НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Bakkt може да бъде входа за институционалните инвеститори

ДЕК. 10, 2018 21:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bakkt може да бъде входа за институционалните инвеститори

С бързото наближаване на края на 2018 гoдина може да се каже, че за Биткойн досега е била разочароваща, както и за крипто пазара, по отношение на цените.


След поредица от спадове през последните седмици, токена сега се оценява около $3,500, доста под цената през 6-и януари 2018г., когато се търгуваше на стойност близо $20,000. Това означава, че Биткойн вече загуби повече от 80% от стойността си тази година.


Но въпреки падащата стойност на крипто пазара, много инвеститори остават уверени, че низходящият тренд все още може да бъде обърнат. Един от факторите, който би могъл да сложи край на спада на пазара и може би дори да го тласне нагоре е навлизането на Bakkt, които ще пуснат своите услуги за Биткойн фючърси до 24-и януари 2019.


Потенциалът на Bakkt


DLT експерта и крипто анализатор Д-р Брус Нг вярва, че скалируемостта на платформата за крипто търговия на Bakkt, която е специално предназначена за институционални инвеститори, ще има огромно въздействие върху пространството.

Брус Нг написа следното:

Трудно е да си представим сценарий, в който Баккт НЕ ще отваря вратите на големите институции да купуват крипто. И последиците са потенциално големи.


Според прогнозата на Нг с помоща на услугите на Bakkt, институционалният обем в нишата на Биткойн фючърсите може да нарасне. Освен това, услугите им за регулирано попечителство на Биткойн са особено привлекателно и потенциално би могло да привлече съществуващи институционални инвеститори, които понастоящем работят на "непрозрачни извънборсови пазари". Основната цел на Bakkt е да реши проблемите, които пречат на такъв тип клиенти клиенти да инвестират в пространството.

Брус Нг също вярва, че Bakkt дори може да помогне за разрешаването на проблемите свързани с отхвърлянето на SEC за крипто ETF.


Потенциалният недостатък


Но, разбира се, не всички се радват на влизането на Bakkt. Всъщност, някои инвеститори се опасяват от потока на институционални пари, тъй като биха могли да доведат до някои доста лоши сценарии.

Брус Нг обясни:

Те се безпокоят, че Уолстрийт някой ден могат да контролират криптовалутите, като добавят много 'ливъридж' в играта. Те се опасяват от високорискови крипто деривати - същите неща, които помогнаха за влошаване на дълговата криза през 2008 година, което на свой ред предизвика създаването на Биткойн. Флагманската криптовалута се предполагаше, че трябваше да бъде част от решението - не нова част от същия стар проблем. 


Но това не е единственото притеснение... Институциите със своите "дълбоки джобове" могат лесно и безпрепятствено да манипулират цените на Биткойн и други криптовалути, използвайки деривати.


Може да заключим, че Bakkt може и да не донесе единствено позитиви за крипто пространството. Въпреки това той е подкрепен от сериозни имена като The Clearing Corporation, Интерконтиненталната борса (ICE), която е собственост на Нюйоркската фондова борса (NYSE) и SME.

В допълнение, партньорствата им с няколко от най-големите имена на бизнес сцената като Microsoft, Starbucks и Boston Consulting Group допълнително демонстрира, че реално това е сериозен ангажимент и че увереността им не трябва да се приема с лека ръка или да бъде подминавана.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Страна от Г-7 може да започне да копае Биткойн

Мисля, че след като една страна от Г-7 започне да натрупва и копае Биткойн (BTC), това ще стартира нещо като космическа надпревара.Кайзер казва, че такъв сценарий е "сто процента гарантиран".Миналата ...
ЯНУ. 16, 2022 18:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хашрейтът на Биткойн скача до най-висок връх (ATH)

Хашрейтът на Биткойн се върна до най-високите стойности за всички времена, въпреки загубата на ключов фактор за него. Междувременно, на фона на слабото ценово действие, изпълнителният директор на Bloc...
ЯНУ. 14, 2022 18:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн цикълът далеч не е приключил, според Fidelity

Fidelity Digital Assets – крипто крилото на Fidelity Investments, което управлява активи на стойност $4.2 трилиона, сподели мнение за бъдещето на пространството на цифрови активи. Основните изводи зас...
ЯНУ. 14, 2022 11:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пакистан е на път да забрани криптовалутите

Съобщава се, че Върховният съд на Пакистан е провел изслушване, свързано с правния статут на криптовалутите в страната, в което няколко пакистански власти, включително SBP, внесоха документ в съда с а...
ЯНУ. 13, 2022 17:21 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света