НАЧАЛО Регулации

Бахрейн ще регулира крипто индустрията

ДЕК. 17, 2018 09:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бахрейн ще регулира крипто индустрията

Централната банка на Бахрейн (CBB) продължи да подготвя нови правила, насочени към регулирането на крипто промишлеността в страната.


Според банката подготовката на тези нови правила ще помогне за установяването на страната като регионален лидер в финтех сектора, както и в блокчейн индустрията. Този ход също се очаква да възстанови Бахрейн като основен банков център в Персийския залив.


Централната банка на Бахрейн


CBB вече е определила краен срок, който е 31-ви декември за обратна връзка относно консултациите по регулациите. Банката публикува също така регламента на своя уебсайт.

Местна медия допълнително предостави подробен разбор на обхвата на правилото. В доклада се посочва, че:
Регулаторните правила обхващат въвеждането на лицензионен режим за компании, работещи с платформи за търговия с криптовалути. Беше разработен и механизъм за надзор на доставчиците на други услуги, свързани с крипто активи. В законопроекта се разглежда необходимостта от въвеждане на мерки за защита на интересите на клиентите. Също така съдържат технологични стандарти, предназначени да минимизират и управляват рисковете, свързани с киберсигурността, свързани със зараждащата се индустрия.

Медията съобщи, че изпълнителният директор на банковия надзор в Централната банка на Бахрейн (CBB) - Халид Хамад, цитира:
Тази регулаторна рамка ще отговори на търсенето от пазара на тези услуги и на необходимостта от признаване на тази финансова иновация.

Bahrain Fintech Bay


Bahrain Fintech Bay бе официално пуснат през февруари 2018 година като "пясъчник за насърчаване на развитието на финтех индустрията и увеличаване на броя на компаниите, предлагащи свързани с това услуги".  Досега успява да привлече около 30 компании, работещи с криптовалути, цифрови плащания, финансови технологии.


И другите държави не изостават


Бахрейн не е единствената страна в Персийския залив, която иска да разшири своя финтех сектор. Емирствата Дубай и Абу Даби също предприемат ходове, предназначени да ги поставят в челните редици на финтех и блокчейн технологията в залива.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC ще обсъжда криптовалутите и блокчейн в открита среща

SEC ще проведе панелна дискусия по въпросите за крипто и дигиталните активи. Дискусията ще бъде насочена към осигуряване на защита на инвеститорите, което е основна цел на комисията. SEC ще обсъди и б...
НОЕ. 26, 2021 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Разработват нов закон за криптовалутите в Южна Корея

FSC представи основна схема за разглеждане от Народното събрание при изграждането на новия закон за индустрията за виртуални активи. В него се съсредоточават около 10 предложения от законодатели за ви...
НОЕ. 26, 2021 09:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Cardano предлага различен регулаторен подход към крипто

В ново интервю за Thinking Crypto, главния изпълнителен директор на технологичната компания зад блокчейн платформата Cardano, Input Output Hong Kong (IOHK), казва, че настоящите регулаторни подходи не...
НОЕ. 19, 2021 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC на САЩ предполагаемо разследва крипто платформата BlockFi

Базираната в Ню Джърси платформа за крипто заеми BlockFi привлече вниманието на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) поради предполагаемите си високи лихвени проценти по крипто заеми.Според р...
НОЕ. 18, 2021 21:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света