НАЧАЛО Други

Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

ЯНУ. 28, 2022 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

Манията по Биткойн (BTC) сред законодателите достигна до белгийския парламент, тъй като членът на парламента в Брюксел Кристоф де Бокелаер стана първият европейски политик, който преобразува заплатата си в Биткойн.

Месечната заплата на депутата от Брюксел от 5,500 евро ще бъде конвертирана в Биткойн с помощта на платформата за крипто търговия Bit4You, съобщи Bruzz. Беукелаер, който представлява партията Хуманистичен демократичен център (CDH), се надява, че неговият ход ще вдъхнови други политици в региона да проявят подобен интерес към зараждащите се технологии.


Беукалаер цитира примера с кмета на Ню Йорк Ерик Адамс и как американските политици работят, за да превърнат родния си щат или град в Биткойн център. Той каза:


Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс прекара три месеца в събиране на заплатата си в Биткойн, за да превърне Ню Йорк в Биткойн център. Мисля, че не е твърде късно Брюксел и Белгия да играят водеща роля в индустрията на криптовалутите.


Кметът на Маями Франсис X. Суарес е друг популярен депутат, известен със своето застъпничество за BTC. Той също се застъпи за превръщането на града в Биткойн център и освен че получава собствената си заплата в Биткойн, той работи върху политики, за могат да се възползват от същата опция служителите в града.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Ръководителят на гейминг отдела в YouTube ще се присъедини към Polygon Studios


Не само политици, някои от най-големите имена в спорта също се обявиха да приемат заплати в BTC. Общо седем звезди от NFL са избрали да получават заплащане в Биткойн досега, по подобен начин звезди от NBA като Клей Томпсън и Андре Игуодала също обявиха, че ще приемат Биткойн заплати в бъдеще.


Доверието на спортните звезди, добавено към нарастващия брой политици, които искат да получат пари в BTC, показва нарастващата популярност на Биткойн като актив.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Какво правят китовете, за да трупат приходи дори по време на висока волатилност?

Тъй като тези потребители имат повече ликвидност за разпространение, те са по-нетърпеливи да се възползват от yield-farming с нисък риск. Тези опции обаче са достъпни за всеки, независимо колко крипто...
МАЙ. 16, 2022 20:43 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Square Enix обмисля сериозни инвестиции в Web3 пространството

Square Enix (SE) е японски разработчик на игри с $3 милиарда активи под управление, според последния отчет за приходите на компанията. Фирмата притежава Final Fantasy и продаде франчайза на Tomb Raide...
МАЙ. 16, 2022 06:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Galaxy Digital очакват $300 милиона в загуби през второто тримесечие

Всеобхватният доход на една компания обикновено е сума от нейния нетен доход и печалбите или загубите, които все още не са реализирани. Тази скорошна новина изглежда е предупредителен знак за инвестит...
МАЙ. 15, 2022 12:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Акциите на Robinhood скочиха с 30% след придобиването на дял от основателя на FTX

Новината беше добре приета от пазара, като цената на акциите на Robinhood (HOOD) първоначално се повиши с над 30%. Към момента на публикуване цената се установи до 24% печалба.Според зявление до Комис...
МАЙ. 13, 2022 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света