НАЧАЛО Биткойн Алткойни

BBVA добавя синдикален заем на Етериум блокчейн

НОЕ. 7, 2018 13:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 BBVA добавя синдикален заем на Етериум блокчейн

Испанския банков гигант BBVA завърши пилотен проект, който постави синдикиран заем от $150 милиона на блокчейн.


Според доклад на Financial Times, в сряда банката учреди заем за Red Electrica, националната оператор на електроенергия в Испания.

Синдикиран заем е този, при който група банки отпускат заеми заедно, на един заемополучател. В този случай другите заемодатели, освен BBVA, бяха японската Mitsubishi UFJ Financial Group и френската BNP Paribas.

На данните за заема им бе сложена времева маркировка на всеки етап от процеса. Споразумението за заем бе окончателно подписано между трите банки и бе записано в Етериум блокчейн, запазвайки "автентичността му", твърдят FT.

При традиционния процес на синдикиран заем, банките разчитат на факсове, за да споделят сложна информация, което не само забавя процеса, но и е скъпо. Блокчейн се разглежда като средство за подпомагане на банките да обменят информация в приблизително реално време, като намаляват процеса на заема от няколко седмици до ден-два. Намаляването на ръчните процеси също намалява оперативните разходи.

BBVA съобщава, че планира да проведе повече блокчейн пилоти за синдикирани заеми в бъдеще. Всъщност банката в миналото е проучила и блокчейн технологията.

През април завърши пилот, който издава корпоративен заем в размер на $91 милиона, използвайки както частен дигитален ledger, така и публичния Етериум блокчейн.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Анализатор предвижда 120% скок за Polkadot (DOT)

Polkadot е оперативно съвместима блокчейн платформа. Неговият роден актив, DOT, се търгува на $35. към момента на публикуване и е нараснал с 30% за седмицата, според данни от CoinMarketCap.Коуен казва...
СЕП. 16, 2021 22:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света