НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Азиатските крипто борси с най-много Биткойн транзакции

НОЕ. 9, 2019 10:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Азиатските крипто борси с най-много Биткойн транзакции

Азия винаги е била начело на търговията с Биткойн и криптовалути.

САЩ бяха прекалено заети да се справят с регулаторните си проблеми, за да продължат да поддържат темпо, докато страните от Далечния Изток се движат стремглаво напред.

Последните изследвания разкриват, че азиатските борси също доминират по отношение на потока на BTC.

Binance и Huobi водещи по циркулация на Биткойн


Скорошни проучвания, проведени от TokenAnalyst, показват, че Binance и Huobi очевидно са водещи по отношение на Биткойн транзакциите и потоци. Технически, Binance е със седалище в Малта, но борсата е създадена в Азия, а нейният главен изпълнителен директор е от азиатски произход, така че можем да приемем, че и борсата е от Далечния Изток.

Същата е ситуацията и с Huobi, която е базирана в Сингапур, но е основана в Китай. Според проучването, портфейлите на Huobi са изпратили най-много Биткойн в тези на Binance през 2019 г. Интересното е, че вторият по големина трафик е обратното - от Binance към Huobi.Тези две борси очевидно доминираха входящия и изходящия поток досега през тази година, като надхвърлят двойно обема. На трето място по брой изходящите трансфери беше базираният в САЩ Bitfinex с над 210 000 BTC, докато BitMEX със седалище в Хонконг са четвърти със 165 000 BTC.

За приходящите трансфери Binance отново беше категоричния лидер с 544 000 BTC, следван от Huobi с 247 000 BTC. Kraken са трети с 237 000 BTC.

Би било интересно да се види как Coinbase се сравнява с тези борси, но данните не бяха налични. Други азиатски гиганти бяха пропуснати от резултатите, като Bithumb, Upbit и OKEx, но все още е ясно, че азиатските борси са доминиращи в тази област.

Tether отговаря на твърдениято, че един субект манипулира пазара


В свързано развитие, крипто борсата Bitfinex публикува отговор на обвиненията на Грифин и Шамс. Преди няколко дни бе съобщено за твърдението на двамата академици, че невероятнит ръст на Биткойн през 2017 г. е причинен от един единствен субект на Bitfinex. Теорията обвинява Tether, че издава нови стабилни монети, без да са напълно подкрепени, докато купуването на Биткойн с помощта на USDT, продължава да надува цената на борсата в САЩ.

Tether отговори вчера, като заяви, че авторите не разполагат с пълен набор от данни и аргументът им е погрешен.

„Тази критична липса на информация означава, че те не са в състояние да установят валидна последователност от събития, през които можеше да се случи предполагаемата манипулация.“


Той също така твърди, че авторите не споменават никакви данни, опровергаващи факта, че Tether разполага с достатъчно подкрепени USDT в обращение, въпреки че не е доказано обратното. Само изявление, което гласи:

Всички монети на Tether са изцяло подкрепени от резерви и се издават в съответствие с търсенето на пазара, а не с цел контрол на цените на криптовалутите.


Tether и Bitfinex вероятно ще бъдат в центъра на вниманието за години напред или поне докато доминацията на USDT не спре и другите стабилни монети придобият по-голям дял от пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Goldman Sachs ще обсъждат Биткойн с институционалните си клиенти

Той каза, че на 27-ми май, банковият гигант Goldman Sachs ще проведе конферентен разговор с клиентите си инвеститори, като се е обсъждал Биткойн.  В рамките на разговора, високопоставени в банката ли...
МАЙ. 27, 2020 16:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо може да предстои сериозен възход при Биткойн

Както отбеляза Филип Суифт, създател на мониторинговия ресурс ‘Look Into Bitcoin’, данните сочат, че 60% от цялото предлагане на Биткойн не се е движило от повече от година.  Последният път когато ...
МАЙ. 27, 2020 22:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн отново тества $ 9,000 - какво да очакваме?

BTC все още не се е възстановил от дъното си на $ 8,600, но $ 9,000 остава важно психологическо ниво, което редица анализатори следят. Според ресурса за следене на крипто деривати Skew.com, прибл...
МАЙ. 26, 2020 15:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и SpaceX са ключови за бъдещето на човечеството

Според Пишевар, който е бил ранен инвеститор в такива гиганти като Uber и Airbnb, това са двете ключови иновации за бъдещето на човечеството.Отвеждането на хора на МарсВ едно от своите интервюта, амер...
МАЙ. 27, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света