НАЧАЛО Финтех

Националната банка на Канада и Райфайзен Банк Интернешънъл участват в глобален тест на токени

ОКТ. 17, 2019 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Националната банка на Канада и Райфайзен Банк Интернешънъл участват в глобален тест на токени

Финтех компанията Ivno обяви за успешния си завършек на първия световен тест на токен на Corda на R3.

Проведен на Microsoft Azure, в теста участваха 28 организации, включително Cobalt, DBS Bank, Raiffeisen Bank International, Itaú Unibanco и Националната банка на Канада. Te създадоха “Trial Tokens” на стойност 18 милиарда долара и ги прехвърлиха в мрежата на Ivno.


Незабавните разплащания между големи юридически лица, като банки и борси, могат да се превърнат в реалност, благодарение на успешния опит, проведен от финтех компанията.


В прессъобщение, споделено с CryptoSlate, базираната в Лондон компания заяви, че е завършила първата глобална пробна марка на платформата Corda на R3.


Блокчейн платформата с отворен код беше хоствана на Microsoft Azure, което даде възможност на 28 различни юридически лица и организации да участват в изпитанието. SBI R3 Япония, Raiffeisen Bank International, DBS Bank, Itaú Unibanco, Националната банка на Канада, Gateway DLT и CIB бяха само част от институциите, които си партнираха с Ivno за тестване на обезпечителните токени, съобщиха от компанията.


Почти 18 милиарда долара в пробни токени бяха създадени и незабавно преместени между нодове, хоствани от Raiffeisen Bank International, Natixis и “голяма британска банка”, демонстрирайки употребата на токените при незабавен сетълмент и управление на обезпечения.


Според компанията, членовете на теста са успели да видят как Ivno може да бъде приложен за незабавен сетълмент, мобилност на обезпечение в реално време и ефективни парични преводи.


Даниел Халстед, съосновател на компанията, заяви, че успехът на процеса означава, че услугата на живо ще се реализира в рамките на първото тримесечие на 2020 г.


Марин Карага, който ръководи блокчейн центъра в Raiffeisen Bank International, заяви, че управлението на ликвидността “ще навлезе в нова ера”, след като продукти и услуги като Ivno станат достъпни.


Компанията заяви, че е получила положителни отзиви от последния си тест, като членовете заявяват, че подкрепените с активи токени “имат потенциал да променят пейзажа на финансовите услуги”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Deep Labs с $16 милиона в ново финансиране

Гънар Овърстром, партньор в Corsair Capital, Serendipity Capital и Gramercy Ventures, ръководи инвестицията.Основан през 2016 г. от бившия шеф на Visa Labs - Скот Едингтън - Deep Labs използва персона...
МАЙ. 23, 2020 10:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банката на Франция обяви успешен тест на дигитално евро

От банката казват, че това е първият от поредицата тестове, за да се установи дали дигиталното евро има потенциал да укрепи световните финансови пазари. През следващите седмици централната банка ще пр...
МАЙ. 22, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата инвестиционна банка в Латинска Америка използва Tezos

 Известен като ReitBZ, секюрити токена е подкрепен от бразилски недвижими имоти и вече се използва с Tezos за закупуване на 323 единици земя.ReitBZ - От Етериум до TezosReitBZ първоначално беше п...
МАЙ. 21, 2020 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple си партнира с финтех компания за изграждане на разплащателна система за Африка

"Автобусът е по-бърз" от банковите преводиБазирайки се в района Акра на Гана, Waya е нова дигитална банка, която работи за въвеждане на финансова система в Африка, регион, жертва на корупционни финанс...
МАЙ. 20, 2020 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света