НАЧАЛО Други

Банката на Америка: Блокчейн пазара може да удари $7 милиарда

ОКТ. 3, 2018 18:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Банката на Америка: Блокчейн пазара може да удари $7 милиарда

Банката на Америка (BoA) изчисли, че блокчейн може да бъде пазар за $7 милиарда и да даде значителен тласък на корпоративните гиганти като Microsoft и Amazon, съобщава CNBC на 2-ри октомври.

 


Докато анализаторите на BoA се въздържаха от поставянето на "времева марка" на индустрията, която се превърна в голям адресируем пазар на няколко милиарда долара, те базираха изчисленията си на фигура, според която два процента от корпоративните сървъри ще бъдат използвани за изпълнение на блокчейн, за сметка на $5 500 годишно.

Изследователският анализатор на BoA Каш Ранган заяви пред CNBC, че технологията е подходяща за някои от най-големите корпорации в света, отбелязвайки например, че:

Amazon ще се възползва от нарастващото търсене на облачни услуги от прилагането на блокчейн, а подобреното проследяване на веригата за доставки трябва да направи операциите на Amazon за търговия на дребно, по-ефективни.

Ранган обаче подчерта, че макар и много от потенциалните случаи на използване на блокчейн са широко признати, "пълните продукти / услуги все още не са изградени и не се използват в производството", оставяйки капацитета на технологията да генерира капитал в реалния свят, който все още е недоказан.

Ранган добави, че иновациите в системите на разпределени ledger-и могат да отнесат така наречените модели "софтуер като услуга" (SaaS) до следващото ниво, като въведат "блокада като услуга" (BaaS). изтъкнат пример, който гласи:

BaaS на Azure предлага услуги като интелигентни договори и други приложения на трети страни и трябва да се възползва от използването на блокчейн за увеличенията на Azure.

Сред останалите високопоставени бенефициенти, които ще се възползват от блокчейн, BoA включваше Oracle, IBM, Salesforce.com и VMware, както и основни играчи от индустрията за недвижими имоти и ипотечни кредити като Redfin, Zillow и Lendingtree.


По-конкретно, много от фирмите, признати от BoA, вече са направили сериозни набези в блокчейн пространството.


Новите данни, публикувани в края на август, разкриха, че IBM се бори с китайския гигант за електронна търговия Alibaba за първото място в класацията на световните лидери по броя на свързаните с блокчейн патенти, които са подали до момента. Това лято технологичният гигант IBM затвори петгодишна сделка за $740 милиона с австралийското правителство, за да използва блокчейн за подобряване на сигурността на данните и автоматизацията във всички федерални отдели.

От своя страна Microsoft обяви за пръв път старта на своята платформа Azure Cloud Computing, базирана на Етериум, още през 2015 г. и продължава да подобрява продукта. Amazon Web Services (AWS) тази пролет въведе рамка за Етериум и Hyperledger Fabric, която позволява на потребителите да изграждат и управляват свои собствени, задвижвани от блокчейн, децентрализирани приложения (DApps).

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Едуард Сноудън продаде своето NFT за $5,4 милиона

Не стана ясно веднага кой спечели това NFT, но потребителят се подвизава под псведонима @PleasrDAO в OpenSea и в платформата на Foundation, където се проведе търгът.Продажбата прави “Stay Free” един о...
АПР. 18, 2021 14:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшива новина всява паника на крипто пазара

Биткойн се изстреля до нивото от $51,000, като най-добрите алткойни видяха още по-големи загуби. Заглавието, за което се предполага, че е предизвикало срива, е публикувано от съмнителен профил в ...
АПР. 18, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

Само ден след официалния си публичен листинг, Coinbase вече създаде история за успех в размер на няколко милиарда долара. Популярният частен инвеститор и основател на Initialized Capital, Гари Тан, ра...
АПР. 17, 2021 21:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света