НАЧАЛО Регулации

Австралийските регулатори ще засилят мониторинга на продукти на дигитални активи и ICO

СЕП. 10, 2018 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Австралийските регулатори ще засилят мониторинга на продукти на дигитални активи и ICO

Тази седмица австралийската комисия за ценни книжа и инвестиции (ASIC) публикува своя корпоративен план за периода 2018-2022 г., в който посочи намерението си да увеличи контрола върху обмена на криптовалути и ICO.


ASIC, която регулира и контролира финансовата индустрия в Австралия, твърди, че макар крипто активите да представляват много малка част от глобалните активи, нарастването на популярността им изисква "засилен регулаторен мониторинг".

Според корпоративния план ASIC твърди, че ще продължи да изследва продуктите, свързани с крипто и ICO, които представляват потенциална заплаха за инвеститорите поради "неправомерното поведение, което се улеснява от или чрез цифрови и / или кибер-базирани механизми".

ASIC планира да се бори с този вид нарушения през 2018 и 2019 г. чрез прилагане на принципите за регулиране на доставчиците на пазарна инфраструктура за крипто обмен и наблюдение на нововъзникващи продукти, като например ICO и намеса, когато има лошо поведение и потенциална вреда за потребителите и инвеститори. "

Крипто борсите, които оперират понастоящем в Австралия, трябва да се придържат към правилата за изпиране на пари, борба с тероризма и регламенти за познаване на клиентите, въведени през април от Австралийския център за финансови разузнавателни агенции (AUSTRAC).

Това съобщение изглежда е кулминацията на много дебати около регулирането на цифровите валути в Австралия. През април ASIC разглеждаше прилагането на австралийски разпоредби в чуждестранни ICO, които приемат средства от австралийски инвеститори.

За разлика от това, през октомври 2017 г. бе съобщено, че Тони Ричардс, ръководител на отдел "Платежна политика" на резервната банка на Австралия, заяви, че не вярва, че криптовалутите са повдигнали належащи регулаторни проблеми. Само няколко месеца по-рано австралийският парламент публикува на своя уебсайт проект, очертаващ правилата за борба с изпирането на пари и борбата с тероризма.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Властите във Великобритания забраниха две реклами на Crypto.com

Органът за стандарти за реклама на Обединеното кралство (ASA) забрани две реклами от Crypto.com в поредния си опит за ограничаване на рекламите в крипто пространството. Двете реклами се появиха съотве...
ЯНУ. 6, 2022 11:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Броят на страните, които забраняват крипто, се е удвоил за три години

Въпреки че 2021 г. беше добра година за индустрията на криптовалутите по отношение на представянето на пазара, броят на юрисдикциите, забраняващи крипто, се е удвоил от 2018 г. насам.Доклад на Библиот...
ЯНУ. 5, 2022 10:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Израел трябва да приемат печалби от криптовалути

Съобщава се, че Банката на Израел (BoI) е инструктирала местните банки да приемат печалби от начинания с цифрови активи, стига източникът на парите да не е свързан с престъпни дела. Процедурата има за...
ДЕК. 31, 2021 13:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Южна Корея иска да ограничи блокчейн P2E игрите

Правителството на Южна Корея поиска както от Apple, така и от Google да блокират P2E игрите от съответните им магазини за приложения. Местните медии съобщиха, че правителството е наредило на двете тех...
ДЕК. 30, 2021 13:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света