НАЧАЛО Финтех

Националната банка на Канада и Райфайзен Банк Интернешънъл участват в глобален тест на токени

ОКТ. 17, 2019 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Националната банка на Канада и Райфайзен Банк Интернешънъл участват в глобален тест на токени

Финтех компанията Ivno обяви за успешния си завършек на първия световен тест на токен на Corda на R3.

Проведен на Microsoft Azure, в теста участваха 28 организации, включително Cobalt, DBS Bank, Raiffeisen Bank International, Itaú Unibanco и Националната банка на Канада. Te създадоха “Trial Tokens” на стойност 18 милиарда долара и ги прехвърлиха в мрежата на Ivno.


Незабавните разплащания между големи юридически лица, като банки и борси, могат да се превърнат в реалност, благодарение на успешния опит, проведен от финтех компанията.


В прессъобщение, споделено с CryptoSlate, базираната в Лондон компания заяви, че е завършила първата глобална пробна марка на платформата Corda на R3.


Блокчейн платформата с отворен код беше хоствана на Microsoft Azure, което даде възможност на 28 различни юридически лица и организации да участват в изпитанието. SBI R3 Япония, Raiffeisen Bank International, DBS Bank, Itaú Unibanco, Националната банка на Канада, Gateway DLT и CIB бяха само част от институциите, които си партнираха с Ivno за тестване на обезпечителните токени, съобщиха от компанията.


Почти 18 милиарда долара в пробни токени бяха създадени и незабавно преместени между нодове, хоствани от Raiffeisen Bank International, Natixis и “голяма британска банка”, демонстрирайки употребата на токените при незабавен сетълмент и управление на обезпечения.


Според компанията, членовете на теста са успели да видят как Ivno може да бъде приложен за незабавен сетълмент, мобилност на обезпечение в реално време и ефективни парични преводи.


Даниел Халстед, съосновател на компанията, заяви, че успехът на процеса означава, че услугата на живо ще се реализира в рамките на първото тримесечие на 2020 г.


Марин Карага, който ръководи блокчейн центъра в Raiffeisen Bank International, заяви, че управлението на ликвидността “ще навлезе в нова ера”, след като продукти и услуги като Ivno станат достъпни.


Компанията заяви, че е получила положителни отзиви от последния си тест, като членовете заявяват, че подкрепените с активи токени “имат потенциал да променят пейзажа на финансовите услуги”.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Русия, Китай и редица други държави обмислят създаването на 'обща криптовалута'

BRICS, асоциацията на страните с нововъзникващи икономики, планира да въведе своя собствена международна платежна система, която да позволи намаляването на влиянието на икономически санкции, наложени ...
НОЕ. 15, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Revolut търси да набере $ 500 милиона

От края на 2017 г., приложението на Revolut позволява на потребителите да извършват транзакции в криптовалути, включително Биткойн , Лайткойн и Етериум. Според Reuters, компанията планира да на...
НОЕ. 14, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Alpaca - новият инструмент за разработчици на приложения за търговия с акции

НОЕ. 14, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулирана швейцарска крипто банка официално стартира услугите си

Както бе съобщено, SEBA Bank AG (по-рано SEBA Crypto AG) е напълно регулирана институция, след като през август тази година си осигури лиценз за търговия с ценни книжа и банкиране от Швейцарския орган...
НОЕ. 13, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света