НАЧАЛО Други

Банката на Америка: Блокчейн пазара може да удари $7 милиарда

ОКТ. 3, 2018 18:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Банката на Америка: Блокчейн пазара може да удари $7 милиарда

Банката на Америка (BoA) изчисли, че блокчейн може да бъде пазар за $7 милиарда и да даде значителен тласък на корпоративните гиганти като Microsoft и Amazon, съобщава CNBC на 2-ри октомври.

 


Докато анализаторите на BoA се въздържаха от поставянето на "времева марка" на индустрията, която се превърна в голям адресируем пазар на няколко милиарда долара, те базираха изчисленията си на фигура, според която два процента от корпоративните сървъри ще бъдат използвани за изпълнение на блокчейн, за сметка на $5 500 годишно.

Изследователският анализатор на BoA Каш Ранган заяви пред CNBC, че технологията е подходяща за някои от най-големите корпорации в света, отбелязвайки например, че:

Amazon ще се възползва от нарастващото търсене на облачни услуги от прилагането на блокчейн, а подобреното проследяване на веригата за доставки трябва да направи операциите на Amazon за търговия на дребно, по-ефективни.

Ранган обаче подчерта, че макар и много от потенциалните случаи на използване на блокчейн са широко признати, "пълните продукти / услуги все още не са изградени и не се използват в производството", оставяйки капацитета на технологията да генерира капитал в реалния свят, който все още е недоказан.

Ранган добави, че иновациите в системите на разпределени ledger-и могат да отнесат така наречените модели "софтуер като услуга" (SaaS) до следващото ниво, като въведат "блокада като услуга" (BaaS). изтъкнат пример, който гласи:

BaaS на Azure предлага услуги като интелигентни договори и други приложения на трети страни и трябва да се възползва от използването на блокчейн за увеличенията на Azure.

Сред останалите високопоставени бенефициенти, които ще се възползват от блокчейн, BoA включваше Oracle, IBM, Salesforce.com и VMware, както и основни играчи от индустрията за недвижими имоти и ипотечни кредити като Redfin, Zillow и Lendingtree.


По-конкретно, много от фирмите, признати от BoA, вече са направили сериозни набези в блокчейн пространството.


Новите данни, публикувани в края на август, разкриха, че IBM се бори с китайския гигант за електронна търговия Alibaba за първото място в класацията на световните лидери по броя на свързаните с блокчейн патенти, които са подали до момента. Това лято технологичният гигант IBM затвори петгодишна сделка за $740 милиона с австралийското правителство, за да използва блокчейн за подобряване на сигурността на данните и автоматизацията във всички федерални отдели.

От своя страна Microsoft обяви за пръв път старта на своята платформа Azure Cloud Computing, базирана на Етериум, още през 2015 г. и продължава да подобрява продукта. Amazon Web Services (AWS) тази пролет въведе рамка за Етериум и Hyperledger Fabric, която позволява на потребителите да изграждат и управляват свои собствени, задвижвани от блокчейн, децентрализирани приложения (DApps).

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

RippleNet бележи рекорден обем на транзакции през 2020 година

Това представлява петкратен ръст в сравнение с предходната година.Решението за ликвидност при поискване (ODL), задвижвано от XRP, отговаря за $2,4 милиарда от общия обем.RippleNet се впуска в B2B и ел...
ЯНУ. 26, 2021 13:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

WEF обсъжда криптоТази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Да...
ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рапърът Soulja Boy иска да си купи XRP

"Как да купя XRP?"Soulja Boy наскоро потопи пръстите си в крипто, като за първи път се обърна към общността на DOGE в Twitter, казвайки, че DOGEcoin е "монетата на хората" и "е криптовалутата на бъдещ...
ЯНУ. 24, 2021 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase с над $90+ милиарда в активи под управление

Междувременно размерът на активите, съхранявани в Coinbase, надхвърли огромните $90 милиарда.В актуализираният 'About' раздел се казва, че компанията вече е достъпна в над сто страни по света и има на...
ЯНУ. 23, 2021 19:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света