НАЧАЛО Други

Банката на Америка: Блокчейн пазара може да удари $7 милиарда

ОКТ. 3, 2018 18:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Банката на Америка: Блокчейн пазара може да удари $7 милиарда

Банката на Америка (BoA) изчисли, че блокчейн може да бъде пазар за $7 милиарда и да даде значителен тласък на корпоративните гиганти като Microsoft и Amazon, съобщава CNBC на 2-ри октомври.


Докато анализаторите на BoA се въздържаха от поставянето на "времева марка" на индустрията, която се превърна в голям адресируем пазар на няколко милиарда долара, те базираха изчисленията си на фигура, според която два процента от корпоративните сървъри ще бъдат използвани за изпълнение на блокчейн, за сметка на $5 500 годишно.

Изследователският анализатор на BoA Каш Ранган заяви пред CNBC, че технологията е подходяща за някои от най-големите корпорации в света, отбелязвайки например, че:

Amazon ще се възползва от нарастващото търсене на облачни услуги от прилагането на блокчейн, а подобреното проследяване на веригата за доставки трябва да направи операциите на Amazon за търговия на дребно, по-ефективни.

Ранган обаче подчерта, че макар и много от потенциалните случаи на използване на блокчейн са широко признати, "пълните продукти / услуги все още не са изградени и не се използват в производството", оставяйки капацитета на технологията да генерира капитал в реалния свят, който все още е недоказан.

Ранган добави, че иновациите в системите на разпределени ledger-и могат да отнесат така наречените модели "софтуер като услуга" (SaaS) до следващото ниво, като въведат "блокада като услуга" (BaaS). изтъкнат пример, който гласи:

BaaS на Azure предлага услуги като интелигентни договори и други приложения на трети страни и трябва да се възползва от използването на блокчейн за увеличенията на Azure.

Сред останалите високопоставени бенефициенти, които ще се възползват от блокчейн, BoA включваше Oracle, IBM, Salesforce.com и VMware, както и основни играчи от индустрията за недвижими имоти и ипотечни кредити като Redfin, Zillow и Lendingtree.


По-конкретно, много от фирмите, признати от BoA, вече са направили сериозни набези в блокчейн пространството.


Новите данни, публикувани в края на август, разкриха, че IBM се бори с китайския гигант за електронна търговия Alibaba за първото място в класацията на световните лидери по броя на свързаните с блокчейн патенти, които са подали до момента. Това лято технологичният гигант IBM затвори петгодишна сделка за $740 милиона с австралийското правителство, за да използва блокчейн за подобряване на сигурността на данните и автоматизацията във всички федерални отдели.

От своя страна Microsoft обяви за пръв път старта на своята платформа Azure Cloud Computing, базирана на Етериум, още през 2015 г. и продължава да подобрява продукта. Amazon Web Services (AWS) тази пролет въведе рамка за Етериум и Hyperledger Fabric, която позволява на потребителите да изграждат и управляват свои собствени, задвижвани от блокчейн, децентрализирани приложения (DApps).

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света