НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Bakkt може да бъде входа за институционалните инвеститори

ДЕК. 10, 2018 21:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bakkt може да бъде входа за институционалните инвеститори

С бързото наближаване на края на 2018 гoдина може да се каже, че за Биткойн досега е била разочароваща, както и за крипто пазара, по отношение на цените.


След поредица от спадове през последните седмици, токена сега се оценява около $3,500, доста под цената през 6-и януари 2018г., когато се търгуваше на стойност близо $20,000. Това означава, че Биткойн вече загуби повече от 80% от стойността си тази година.


Но въпреки падащата стойност на крипто пазара, много инвеститори остават уверени, че низходящият тренд все още може да бъде обърнат. Един от факторите, който би могъл да сложи край на спада на пазара и може би дори да го тласне нагоре е навлизането на Bakkt, които ще пуснат своите услуги за Биткойн фючърси до 24-и януари 2019.


Потенциалът на Bakkt


DLT експерта и крипто анализатор Д-р Брус Нг вярва, че скалируемостта на платформата за крипто търговия на Bakkt, която е специално предназначена за институционални инвеститори, ще има огромно въздействие върху пространството.

Брус Нг написа следното:

Трудно е да си представим сценарий, в който Баккт НЕ ще отваря вратите на големите институции да купуват крипто. И последиците са потенциално големи.


Според прогнозата на Нг с помоща на услугите на Bakkt, институционалният обем в нишата на Биткойн фючърсите може да нарасне. Освен това, услугите им за регулирано попечителство на Биткойн са особено привлекателно и потенциално би могло да привлече съществуващи институционални инвеститори, които понастоящем работят на "непрозрачни извънборсови пазари". Основната цел на Bakkt е да реши проблемите, които пречат на такъв тип клиенти клиенти да инвестират в пространството.

Брус Нг също вярва, че Bakkt дори може да помогне за разрешаването на проблемите свързани с отхвърлянето на SEC за крипто ETF.


Потенциалният недостатък


Но, разбира се, не всички се радват на влизането на Bakkt. Всъщност, някои инвеститори се опасяват от потока на институционални пари, тъй като биха могли да доведат до някои доста лоши сценарии.

Брус Нг обясни:

Те се безпокоят, че Уолстрийт някой ден могат да контролират криптовалутите, като добавят много 'ливъридж' в играта. Те се опасяват от високорискови крипто деривати - същите неща, които помогнаха за влошаване на дълговата криза през 2008 година, което на свой ред предизвика създаването на Биткойн. Флагманската криптовалута се предполагаше, че трябваше да бъде част от решението - не нова част от същия стар проблем. 


Но това не е единственото притеснение... Институциите със своите "дълбоки джобове" могат лесно и безпрепятствено да манипулират цените на Биткойн и други криптовалути, използвайки деривати.


Може да заключим, че Bakkt може и да не донесе единствено позитиви за крипто пространството. Въпреки това той е подкрепен от сериозни имена като The Clearing Corporation, Интерконтиненталната борса (ICE), която е собственост на Нюйоркската фондова борса (NYSE) и SME.

В допълнение, партньорствата им с няколко от най-големите имена на бизнес сцената като Microsoft, Starbucks и Boston Consulting Group допълнително демонстрира, че реално това е сериозен ангажимент и че увереността им не трябва да се приема с лека ръка или да бъде подминавана.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Пазарен стратег споделя алармираща прогноза за Биткойн (BTC)

В разговор с Kitco News Солоуей предположи, че ако активът пробие нивото от $40,000, той ще отвори вратата за по-нататъшна корекция до едва $18,000. Той обаче твърди, че Биткойн ще се върне след тази ...
СЕП. 21, 2021 21:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Достигна ли дъно Биткойн (BTC)?

Индексът на страх и алчност се счита за индикатор за настроението на крипто търговците към Биткойн. Индикаторът в момента сигнализира “Страх” сред участниците на пазара, според данни от alternative.me...
СЕП. 21, 2021 16:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Миньорите са натрупали стотици милиони долари в Биткойн от февруари

В своя доклад от 20-ти септември, компанията заяви, че салдата на BTC на миньорите се увеличават, като портфейлите, свързани с миньори, са складирали 14,000 BTC на стойност около $600 милиона през пос...
СЕП. 21, 2021 13:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Неактивен от 9 години Биткойн адрес с близо $30 милиона се 'пробуди'

Данните, споделени от услугата за проследяване на големи крипто транзакции Whale Alert, показват, че крипто портфейл с Биткойн (BTC), закупен или добит преди 8 години и 8 месеца се е "събудил" след дъ...
СЕП. 21, 2021 08:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света