НАЧАЛО Други

Банките ще трябва да се 'подготвят за това, което предстои'

ЯНУ. 17, 2022 16:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Банките ще трябва да се 'подготвят за това, което предстои'

Нов доклад на EY се подчертава необходимостта от промяна на политиката на банките, за да преодолеят несигурността на бизнеса по отношение на цифровите активи.

Счетоводната къща на Голямата четворка EY препоръча на банките да променят регулаторния си периметър, за да се справят с предстоящите пускания на поддържани от държавата цифрови валути на централната банка (CBDC) и частни стейбълкойни.


Глобалната регулаторна перспектива на EY за 2022 г. подчерта необходимостта от промяна в политиката, която може да помогне на фирмите за финансови услуги да преодолеят несигурността в бизнеса на фона на интегрирането на цифровите активи и криптовалутите. Въпреки че признава несигурността по отношение на пазара на цифрови активи, в доклада се посочва:

Ако клиентите могат да държат парите си в централна банка, те нямат нужда от банка на дребно и фирмите ще видят, че лихвените им маржове се свиват рязко.

EY препоръча на банковите фирми да си сътрудничат с регионални и национални регулатори, за да предвидят възможно приемане на криптовалути и проактивно да оценят въздействието им върху техния бизнес. Докладът също така идентифицира дигитализацията — алтернативни източници на данни и цифрови активи — като потенциален фактор за въздействие върху регулаторната среда:

Макропруденциалните или международните последици от това, че основна валута има монета, може да бъде много важна за банките на дребно и доларизацията на по-малките икономики. Поради тази причина повечето централни банки вероятно ще следват версия на едро.


Подчертавайки потенциала на CBDC да допълват или заменят фиатната валута, EY предупреждава банките да помислят за последиците за техните баланси на фона на възможното взаимодействие между CBDC и стабилните монети. Признавайки трудността при постигане на регулаторна яснота, EY заключи:

Като разбират широката посока на регулиране, фирмите могат да предприемат проактивни стъпки, за да се подготвят за това, което предстои.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето защо националните държави могат да се насочат към Биткойн


Само миналата седмица Централната банка на Бахрейн (CBB) си сътрудничи с американската инвестиционна банка JPMorgan за пилотен тест за CBDC в страната.


Както Cointelegraph съобщи, CBB завърши тест за цифрови плащания, използвайки блокчейн и криптовалута на JPMorgan Onyx. Позовавайки се на развитието, управителят на CBB Рашид Ал Марадж каза, че процесът е бил от решаващо значение за бахрейнското правителство за справяне и евентуално премахване на съществуващата неефективност в традиционната индустрия за трансгранични плащания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: CryptoDnes представя първата си панелна дискусия!

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Други новини

Какво правят китовете, за да трупат приходи дори по време на висока волатилност?

Тъй като тези потребители имат повече ликвидност за разпространение, те са по-нетърпеливи да се възползват от yield-farming с нисък риск. Тези опции обаче са достъпни за всеки, независимо колко крипто...
МАЙ. 16, 2022 20:43 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Square Enix обмисля сериозни инвестиции в Web3 пространството

Square Enix (SE) е японски разработчик на игри с $3 милиарда активи под управление, според последния отчет за приходите на компанията. Фирмата притежава Final Fantasy и продаде франчайза на Tomb Raide...
МАЙ. 16, 2022 06:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Galaxy Digital очакват $300 милиона в загуби през второто тримесечие

Всеобхватният доход на една компания обикновено е сума от нейния нетен доход и печалбите или загубите, които все още не са реализирани. Тази скорошна новина изглежда е предупредителен знак за инвестит...
МАЙ. 15, 2022 12:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Акциите на Robinhood скочиха с 30% след придобиването на дял от основателя на FTX

Новината беше добре приета от пазара, като цената на акциите на Robinhood (HOOD) първоначално се повиши с над 30%. Към момента на публикуване цената се установи до 24% печалба.Според зявление до Комис...
МАЙ. 13, 2022 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света