НАЧАЛО Крипто Крими

Банков “картел” е глобен 1 милиард за манипулации на валути

МАЙ. 18, 2019 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Банков “картел” е глобен 1 милиард за манипулации на валути

Европейската комисия е наложила глоби на пет банки, включително анти-Биткойн JP Morgan.


Глобите бяха на стойност от общо над 1 милиард евро. Търговците се обединиха в “картели”, за да манипулират валутния пазар между 2007 и 2013 г.

Картелът “Banana Split” включва търговци от Barclays, RBS, Citigroup и JP Morgan, които са изправени пред общо наказание от 811 милиона евро.

Търговците от Barclays и търговците на RBS, заедно с MUFG, също са участвали в картела “Essex Express” и са получили глоби в размер на 259 милиона евро.

Швейцарската банка, UBS, също участва, но избягва финансовите санкции защото предупреждава властите за съществуването на организациите.

Търговците използват онлайн чат стаи, за да обменят планове за търговия и координират стратегии. Това им позволява да “вземат информирани пазарни решения за това дали да продават или купуват валутите, които са имали в портфейлите си и кога.

Комисарят по конкуренцията, Маргрете Вестагер, заяви, че банките “са подкопали целостта на сектора за сметка на европейската икономика и потребителите.

През януари JPMorgan заяви, че Биткойн ще бъде ценен само в дистопична среда, след като главният изпълнителен директор го нарече “измама”.

Но кой въобще се доверява на думата на доказан измамник като Джейми Димон?

Но това е само последното в един привидно безкраен поток от глоби, наложени на големите банки за неправомерно поведение.

От форекс манипулация до пране на пари - ако има голяма потенциална печалба, банките нямат задръжки.

Нивото на лицемерие, което големите банки демонстрират, е изключително. Макар че редовно критикуват Биткойн, казвайки че е инструмент за манипулиране на пазара, измама и пране на пари, те самите систематично извършват тези престъпления.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Три години затвор за оператор на нелицензиран обмен на Биткойн в САЩ

Той се съгласи да му бъдат иззети различни активи, включително иззета криптовалута.Оператор на Биткойн обмен е осъден на 3 години затворМинистерството на правосъдието на САЩ (DOJ) обяви в четвъртък, ч...
НОЕ. 22, 2021 14:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

IRS са иззели $3.5 милиарда в криптовалути тази година

Според последния доклад за криминално разследване на IRS тази цифра представлява 93% от активите, конфискувани от данъчните органи през последната година.Агенцията за събиране на данъци смята, че може...
НОЕ. 19, 2021 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Жертвите на BitConnect ще бъдат обезщетени

Правителството на САЩ получи одобрение от съда да ликвидира приходи от измамa на стойност $56 милиона на BitConnect, за да компенсира жертвите, според прессъобщение от 16-ти ноември, публикувано от Ми...
НОЕ. 17, 2021 10:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговец на криптовалути бе отвлечен в Хонгконг

В хода на разследването може да бъдат арестувани още хора, свързани с престъплението, според властите.Отвличането е извършено на 6 ноември. След опит да обмени Tether (USDT) токените в хонконгски дола...
НОЕ. 15, 2021 13:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света