НАЧАЛО Блокчейн

Банки в Латинска Америка изследват технологията на Ripple

ЮНИ. 24, 2019 12:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Банки в Латинска Америка изследват технологията на Ripple

Появиха се слухове, че двойка банки в Латинска Америка полагат сериозни усилия за приемане на технологията на Ripple за трансгранични транзакции.

Banesco Panamá и Scotiabank Chile тестват как те могат да преместят капитала си с xCurrent на Ripple, според финансовата информационна агенция iupana.

Според доклада, Banesco Panamá сега работи с регулаторните органи, за да гарантира, че са напълно съвместими и също така разглежда дигиталния актив XRP, за да прехвърлят пари по целия свят.

Banesco се стреми да внедри технологията между банките в своята група - обхващаща Доминиканската република, Панама, Португалия, Пуерто Рико, Испания и Венецуела…

Доказателството за концепцията (PoC) на Banesco използва мрежата xCurrent за прехвърляне на средства, тъй като използването на XRP е стъпка напред, "извън комфортната зона".

Веднъж интегрирана в мрежата на Ripple, Banesco има за цел първоначално да предлага трансфери, базирани на блокчейн, само между банки в групата. Това се дължи на факта, че Banesco трябва да сключи сделка за цените и валутните курсове двустранно с всяка банка получател.


Междувременно Scotiabank Chile също тества международните плащания с Ripple.

Вицепрезидентът на дигиталната банка, Даниел Кенеди, заяви, че банката смята, че платежната мрежа на Ripple „работи много добре“. Кенеди посочва Лима, Перу като потенциално място, към което клиентите могат да изпращат средства, но казва, че трябва да се свърши още работа, преди банката да може напълно да интегрира технологията на Ripple.


Веднага щом го направите, процесът става много по-ефективен. Ако имате малък бизнес в Чили с клиенти в Лима, те могат да депозират в сметка, която има същия номер и тя просто се прехвърля. Но все още не сме стигнали до там.


От Ripple казват, че поне 200 банки и финансови институции вече са се присъединили към тяхната глобална платежна мрежа RippleNet. Миналата седмица, главният изпълнителен директор Брад Гарлингхаус заяви, че компанията регистрира нови клиенти с рекорден темп, тъй като интересът към решенията, базирани на блокчейн, нараства откакто Facebook разкри плановете за собствения си дигитален актив - Libra.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Bancor представя нови стейкинг пулове и нов защитен механизъм

Bancor е основан през 2017 г. и е първият DeFi протокол, който въвежда AMMs в блокчейна. Базираната на Етериум платформа за обмен и кредитиране също така позволява на потребителите да печелят награди ...
ДЕК. 1, 2021 18:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC и Sony ще раздадат NFT на купилите предварително билети за 'Spiderman'

AMC разширява своята привързаност към блокчейн до безплатни бонуси, които получавате с предварително поръчани билети. Веригата театри и Sony Pictures раздават 86,000 NFT на членове на Stubs Premiere, ...
НОЕ. 29, 2021 11:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този протокол нарасна с над 1,500% за 10 дни

Появата на Boba Network предизвика някои установени L2 решения.Решенията на L2 виждат солидна доминантност от Arbitrum, но за второто място има ожесточена конкуренция от известно време.Някога това беш...
НОЕ. 28, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Виталик Бутерин предлага временно решение за проблемите с таксите на Етериум

Модификацията на EIP4488 беше предложена преди три дни в хранилището на GitHub за предложения за подобрение на Етериум от Бутерин и Дитрихс. EIP4488 има за цел намаляване на разходите за 'roll-ups' с ...
НОЕ. 28, 2021 22:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света