НАЧАЛО Регулации

Банките в САЩ могат да предлагат крипто попечителство, твърди регулатор

ЮЛИ. 23, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Банките в САЩ могат да предлагат крипто попечителство, твърди регулатор

Офисът на регулатора на валутата (ОРВ) дава на всички национални банки в САЩ да предлагат крипто попечителски услуги.

 

В публично писмо от 22-ри юли, Джонатан Гулд - старши заместник-контролер и старши адвокат - написа, че всяка национална банка може да държи уникалните криптографски ключове за крипто портфейли, като по този начин проправи път за националните банки да държат крипто за клиентите си.

 

Писмото е голямо развитие за крипто индустрията. Досега, попечителството на дигитални активи беше територия на специализирани фирми като Coinbase. Сега големите регулирани финансови компании, които предлагат попечителство за други класове активи, могат да предложат тази услуга.

 

Писмото, което вероятно е адресирано до неидентифицирана банка, отбеляза, че банките ‘могат да предлагат по-сигурни попечителски услуги от съществуващите алтернативи’ и потребителите и инвестиционните съветници биха искали да използват регулирани попечителски услуги, за да са сигурни, че няма да изгубят частните си ключове и достъп до средствата си.

 

“Предлагането на попечителство на криптовалути би било различно в няколко отношения от други попечителски дейности,”

 

В писмото се подчерта нужда от дигитални портфейли, тъй като криптовалутите съществуват на блокчейн и няма физическо притежание на тези активи.

 

“ОРВ разпознава, че с технологизацията на финансовите пазари вероятно ще има нарастваща нужда банките и други доставчици на услуги да се възползват от новата технология и иновативни начини да предложат традиционни услуги на клиентите,”

 

В писмото също се твърди, че банките, навлизащи в пространството, ‘трябва да разработят и имплементират тези дейности, които са консистентни с адекватни практики за менажиране на риск и да ги приведат в ред с цялостните бизнес планове и стратегии на банката.

 

Офисът на регулатора на валутата в момента се оглавява от Брайън Брукс, бившо изпълнително лице на Coinbase, който се присъедини към регулатора по-рано тази година. Той вече е предложил няколко реформи, които ще са в полза на крипто пространството, включително и национална харта, която спестява нуждата от отделни лицензи за всичките щати за преводи на пари, ако предлагат платежни услуги.

 

В писмото също се утвърди, че “националните банки могат да предлагат банкови услуги на законни бизнеси [...], включително на криптовалутни бизнеси, стига да менажират ефективно рисковете и да се съобразяват със закона.

 

Добър пример за подобна ситуация е JPMorgan Chase, която работи с Gemini и Coinbase.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Пасивен доход! ЮЛИ. 26, 2020 100% пасивен доход в биткойн!Моля копирайте линка за повече информация: https://bazar.bg/obiava-29313772/100-pasiven-dohod-avtomatichna-arbitrazhna-targoviia-na-kriptovaluta
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Много крипто активи са ценни книжа, твърди главата на SEC

В интервю за Squawk Box на CNBC, новият председател, който положи клетва само миналия месец, обсъжда каква според него ролята на SEC ще бъде в регулирането на крипто пазарите. Генслер разкрива, ч...
МАЙ. 9, 2021 12:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нови мерки в Китай могат да навредят на добива на Биткойн

Китайският журналист Колин Ву, който обхваща каквото и да е свързано с крипто борси, крипто копаене и цифрови валути, написа в Twitter, че Китай възнамерява да предприеме определени мерки, които вероя...
МАЙ. 1, 2021 14:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто печалбите ще бъдат облагани с данъци от 2022 в Южна Корея

На фона на нарастващата опозиция срещу новия режим на данъчно облагане на криптовалути в Южна Корея, финансовият министър Хонг Намки потвърди, че правителството ще започне да облага капиталовите печал...
АПР. 27, 2021 12:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Слуховете за 80% данък върху крипто не са верни

Той ще включва значително увеличение на данъците върху капиталовата печалба за тези, които печелят над 1 милион долара (годишно), но няма доказателства, които да предполагат, че криптовалутата ще бъде...
АПР. 23, 2021 23:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света