НАЧАЛО Крипто Крими

Бандити откраднаха Биткойн автомат в Барселона

НОЕ. 13, 2021 20:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бандити откраднаха Биткойн автомат в Барселона

Биткойн автомат (битомат) беше откраднат от локация на Grayscale Bitcoin Trust в Барселона в петък, 12 ноември.

Полицията в Каталуния разследва кражбата на битомат в богат квартал в Барселона в петък, около 3 часа сутринта. Битоматът се е намирал в обикновен пункт за обмен на криптовалута, принадлежащ на Grayscale Bitcoin Trust в квартал Сария. Видео, за което се твърди, че е хванало обира, показва SUV, който се сблъсква със витрината на обмена, последван от шестима мъже, които пренасят машината в друга кола, която е наблизо. Полицията отказа да коментира разследването пред местните медии.


Престъпленията с криптомати стават все по-популярни


Биткойн автоматите предлагат на потребителите възможността да купуват криптовалути директно с кеш. Инсталациите на битоматите нараства по-целия свят. 


В Испания има 158 битомата. Само в САЩ има 26,000 такива машини, в сравнение с 4,212 през януари 2021 г. Наблюдават се множество инсталации от страна на Walmart и Circle K. Битоматите също стават често срещани в бензиностанциите и магазините в САЩ. Като цяло тези устройства осигуряват лесно потребителско изживяване, но могат да бъдат лесна жертва за престъпниците.


CNBC наскоро съобщи, че битоматите се експлоатират в САЩ за трафик на наркотици, пране на пари и различни измами, а много оператори на Биткойн автомати не са регистрирани в мрежата за борба с финансовите престъпления на Министерството на финансите на САЩ в щати, където регулациите са слаби.


Покупките на криптовалута на стойност до $900 позволяват на потребителите да предоставят само номер на мобилен телефон, докато някои не изискват идентификация, което позволява на наркотрафиканти, перачи на пари и други да примамват жертвите да депозират пари в техните крипто сметки.


Coinflip, базиран в Чикаго крипто оператор, съобщи, че потребителите на техните битомати трябва да предоставят име и номер на мобилен телефон, докато по-високите суми изискват допълнителна идентификация. Компанията използва инструменти за анализ на блокчейн за откриване на измамни дейности.


Kraken Security Labs намира някои банкомати като лесни за злоупотреба


Kraken Security Labs откри хардуерни и софтуерни уязвимости в General Bytes BATMtwo (GBBATM2). Битоматите, които работят на операционната система Android на Google, включват QR код за администратор по подразбиране, който позволява на всеки с този QR код да компрометира устройството. Липсват и функции в процедурите за сигурно зареждане и сериозни пропуски в управлението на машината. Възможно е да стартирате устройството, като задържите натиснат бутон, докато компютърът се включва и заредите ново приложение.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Биткойн е актив с нисък риск, твърди Майкъл Сейлър


Има и хардуерен ключ, който отваря касата на битомата, който позволява достъп до компютъра на машината, към който може да свърже клавиатура или мишка за достъп до операционната система Android. Ако бъде подправен битомата, това няма да бъде регистрирано от сървъра. Kraken Security Labs предлага предпазни мерки на собствениците или операторите на Биткойн автомати, за да променят QR кода на администратора от стандартния по подразбиране, да актуализират Crypto Application Server (CAS) и да следват най-добрите практики на General Bytes и да поставят устройствата на места с охрана.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Крипто влогъри в YouTube стават жертва на опит за хакване и измама

Хакери атакуваха редица популярни крипто акаунти в YouTube на 23-ти януари. Акаунтите публикуваха неоторизирани видеоклипове с текст, насочващ зрителите да изпращат пари в портфейла на хакера.Акаунтит...
ЯНУ. 24, 2022 23:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Предполагаеми съучастници в терористичната атака във Виена използвали Binance

Мъжете бяха уличени в писмо от март 2021 г. от Федералната служба на криминалната полиция на Германия (BKA), наскоро разкрито пред Ройтерс. Според писмото има индикации, че мъжете, идентифицирани като...
ЯНУ. 24, 2022 20:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Crypto.com признаха за загубата на $34 милиона в клиентски средства

Според блог публикация, споделена в четвъртък, инцидентът е засегнал общо 483 потребители, което е довело до неоторизирани тегления на обща стойност 4,836.26 ETH, 443.93 BTC и приблизително $66,200 в ...
ЯНУ. 20, 2022 16:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руските власти провеждат успешна акция срещу хакери на REvil

Федералната служба за сигурност на Русия, или ФСБ, обяви на 14-ти януари поредица от нападения на 25 адреса, свързани с 14 членове на REvil, в места около Москва, Санкт Петербург и Липецк.В рекламата ...
ЯНУ. 19, 2022 13:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света