НАЧАЛО Регулации

Австралийските регулатори ще засилят мониторинга на продукти на дигитални активи и ICO

СЕП. 10, 2018 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Австралийските регулатори ще засилят мониторинга на продукти на дигитални активи и ICO

Тази седмица австралийската комисия за ценни книжа и инвестиции (ASIC) публикува своя корпоративен план за периода 2018-2022 г., в който посочи намерението си да увеличи контрола върху обмена на криптовалути и ICO.


ASIC, която регулира и контролира финансовата индустрия в Австралия, твърди, че макар крипто активите да представляват много малка част от глобалните активи, нарастването на популярността им изисква "засилен регулаторен мониторинг".

Според корпоративния план ASIC твърди, че ще продължи да изследва продуктите, свързани с крипто и ICO, които представляват потенциална заплаха за инвеститорите поради "неправомерното поведение, което се улеснява от или чрез цифрови и / или кибер-базирани механизми".

ASIC планира да се бори с този вид нарушения през 2018 и 2019 г. чрез прилагане на принципите за регулиране на доставчиците на пазарна инфраструктура за крипто обмен и наблюдение на нововъзникващи продукти, като например ICO и намеса, когато има лошо поведение и потенциална вреда за потребителите и инвеститори. "

Крипто борсите, които оперират понастоящем в Австралия, трябва да се придържат към правилата за изпиране на пари, борба с тероризма и регламенти за познаване на клиентите, въведени през април от Австралийския център за финансови разузнавателни агенции (AUSTRAC).

Това съобщение изглежда е кулминацията на много дебати около регулирането на цифровите валути в Австралия. През април ASIC разглеждаше прилагането на австралийски разпоредби в чуждестранни ICO, които приемат средства от австралийски инвеститори.

За разлика от това, през октомври 2017 г. бе съобщено, че Тони Ричардс, ръководител на отдел "Платежна политика" на резервната банка на Австралия, заяви, че не вярва, че криптовалутите са повдигнали належащи регулаторни проблеми. Само няколко месеца по-рано австралийският парламент публикува на своя уебсайт проект, очертаващ правилата за борба с изпирането на пари и борбата с тероризма.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света