НАЧАЛО Други

Банка в Лихтенщайн пуска собствен токен, цели да стане "Блокчейн Инвестиционна Банка"

АВГ. 24, 2018 10:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Банка в Лихтенщайн пуска собствен токен, цели да стане "Блокчейн Инвестиционна Банка"

Банката на Лихтенщайн Union Bank AG обяви, че е издала свои собствени токени/ценни книжа и вътрешна криптовалута, подкрепени от фиат.


Union Bank, които са се е съсредоточили все повече върху блокчейн през тази година, заяви, че издаването на така наречения "Union Bank Payment Coin" (UBPC), беше поредната крачка към превръщането им в "инвестиционна блокчейн банка с пълен набор от услуги".

UBPC ще действа като стабилен токен, обясни институцията и ще има фиатни валути "като швейцарския франк" като подкрепа.

"Нашата цел е да станем първата инвестиционна банка в света и да предоставим конкретни решения, които да спомогнат за повишаване на ефективността, да намалят разходите и да открият нови възможности за приходи както за нашите клиенти, така и за посредници", коментира председателят на борда на директорите Мохамед Ханс Дастмалтчи.

По този нашият подкрепен от фиат UBPC може да наруши подхода към международната търговия и международните трансгранични сделки.

Новината дойде в същата седмица, когато големият обмен на криптовалути Binance стартира обмен за фиат-към-крипто.

Както Binance, така и Union Bank похвалиха позицията на юрисдикцията за блокчейн, показвайки желанието да се увеличи функционалността във времето.

В партньорство с швейцарската консултантска банка Verum Capital, Union Bank заяви, че сега се стреми да въведе блокчейн "в своите процеси и поддържащи технологии".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света