НАЧАЛО Други

Безопасен стейкинг в мрежата на Polygon

10.05.2024 10:51 5 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Безопасен стейкинг в мрежата на Polygon

Стейкингът се превърна в популярен начин за притежателите на дигитални парични единици да получават пасивни доходи, като същевременно подсигуряват блокчейн мрежата и я правят по-малко централизирана.

Polygon е решение за мащабиране от втори слой, съвместимо с Етериум, което предлага впечатляващи възможности за стейкинг чрез консенсусния механизъм Proof-of-Stake (PoS). По отношение на безопасността обаче стейкингът в мрежата на Polygon винаги трябва да се обмисля надлежно, както и всеки друг финансов избор.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.


В тази статия ще разгледаме някои сочените за най-добрите практики обсъждайки ключови съображения за безопасен стейкинг в Polygon.

Бъдете внимателни при избора на валидатор

Една от най-съществените части на безопасното преживяване при стейкинг, е изборът на автентични валидатори. Те отговарят за валидирането на транзакции, генерирането на блокове и запазването на целостта на мрежата. Когато решавате кой валидатор да изберете, можете да вземете предвид тяхната история, процент на работоспособност, таксите, които удържат от печалбите ви, и накрая какво казват хората за тях онлайн, наред с други съображения. Провеждането на проучвания при сравняването на различните валидатори ще ви помогне да вземете информирано решение, като по този начин ще намалите шансовете да сгрешите при избора, на който можете да делегирате своите токени.

Разпределете залога си

Освен това диверсификацията е един от принципите, към които се придържат инвеститорите; тя важи и в случая на стейкването на Polygon. Вместо да поверявате всичките си MATIC монети само на един валидатор, помислете да разпределите дяловете си между няколко добре познати валидатора. Този метод помага да се предпазите от загуба на целия си залог, защото един валидатор се е представил зле или е имал технически проблеми, които са причинили неуспехи или загуба на депозити на клиенти. Разпределяйки притежанията, който сте решили да стейкнете по този начин, той осигурява на стейкърите по-стабилно пътуване в тези трудни пазарни условия.

Използвайте сигурни портфейли

Сигурността на вашия портфейл определя колко сигурни са стейкнати активите ви . Докато участвате в дейности по залагане на Polygon, е необходимо да използвате защитени портфейли, които са в състояние да се предпазят от опити за хакване и неоторизиран достъп. Ledger или Trezor са примери за хардуерни портфейли, които се считат за едни от най-сигурните средства за съхранение на криптоактиви. Те ви позволяват да съхранявате частните си ключове офлайн, далеч от любопитните очи, които могат да бъдат много опасни за вас. Като алтернатива може да се използва надежден софтуерен портфейл, съчетан със сериозни функции за сигурност като двуфакторна автентикация (2FA) и криптирани резервни копия.

Защита на личните ключове

Частните ключове осигуряват достъп до вашите стейкнати токени; следователно те винаги трябва да се пазят на сигурно и поверително място. Не позволявайте на никого да се сдобие с вашите частни ключове и ги съхранявайте на сигурно място. В случай че използвате хардуерен портфейл, е важно да се уверите, че фразата за възстановяване се съхранява безопасно може би офлайн, така че никой друг да не получи лесен достъп до нея. Трябва да се извършват редовни актуализации на софтуера на портфейла и операционната система, за да сте защитени от всякакви потенциални пропуски.

Следете за залозите

Следенето на стейкинг дейността ви е от решаващо значение за запазване на заложените токени в безопасност. Това включва записване на всички промени в параметъра на мрежата, както и на работата на валидатора и наградите, получени от стейкинг дейностите. Мнозинството валидатори предоставят информационни табла или инструменти, които позволяват на потребителите да наблюдават своите дейности, свързани със стейкинга плюс резултатите . Освен това се уверете, че разполагате с актуална информация за плановете на Polygon по отношение на този вид механизъм за блокиране на токени, като например всякакви нови изисквания, наложени от разработчиците, или норми за минимален залог.

Вземете под внимание рисковете

Макар че стейкингът на Polygon може да представлява възможност за получаване на награди, важно е да се разберат свързаните с това рискове. Стейкването включва блокиране на вашите токени за определен период от време и през този период те не са достъпни за търговия или теглене. Освен това винаги съществува вероятност валидаторите да се държат лошо или да срещнат технически проблеми, което да доведе до намаляване или загуба на награди. Запознайте се с възможните рискове и ги поставете рамо до рамо с потенциалните ползи, преди да решите дали да стейкнете монетите си.

Бъдете информирани и ангажирани

Ако искате да правите безопасни залози на токени, трябва да се информирате за случващото се в общността на Polygon. Хубавото е, че всички тези неща могат да бъдат намерени на различни места, като например акаунти в социалните медии, Polygon блогове и дори самите общности на мрежата .Това може да ви помогне да разберете и опита на други хора относно този конкретен вид стейкинг , което ще направи решенията ви по-рационални.

Когато се занимава с безопасни стейкинг дейности в мрежата на Polygon, човек трябва да вземе предвид няколко неща, като например да внимава за реномирани валидатори, да диверсифицира залозите си сред различни проекти, да използва само сигурни портфейли, да държи личните си ключове далеч от публични места, да следи отблизо собствената си стейкинг дейност, да познава добре рисковите аспекти и да бъде свързан с това, което се случва около и в общността на Polygon като цяло. Всичко това потенциално прави нечии токени по-сигурни, отколкото всичко останало би направило в противен случай. Подобно на всяко финансово решение, преди да се пристъпи към стейкинг на Polygon или в която и да е друга мрежа, трябва предварително да се направи задълбочено проучване и да се оцени толерантността към риска.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Влиятелни фигури подкрепиха Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) по време на бичия цикъл през 2021 г.: Кой алткойн ще подкрепят през 2024?

През 2021 г. пазарът на криптовалути стана свидетел на изключителен подем, като централно място заеха Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB).

29.05.2024 23:20 4 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.