НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Азиатските крипто борси с най-много Биткойн транзакции

НОЕ. 9, 2019 10:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Азиатските крипто борси с най-много Биткойн транзакции

Азия винаги е била начело на търговията с Биткойн и криптовалути.

САЩ бяха прекалено заети да се справят с регулаторните си проблеми, за да продължат да поддържат темпо, докато страните от Далечния Изток се движат стремглаво напред.

Последните изследвания разкриват, че азиатските борси също доминират по отношение на потока на BTC.

Binance и Huobi водещи по циркулация на Биткойн


Скорошни проучвания, проведени от TokenAnalyst, показват, че Binance и Huobi очевидно са водещи по отношение на Биткойн транзакциите и потоци. Технически, Binance е със седалище в Малта, но борсата е създадена в Азия, а нейният главен изпълнителен директор е от азиатски произход, така че можем да приемем, че и борсата е от Далечния Изток.

Същата е ситуацията и с Huobi, която е базирана в Сингапур, но е основана в Китай. Според проучването, портфейлите на Huobi са изпратили най-много Биткойн в тези на Binance през 2019 г. Интересното е, че вторият по големина трафик е обратното - от Binance към Huobi.Тези две борси очевидно доминираха входящия и изходящия поток досега през тази година, като надхвърлят двойно обема. На трето място по брой изходящите трансфери беше базираният в САЩ Bitfinex с над 210 000 BTC, докато BitMEX със седалище в Хонконг са четвърти със 165 000 BTC.

За приходящите трансфери Binance отново беше категоричния лидер с 544 000 BTC, следван от Huobi с 247 000 BTC. Kraken са трети с 237 000 BTC.

Би било интересно да се види как Coinbase се сравнява с тези борси, но данните не бяха налични. Други азиатски гиганти бяха пропуснати от резултатите, като Bithumb, Upbit и OKEx, но все още е ясно, че азиатските борси са доминиращи в тази област.

Tether отговаря на твърдениято, че един субект манипулира пазара


В свързано развитие, крипто борсата Bitfinex публикува отговор на обвиненията на Грифин и Шамс. Преди няколко дни бе съобщено за твърдението на двамата академици, че невероятнит ръст на Биткойн през 2017 г. е причинен от един единствен субект на Bitfinex. Теорията обвинява Tether, че издава нови стабилни монети, без да са напълно подкрепени, докато купуването на Биткойн с помощта на USDT, продължава да надува цената на борсата в САЩ.

Tether отговори вчера, като заяви, че авторите не разполагат с пълен набор от данни и аргументът им е погрешен.

„Тази критична липса на информация означава, че те не са в състояние да установят валидна последователност от събития, през които можеше да се случи предполагаемата манипулация.“


Той също така твърди, че авторите не споменават никакви данни, опровергаващи факта, че Tether разполага с достатъчно подкрепени USDT в обращение, въпреки че не е доказано обратното. Само изявление, което гласи:

Всички монети на Tether са изцяло подкрепени от резерви и се издават в съответствие с търсенето на пазара, а не с цел контрол на цените на криптовалутите.


Tether и Bitfinex вероятно ще бъдат в центъра на вниманието за години напред или поне докато доминацията на USDT не спре и другите стабилни монети придобият по-голям дял от пазара.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

85,000 швейцарски търговци скоро ще могат да приемат Биткойн

Фирмите са подписали писмо за намерение за партньорство за предоставяне на крипто-платежни услуги на швейцарски търговци и потребители в магазини и онлайн, съобщи Bitcoin Suisse на 8-ми ноември. Инфр...
НОЕ. 17, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще видим ли Биткойн ETF скоро?

Те вярват, че подобен инструмент ще катализира масовия приток, стартирайки най-големия бичи пазар на BTC досега. Въпреки че, последните няколко години не бяха твърде добри по отношение на перспективит...
НОЕ. 16, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да продължи спада си според сигнала на един индикатор

Графика на “average spent output lifespan” на Биткойн (ASOL) е била гладка в продължение на 250 дни.Според Рафаел Шулц-Крафт, скокът е знак, че търговците може да преместват BTC на борси, за да взе...
НОЕ. 16, 2019 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн неизбежно ще стигне $ 25,000

По време на интервю за шоуто на CNBC “Street Signs Asia” от 15-ти ноември, Лий твърди, че криптовалутите “са активи с мрежова стойност” - и споделя тази характеристика с най-успешните технологични акц...
НОЕ. 15, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света