки документа като глобална регулаторна рамка за крипто пазарите, Binance създаде и разпоредби, насочени към борсите. Те включват задължения за платформите за защита на потребителите от лоши участници и осигуряване на достатъчно ликвидност за безпроблемна търговия.




Binance публикува своя списък с права в момент, когато компанията се опитва да преоткрие своята корпоративна култура и да преработи имиджа си. От години критиците твърдят, че Binance и неговият главен изпълнителен директор Чанпен Джао са готови да погледнат в другата посока, когато става въпрос за предполагаемо съмнителни търговски практики или престъпна дейност на тяхната платформа.


Като част от усилията си за възстановяване на имиджа, Binance наема бивши регулатори и членове на правоприлагащите органи. Те включват видни агенти на IRS и следователи от Европол.


Не Пропускай: AMC ще започне да приема Shiba Inu (SHIB)

Грег Монахан, бивш криминален следовател от Министерството на финансите на САЩ, сега наблюдава усилията на борсата за борба с прането на пари. Той каза, че тъй като криптовалутите са нараснали до пазар от $3 трилиона, регулаторите обръщат повече внимание на индустрията и на това, че "поверителността и сигурността на екосистемата" сега са основен приоритет.


Остава да видим, разбира се, какъв (ако има такъв) ефект ще има новият законопроект за правата на Binance върху регулаторите или другите компании в крипто индустрията. 


Но Монахан казва, че законопроектът за правата е предложен отчасти като мярка за обединяване на други в индустрията и като сигнал към регулаторите, че крипто компаниите приемат сериозно законите. Компанията със сигурност се надява регулаторите да приемат сериозно последното начинание на Binance.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света