НАЧАЛО Други

Binance Labs инвестира милиона в блокчейн одиторска платформа

ОКТ. 8, 2018 16:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Binance Labs инвестира милиона в блокчейн одиторска платформа

Binance Labs, инкубаторното крило на борсата Binance, инвестира в интелигентни договори и блокчейн одиторски стартъп, съобщиха от компанията в понеделник.

 


Сертифициран от CertiK, фирмата се стреми да подпомогне осигуряването на интелигентни договори и блокчейн платформи чрез формален процес на проверка. Екипът вече е започнал да работи, за да гарантира, че съществуващите блокчейн платформи не съдържат грешки, които биха могли да доведат до загуба на средства или други уязвими места, съобщи прессъобщение.

Компанията е основана миналата година, отчасти от професора от Йейл Джонг Шао, който е известен с разработването на "сертифицирана операционна система", наречена CertiKOS, Ронгхуй Гу, асистент от колумбийския университет.

Екипът на CertiK работи, като прилага математически доказателства към мрежите, за да определи дали хакерите могат да нарушат системите.

Методите на екипа включват "подход на разлагането на базата на слоеве, модифицирани доказателства, машинно проверими обекти, сертифицирани, децентрализирани приложения, библиотеки и интелигентно етикетиране", се казва в съобщение. Използвайки тези подходи, изследователите твърдят, че могат да потвърдят сигурността на блокчейн платформата по обективен начин.

Докато Binance Labs не разкриха общата сума на инвестицията, говорител каза, че неговият дял е "милиони" долари.

Главният изпълнителен директор на инкубатора, Ела Джанг, заяви в изявлението, че платформата на CertiK е насочена към най-малко една изключителна нужда в блокчейн пространството, обяснявайки:

CertiK утвърждава математически сигурността на интелигентните договори, което е критична точка, пред която сме изправени в блокчейн екосистемата, заобикаляйки ограниченията на ръчното откриване.

Инвестицията "сигнализира за признаването на важността на официалната проверка в блокчейн индустрията", се казва в изявлението. По-специално, CertiK идва с "уникално предимство" в областта, като се има предвид неговата история и доказана технология.

Тази технология включва CertiKOS, който вече е използван както в корпоративни, така и във военни програми, и е един от инструментите, използвани от Агенцията за подпомагане на напредналите изследователски проекти на САЩ (DARPA).

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай призовава за приемане на дигиталните валути на централните банки

Си разговаря с присъстващите на 15-ата среща на върха на лидерите на Г-20 в Саудитска Арабия. Коментарите идват в момент, когато Китай се опитва да позиционира юана като глобална резервна валута, алте...
НОЕ. 23, 2020 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR). Те ще имат за цел да ...
НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарските финансови институции залагат на ETH2, BCH и USDC

От разширяването на съществуващите екосистеми до стейкинг на големи суми върху предстоящи проекти, крипто връзките на Швейцария само се увеличават.Швейцарската банка SEBA обяви на 19-ти ноември, че ве...
НОЕ. 23, 2020 10:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света