НАЧАЛО Други

Binance Labs инвестира милиона в блокчейн одиторска платформа

ОКТ. 8, 2018 16:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Binance Labs инвестира милиона в блокчейн одиторска платформа

Binance Labs, инкубаторното крило на борсата Binance, инвестира в интелигентни договори и блокчейн одиторски стартъп, съобщиха от компанията в понеделник.


Сертифициран от CertiK, фирмата се стреми да подпомогне осигуряването на интелигентни договори и блокчейн платформи чрез формален процес на проверка. Екипът вече е започнал да работи, за да гарантира, че съществуващите блокчейн платформи не съдържат грешки, които биха могли да доведат до загуба на средства или други уязвими места, съобщи прессъобщение.

Компанията е основана миналата година, отчасти от професора от Йейл Джонг Шао, който е известен с разработването на "сертифицирана операционна система", наречена CertiKOS, Ронгхуй Гу, асистент от колумбийския университет.

Екипът на CertiK работи, като прилага математически доказателства към мрежите, за да определи дали хакерите могат да нарушат системите.

Методите на екипа включват "подход на разлагането на базата на слоеве, модифицирани доказателства, машинно проверими обекти, сертифицирани, децентрализирани приложения, библиотеки и интелигентно етикетиране", се казва в съобщение. Използвайки тези подходи, изследователите твърдят, че могат да потвърдят сигурността на блокчейн платформата по обективен начин.

Докато Binance Labs не разкриха общата сума на инвестицията, говорител каза, че неговият дял е "милиони" долари.

Главният изпълнителен директор на инкубатора, Ела Джанг, заяви в изявлението, че платформата на CertiK е насочена към най-малко една изключителна нужда в блокчейн пространството, обяснявайки:

CertiK утвърждава математически сигурността на интелигентните договори, което е критична точка, пред която сме изправени в блокчейн екосистемата, заобикаляйки ограниченията на ръчното откриване.

Инвестицията "сигнализира за признаването на важността на официалната проверка в блокчейн индустрията", се казва в изявлението. По-специално, CertiK идва с "уникално предимство" в областта, като се има предвид неговата история и доказана технология.

Тази технология включва CertiKOS, който вече е използван както в корпоративни, така и във военни програми, и е един от инструментите, използвани от Агенцията за подпомагане на напредналите изследователски проекти на САЩ (DARPA).

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света